Atmosfera astrală a lunii IUNIE 2023: Putere în exces!

Autor: Anca Stoica - joi, 25 mai 2023, 8693 vizualizari

Atmosfera astrală a lunii Iunie va fi foarte dinamică așa cum îi stă bine începutului Verii. Am tot avut până acum forfotă în preajma noastră, așa încât ar trebui să fim pregătiți să continuăm să ne ducem al bun sfârșit proiectele personale și profesionale plănuite mai demult sau să creionăm altele în funcție de nevoile actuale.

Se disting șapte evenimente astronomice cu impact astrologic asupra noastră de-a lungul lunii Iunie. Este vorba despre momentele de Lună plină, Lună nouă, schimbarea Semnul zodiacal de către planetele Venus, Mercur, Pluto, retrogradarea planetei Saturn și intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Rac, moment ce marchează Solstițiul de Vară, respectiv începe Vara astronomică.

În dimineața zilei de 4 Iunie se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Săgetător. Tema acestui moment este legată de relațiile parteneriale, relația individ-celălalt, ceilalți în general. Și ceea ce ține de individ, și ceea ce ține de ceilalți în general, este orchestrat din culise, fie că ne referim la planul personal, familial, fie că ne referim la planul social și profesional. Greu sau deloc ne vom da seama despre ce este vorba. Cert este că ceva se finalizează în relațiile cu ceilalți. La nivel social pot intra în discuție aspecte privitoare la învățământ, mass-media, relații internaționale.

Venus, planeta relațiilor, armoniei, frumosului și echilibrului se află în Semnul zodiacal Rac până în după-amiaza zilei de 5 Iunie, după care începe tranzitul prin Semnul zodiacal Leu. Foarte important va fi în acest an tranzitul lui Venus prin Leu, deoarece, va retrograda în Leu luna viitoare. Este un tranzit lung, răscolitor pe tot ce ține de iubire, copii, putere personală și socială. Deocamdată din 5 Iunie și până la finele lunii, Venus va fi însoțită de Luna neagră și de Marte. Luna neagră este un concentrator de energii bulversante, iar Marte planeta acțiunii și a conflictelor.

Drept urmare, combinația Venus, Lună neagră, Marte va declanșa conflicte sentimentale, conflicte între părinți și copii, conflicte de putere atât la nivel personal, cât și la nivel profesional și social. Este bine să fim prudenți, să ne gândim bine înainte de a acționa și a reacționa și mai ales să evităm gelozia, posesivitatea și a intra în competiție cu cei dragi. Se poate accentua dorința de dominare și control, aspect păgubos pentru toate tipurile de relații și situații sociale.

Mercur, planeta gândirii și comunicării, parcurge trei Semne zodiacale în această lună. Până pe 11 Iunie se află în Semnul Taurului, apoi între 11 și 27 Iunie tranzitează Semnul Gemenilor, iar din 27 Iunie începe tranzitul prin Semnul zodiacal Rac. După cum merge Mercur, merge și mintea noastră. În Taur se află împreună cu Uranus și cu Jupiter, astfel că până pe 11 ale lunii mai puteam avea crâmpeie de genialitate pe segmentul de viață reprezentat de Taur în harta noastră natală. Între 11 și 27 Iunie, când Mercur va tranzita Semnul Gemenilor, gândirea pozitivă va lua amploare, însă va lua amploare și dorința de a flirta, de a comenta ceva mai mult și mai superficial.În Rac, influențele mercuriene ne vor face mai tăcuți, mai romantici, dar și mai emotivi, fiind tentați să folosim șantajulemoțional pentru a obține ce vrem de la ceilalți.

Pluto, planeta regenerării și a transformării din temelii se află în mișcarea aparentă retrogradă în Semnul zodiacal Vărsător până pe 18 Iunie, după care revine în Semnul zodiacal Capricorn, pentru a trasa tușe finale în ceea ce privește temele capricorniene: situațiile sociale și profesionale, instituțiile statale, relațiile interinstituționale, relațiile statale, politica generală.

În Semnul zodiacal Pești avem pe Neptun și pe Saturn. Tandemul acestor planete duce la schimbări majore în societateși fiind vorba despre Pești, concepțiile noastre privitoare la sănătate, artă, spiritualitate, ideal, credință, sunt discret, reformulate din temelii.

Pe 18 Iunie, Saturn va intră în mișcare aparent retrogradă, astfel că vom o revenire a unor situații legate de temele amintite mai sus. Este nevoie să fim prudenți, să evităm a ne avânta în direcții filozofice care promit mult, dar care la o privire atentă constatăm că sunt doar iluzii împachetate frumos în poleială.

În dimineața zilei de 18 Iunie se formează aspectul de Lună no în Semnul zodiacal Gemeni. Se deschie o etapă, însă multe și mărunte aspecte sunt ascunse. Poate fi vorba, din nou, despre învățământ, mass-media, copii, tineri. Ceea ce se hotărăște cu adevărat, ceea ce se discută, ceea ce se petrece, este foarte bine camuflat.

Ultimul eveniment astral al lunii este intrarea Soarelui în Semnul zodiacal Rac în seara zilei de 21 Iunie, moment în care este și Solstițiul de Vară. Așadar, din 21 Iunie începe Vara astronomică ale cărui teme privesc relațiile cu străinătatea, relațiile parteneriale, segmentele profesionale. Posibil să apară dispute importante, zgomotoase pe teme sociale, scandaluri publice, conflicte între bărbați și femei, conflicte cu copiii. Va fi o Vară de neuitat din toate punctele de vedere, iar odihna și relaxarea vor fi în salturi.

Concluzionând, atmosfera astrală a lunii Iunie aduce multe schimbări, unele total neprevăzute. Este nevoie de prudență din partea femeilor, prudență în relațiile cu femeile, prudență în relațiile cu copiii, din cauza ciclului retrogradării planetei Venus care începe pe 5 Iunie și depășește finalul Verii.

Toate segmentele sociale și profesionale vor fi răscolite, fiind nevoie de reorganizarea lor din temelii. Această reorganizare va începe puternic din 11 Iunie, odată cu revenirea lui Pluto în Capricorn. Fie că ne place, fie că nu, fie că vrem, fie că nu, vremurile se schimbă și nu tocmai cum preconizăm noi. Trebuie doar să mergem cu valul și să fim conștienți și prezenți în acum și aici.

Cugetarea lunii Iunie 2023:Noi uităm din necesitate, și nu din dorință.”  M. Arnold

Astrolog: Anca Stoica

----- 
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole