Atmosfera astrală a lunii FEBRUARIE 2022: Finaluri neașteptate și neobișnuite!

Autor: Anca Stoica - miercuri, 26 ianuarie 2022, 53399 vizualizari

Luna Februarie este a douăsprezecea lună din anul astrologic. Astfel, pe parcursul acestei luni ar fi bine să facem o analiză serioasă a tuturor situațiilor și relațiilor în care suntem implicați, să formulăm concluzii, să renunțăm, fără echivoc, la ceea ce nu ne mai este de folos. Suntem încă într-o perioadă în care vremea de afară este potrivită instrospecției, orientării forțelor personale spre propria noastră ființă și conservării energiei vitale pentru a ne reface structura interioară.

Evenimentele astrale de pe parcursul acestei luni vin în întâmpinarea aspectelor prezentate mai sus. Avem doar patru evenimente astrale de-a lungul acestei luni, astfel că din această perspectivă, atmosfera astrală este ceva mai relaxată.

Primul eveniment astral se petrece chiar în dimineața zilei de 01 Februarie, fiind vorba despre momentul de Lună nouă în Semnul zodiacal Vărsător. Este un moment important cu un accent puternic pe Vărsător, astfel că este posibil să apară noutăți deosebite în domeniile tehnice, o mare deschidere pentru a susține scopuri umanitare, scopuri de anvergură pentru dezvoltarea umanității în general. Neobișnuitul, bizarul, situațiile bruște se pot evidenția în chip spectaculos.

Însă, dincolo de toate acestea, există jocuri de culise, discuții purtate în umbră și chiar dacă se va vehicula tema fraternității, a unității în tot și toate, va fi dificil să ne unim în adevăratul sens al cuvântului. Noțiunea de independență, de libertate susținută vehement de către Vărsător, dar și conservatorismul, și fixismul – aspecte tipice acestei Zodii, vor fi prost abordate, iar consecințele vor fi pe măsură.

Problemele referitoare la sănătate și cele referitoare la aspectele socio-profesionale vor continua, însă de această dată într-un mod total neobișnuit, greu de înțeles și de acceptat, pe alocuri. Avem nevoie de multă deschidere mentală, sufletească, emoțională și mai ales avem nevoie de încredere în faptul că Universul ne sprijină, în felul său, în a evolua acum și aici, așa cum trebuie, nu cum vrem noi.

Pe 3 Februarie planeta Mercur îți va relua mersul direct în Semnul zodiacal Capricorn, iar pe data de 15 Februarie intră în Semnul zodiacal Vărsător. Și reluarea mersului direct, și intrarea în Semnul Vărsătorului sunt aspecte salutare, deoarece ne vor ajuta să rezolvăm încurcăturile apărute în perioada retrogradării sale, respectiv din perioada 14 Ianuarie – 15 Februarie. Gândirea și comunicarea se vor îmbunătăți și vor ieși la iveală multe aspecte țesute în taină pentru domeniile muncii și al sănătății.

Al treilea eveniment astral al lunii este formarea momentului de Lună plină în Semnul zodiacal al Leului în seara zilei de 16 Februarie. Temele acestui moment sunt, din nou, munca și sănătatea. Din nou, deoarece, în ultimele luni de zile, aspectele privitoare la muncă și sănătate s-au tot repetat fie la momentul de Lună nouă, fie la momentul de Lună plină.

Drept consecință, și situațiile cu care ne-am confruntat, și ne confruntăm încă, au tot fost legate preponderent de aceste două domenii. De această dată, se finalizează o etapă.

Cumva se elimină vechile concepte legate de ritmul muncii și de abordarea sănătății, pentru a se face loc noilor concepte despre muncă și sănătate, bazate, din ce în ce mai mult, pe tehnologizare și inteligență aritificială. Este un moment de cotitură, ai cărui anvergură o vom înțelege abia peste un an de zile.

În seara zilei de 18 Februarie, Soarele își începe tranzitul prin ultimul Semn zodiacal de pe Cerul planetei noastre și anume, Peștii. Acest tranzit va marca finalul anului astrologic. Așadar, Soarele, astrul generator de energie pentru susținerea vieții pe Terra, ne va ajuta să ne cufundăm în adâncul sufletului nostru, să apelăm la credința în Ierarhiile divine și să ne consolidăm sau să ne remodelăm această credință în tot ce ține de Divinitate.

Alte modificări planetare nu avem de-a lungul acestei luni. Marte, Venus și Pluto rămân în continuare în Capricorn, Saturn în Vărsător, Neptun și Jupiter în Pești, Nodul Nord Lunar și  Uranus în Taur, Luna neagră în Gemeni, Chiron în Berbec. Însă, influențele lor le cunoaștem deja. Suntem racordați la ele de ceva vreme, astfel că vom continua temele sociale, profesionale, relaționale, atât la nivel personal, cât și social.

Concluzionând, este bine să folosim această lună pentru a ne încheia socotelile cu trecutul, atât cu cel personal, cât și cu cel socio-profesional. Ne așteaptă în continuare schimbări mari, total imprevizibile și neobișnuite la prima vedere. Discernământul, prudența, vigilența, temperanța în toate ar trebui folosite în doze mari.

Cugetarea lunii Februarie 2022: „Încercăm să-i imităm pe oamenii mari mai mult după slăbiciunile, decât după calitățile lor.” – B. Pascal

Astrolog Anca StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole