Atmosfera astrală a lunii AUGUST 2023: Între Cer și Pământ!

Autor: Anca Stoica - marti, 25 iulie 2023, 9390 vizualizari

August este o lună a cărei temă principală este vacanța. Vrem, nu vrem, putem, nu putem, izul odihnei, al liniștii, al distracțiilor și aventurilor predomină oriunde ne-am afla în lume. Interesant este faptul că indiferent ce se petrece în preajma noastră, mintea și corpul nostru intră stare de repaos și nimeni și nimic nu le pot scoate din această stare.

Din perspectiva astrală, această lună este bogată în evenimente, unele destul de provocatoare cum ar fi mișcarea aparent retrogradă a planetelor Venus și Mercur, două momente de Lună plină, un moment de Lună nouă și schimbarea Semnului zodiacal de către Soare și de către planeta Marte.

În seara primei zile ale lunii se formează aspectul de Lună plină în Semnul zodiacal Vărsător, cu Soarele în Leu și Luna în Vărsător. Soarele, chiar dacă este în Semnul său zodiacal preferat (denumit tehnic, Semnul de domiciliu) îi este alături și Venus retrogradă, și Luna neagră. Drept urmare razele solare sunt umbrite și distorsionate de acestea două.

Temele activate de acest aspect de Lună plină în Vărsător sunt sănătatea și munca. Ceva se finalizează vizavi de aceste teme, însă concluziile și rezultatele finale sunt învăluite într-o ceață greu de pătruns. Există aranjamente de culise, atât la nivel individual la locul de muncă, cât și la nivel colectiv vizavi de toate domeniile profesionale. Sunt posibile erori de judecată, astfel că este bine să fim prudenți. Tentația de a da la o parte aspecte profesionale sau aspecte legate de sănătate care sunt bune, viabile și de a aborda alte aspecte care ne atrag la prima vedere – este păguboasă. A discerne ce este bun și ce este mai puțin bun, acum la acest moment de Lună plină, necesită eforturi, atenție și prudență.

La amiaza zilei de 16 August se formează aspectul de Lună nouă în Semnul zodiacal Leu. Și Soarele, și Luna se vor afla în Leu, dar și Venus retrogradă, și Luna neagră – toate în zona cea mai înaltă a hărții momentului, ca și cum țin întreaga harta. Se activează puternic segmentele social și profesional, secțiunea șefi, autorități, imagine publică, faimă, prestigiu social și profesional. Este probabil ca de la acest moment, vreme de cel puțin șase luni de zile, să apară dezvăluiri deosebite privitoare la ierarhiile profesionale din diverse domenii de activitate, schimbări în organizarea și conducerea unor instituții – schimbându-se însuși conceptul de conducere, organizarea, scară ierarhică. Este un moment periculos în care una se arată și cu totul alta este în culise/ realitate.

Soarele se află în Leu până pe 23 August, după care își începe tranzitul prin Semnul zodiacal Fecioară. Am zice la prima vedere că e de bine această schimbare, pentru că scăpăm de combinația incendiară Soare-Venus retrogradă-Luna neagră și se mai domolesc focurile scăpate de sub control, focurile exacerbate, reacțiile și acțiunile în forță și forțate.

Însă, în Fecioară, Soarele este așteptat de către Mercur și de către Marte. Așadar, altă combinație, însă de această dată este o combinație care ne orientează spre activități fizice, pragmatice, concrete, impulsionându-ne să fim harnici, organizați, să ne îngrijim serios sănătatea și să ne ocupăm serios și de situația noastră profesională de la locul de muncă.

Mercur, planeta care ne ghidează intelectul, mentalitatea, gândurile și comunicarea, se află în Semnul Fecioarei din 27 Iulie, poziție salutară pentru această planetă, deoarece influența sa benefică este la maxim. Pe 24 August își începe mișcareaaparentă retrogradă care se va finaliza la jumătatea lunii următoare. Așadar, ultimele șapte zile ale lunii sunt marcate și de retrogradarea mercuriană în Fecioară, ceea ce atrage după sine, comunicare defectuoasă, neplăceri legate de sănătate și neplăceri profesionale la locul de muncă.

Marte, planeta acțiunii și a conflictelor, se află în Semnul zodiacal al Fecioarei până pe 27 August, apoi începe tranzitulprin Semnul zodiacal Balanță. Din Fecioară, Marte ne impulsionează să muncim, să avem activități constante, să ne ocupăm de rutine de tot felul. Din Balanță, influxurile marțiene ne predispun la dezechilibre, astfel că activitatea noastră este mai lentă, iar randamentul ne este diminuat.

Ultimul eveniment astral al lunii este formarea aspectului de Lună plină în Semnul zodiacal Pești, în dimineața zilei de 31August. Soarele se va afla în Fecioară împreună cu Mercur retrograd, iar Luna se va afla în Pești împreună cu Saturn retrograd și Neptun retrograd. Aceste influențele planetare sunt deosebite, dificil de înțeles și de gestionat. Temele activate vizează banii și bunurile personale, veniturile obținute din munca proprie, banii și bunurile colective, moștenirile, creditele, câștigurile obținute prin intermediul altora. Se închide o etapă financiară într-un fel pe care îl vom descifra poate peste ani de zile.

De-a lungul întregii luni, Venus va fi retrogradă în Leu alături de Luna neagră. Drept urmare, femeile sunt foarte vulnerabile și expuse, fie că vorbim despre sănătatea lor, fie că vorbim despre situațiile și relațiile în care sunt implicate. Iubirea, legăturile amoroase, relațiile cu copiii, armonia și echilibrul sunt distorsionate, bine fiind să ne ținem firea, să ne controlăm emoțiile și reacțiile.

Concluzionând, avem nevoie de calm, răbdare, discernământ, analiza atentă a situațiilor și relațiilor în care suntem implicați. Chiar dacă la nivel social este mai mult vacanță, în culise este forfotă și activitate intensă legată de schimbări financiare și profesionale. Ar fi bine să ne facem un plan  pe termen lung, atât din perspectiva personală, cât și din perspectiva profesională, luând în calcul și factorul neprevăzut. Se pregătesc să intre pe scena vieții noastre, direcții noi de abordare a sănătății, a muncii, a banilor și bunurilor personale și colective, fie că vrem, fie că nu.

Cugetarea lunii August 2023:Vocația pământească a omului e de a fi înțelept și curajos, liber, proprietar și fericit.” – H. Mann

Astrolog: Anca Stoica 

-----   
🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole