Ați sărit calul! ECLIPSA parțială de Lună în Săgetător, 5 Iunie 2020

Autor: Adriana Tudosa - sambata, 30 mai 2020, 42073 vizualizari

“Fiindcă Dumnezeu a închis pe toți oamenii în neascultare, ca să aibă îndurare de toți. O, adâncul bogăției, înțelepciunii și științei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecățile Lui și cât de neînțelese sunt căile Lui!” Romani 11

O Eclipsa de Luna este de fapt o Luna Plină ce binecuvântează prin daruri, repara sau constrânge prin fel de fel de întorsături sortite. Este bine să știm că o Eclipsa de Luna este o Luna Plină mai puternică cu efecte de durata, emoțiile sunt sporite, ceva vine în lumină în acest moment și dacă vom fi atenți la aceste emoții ale noastre cu siguranță ne putem da seama ce trebuie să modificăm, să eliminăm sau să adăugăm vieții noastre pentru a ne simți bine.  

Cuvântul Eclipsa înseamnă “a abandona, a pleca, a dispărea, a depăși ceva și pe cineva, a pleca pe furiș, a depăși prin merite și prin valoare, a pieri”.  Acum, putem experimenta o parte din definiția eclipsei, suntem forțați să eliberăm și să vindecăm rănile adânci, să depășim temerile vechi, să depășim modelele relaționale vechi care ne afectează sinele nostru divin.

În ziua de 5 iunie 2020 la ora 22:13 se formează o Eclipsa parțială de Luna în Săgetător, adică Luna pe gradul 15:34 Săgetător este în opoziție cu Soarele pe gradul 15:34 Gemeni în apropierea Nodurilor Lunare – Nodul Sud pe gradul 29:05 Săgetător în opoziție cu Nodul Nord pe gradul 29:05 Gemeni. Este o Eclipsa de Luna asociată cu Nodul Sud lunar în Săgetător ce va forța eliberarea noastră de tot ceea ce ne ține pe loc, fie că vorbim de o relație, de un loc de muncă, de o credință, de o speranța, de o durere în suflet. Nodul Sud Lunar nu are cea mai bună reputație în astrologie, are o reputație saturniana indicând adesea restricții de tot felul, obișnuite, greșeli repetitive, pierderi, teamă.

Despre ce ne vorbește Nodul Sud în Săgetător (trecutul)?
Despre interacțiune socială, credință, comunicare, moralitate, fiecare poate exagera cu sfințenia lui, fiecare deține adevărul lui și vrea să fie ascultat, impunerea cu forța a unui adevăr naște multe minciuni, o slabă susținerea a celorlalți, lipsa de tact, pierderea libertății, ego prea mare, lipsa capacității de a asculta pe ceilalți. Cu Nodul Sud în Săgetător tindem să trăim prea repede și să ne temem că ne pierdem libertatea dacă ne oprim. Putem crede că Dumnezeu trebuie să aibă grijă de toate problemele noastre dar este timpul să ne aducem aminte că trebuie să facem și noi ceva, trebuie să ne folosim de divinitatea din noi, trebuie să muncim, să comunicăm cu cei din jurul nostru, să învățăm să-i ascultăm pe oameni.

Toate eclipsele de Luna sunt “Luni Pline”  ce ne obligă să găsim un echilibru între energiile implicate.
Semnele Gemeni-Săgetător sunt opuse, ele au în comun aceeași calitate, ele sunt semne mutabile. Semnul Gemeni este un semn de aer iar Săgetătorul un semn de foc dar ambele sunt mutabile, schimbătoare. Ambele semne sunt pozitive, masculine, curioase, oarecum sociale. Ambele semne se ocupă de puterea minții dar în feluri diferite, dacă semnul Gemeni crede mai mult în puterea minții raționale, pământești, semnul Săgetător crede în puterea minții subconștiente, în puterea minții divine care nu greșește. Aici, ideile nobile, adevărul, diversitatea, principiile fundamentale ale vieții (Săgetător) sunt frumoase dar ele trebuie să devină parte din realitatea zilnică (Gemeni). Ambele semne se pot risipi  în mai multe direcții iar această Eclipsa de Luna poate răsplăti acest lucru.

Aerul Gemenilor întreține focul Săgetătorului dar cum focul trebuie tot timpul păzit pentru a nu produce pagube mari, acest aspect de opoziție are nevoie de reconciliere, ajustare, compromisuri. Eclipsa de Luna în Săgetător  amplifică dorința de dreptate, adevăr, legalitate dar și aventură intelectuală, înțelepciune, clarvedere. Acum “adevărul“ poate arde cumplit. Lecția importantă a acestui moment este găsirea unui echilibru între cele două energii care trag de noi în direcții diferite, să facem diferența dintre ceea ce este util și informațiile care creează conflicte, care ne înșeală. 

Eclipsa de Luna în Săgetător poate să ne ajute să vedem imaginea de ansamblu a unei experiențe, taie iluziile, șmecheriile, minciunile și ne conectează cu adevărul gol, goluț. Ne ajută să identificăm concepțiile, ideile, știrile greșite, amintindu-ne că lipsa unei comunicări clare, sincere și corecte conduce la conflicte. Totul este despre  adevăr și libertate. Putem culege roadele acțiunilor naive, riscante iar aventura printre nori se sfârșește în mai mute feluri (mutabilitatea semnului săgetător). De asemenea, acest moment astral poate crea destulă nesiguranță, îndoieli, teamă, sensibilitate extremă. Pot fi dezvăluite și  informații prețioase legate de străînătate, călătorii în străînătate, negocieri în străînătate, învățământ superior, legislație, funcționarea sistemului judiciar, religie, comerț cu țări străine. Indiferent de provocări, trebuie să fim îndrăzneți, să credem în scopul divin al vieții noastre, să credem în măreția ființei noastre, să urmăm ceea ce bunul Isus ne spune: “..În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33

Eclipsa de Luna în Săgetător activează axa XII-VI, o axa a limitărilor și sănătății și poate aduce probleme legate de muncă, de serviciu, rutine, trecut dar și de sănătate. Casa XII este numită adesea și casa în care dăm socoteală pentru tot ce am fost și am făcut și decidem ce trebuie să facem în continuare. Aici ne confruntăm cu necazurile, restricțiile, suferințele și secretele pe care le păstrăm în noi înșine și care vin atât de la faptele noastre cât și de la faptele celorlalți. În cele din urmă, ne confruntăm și cu soarta noastră: karma-culegem ce am semănat. Aici ne întâlnim cu rezultatele a tot ceea ce am făcut.

Casă XII vorbește despre aspectele nevăzute, necunoscute din viața noastră, din sufletul nostru, vinovații, minciuni, manipulări, secrete, planuri făcute în spatele ușilor închise, iar Eclipsa de Luna în Săgetător le aduce în lumina.

Mulți spun “nu mă vede nimeni”,  ce dacă fac asta, dar Eclipsa de Luna în Săgetător și în casă XII este ca un radar care depistează vinovații, da jos masca fiecăruia. Acuma înțelegem că Dumnezeu veghează în mod continuu asupra omenirii. Nicăieri, în întreagă creație, nu vom găsi un loc unde să ne ascundem de Dumnezeu. Prin Duhul Sau cel Sfânt, prezența lui Dumnezeu se întinde în fiecare colțișor al universului, dar și în inimile oamenilor:

“Domnul este în templul Lui cel Sfânt, Domnul Își are scaunul de domnie în ceruri. Ochii lui privesc și pleoapele Lui cercetează pe fiii oamenilor.” (Psalmul 11:4)

Cu Eclipsa de luna în  casă XII ne dăm seama de omniprezența lui Dumnezeu, nimic nu-I scapă atenției Sale și pentru că este drept, nu poate șterge cu buretele păcatele noastre. Eclipsa în casa  XII ne reamintește că viața nu este o poveste perfectă ci mai degrabă un șir de experiențe prin care mai dăm rateuri, exagerăm, ne facem iluzii,  suntem pedepsititi, repetăm anumite experiențe, evoluăm și creștem. Dar tot casă XII este și despre milostenie, bunătate, iertare. Planul creației lui Dumnezeu se respectă pas cu pas, facem parte din acest plan iar această Eclipsa de Luna  vine cu corecții, re-așezări pe drumul care să ducă la împlinire voință cerească și nu voință omenească. Pentru unii influența eclipsei poate fi subtilă în timp ce pentru alții poate fi destul de intensă indicând noi schimbări radicale , știri neașteptate, surprize de tot felul.

Soarele în Gemeni în fuziune cu Nodul Nord în Gemeni în opoziție cu Luna în Săgetător și Nodul Sud în Săgetător sunt blocate într-o configurație dinamică (careu în T) cu Marte pe gradul  15:52 Pești. Un careu în T ridică tensiunea Eclipsei lunare la un nivel maxim. Există un potențial imens pentru calamități naturale, confruntări explozive, separări brutale. Acest aspect mărește instabilitatea, tensiunea, se caută o schimbare, apare dorința de noi condiții de existența. Planeta focar este punctul dinamic al acestei configurații, oferă o soluție pentru criza creată. 

Marte ca și focar al acestui aspect astral poate lucra la nivel inferior ca o furtună violentă în familie, carieră, imagine profesională, autorități, șefi, muncă, finanțe. Acest aspect agită lucrurile, chiar și o supărare nesemnificativă poate declanșa o izbucnire emoțională teribilă și ar trebui să nu luăm lucrurile prea personal. Ego-ul este mult mai sensibil decât de obicei și nu tolerează nimic iar critica declanșează războiul. În orice caz, acest aspect cere de la noi să analizăm dacă merită acest război și să ne apărăm doar dacă este necesar. Sentimentele noastre contează și ele ne pot ajuta să vedem direcțiile noi. Cu toate acestea, deziluziile noastre pot fi la fel de puternice și ne pot face să acționăm în pripă, să forțăm lucrurile. Ar trebui să evităm impusivitatea ca formă de manifestare în această perioadă deoarece se poate întoarce împotriva noastră și ne poate pălmui destul de dur. Vom fi obligați să recunoaștem discrepanța dintre ceea ce am gândit și ceea ce am primit. În ciuda tuturor blocajelor, atașamentelor, trebuie să fim corecți și să recunoaștem unde am greșit, unde am sărit calul (Săgetător).

Vocea divină a Eclipsei de Luna în Săgetător ne spune: ”AȚI SĂRIT CALUL!”. Este timpul unor corecții cu sau fără voia noastră în toate domeniile de viață în care s-a sărit calul (Săgetător): conspirații, comunicare, documente, muncă, proiecte de muncă, rutine zilnice, să fii în slujba celor mulți, angajat și angajator, planuri secrete, abuzuri, finanțe, închisori, spitale, instituții, azil și orice spațiu care inhibă libertatea, dușmani secreți și treburi clandestine.

Întreaga ședința cosmică este condusă de Jupiter retrograd în Capricorn în casă I ce vorbește despre reinventarea noastră din toate punctele de vedere, fizic, mental, spiritual, relațional. În condiții normale, Jupiter este furnizorul de înțelepciune, inteligență, fericire. În timpul retrogradării, Jupiter este mai apropiat de Pământ, este foarte strălucitor iar energiile lui sunt mult mai intense fiind necesar un efort mai mare din partea noastră în integrarea acestor energii și, până realizăm asta, putem avea destule dificultăți. Este un timp în care energia lui Jupiter accentuează corectitudinea morală, repararea nedreptăților, abuzului de putere, sancționarea acțiunilor ilegale, repararea erorilor datorate unei estimări greșite, a unui avânt bine întreținut de energia lui Jupiter în mers direct. Trebuie să avem încredere că totul lucrează în favoarea noastră, chiar și răul este adesea un bine necesar.

Aceată Eclipsa de Luna destul de provocatoare ne spune că lucrurile bune nu se manifestă întotdeauna că și experiențe plăcute. Uneori, binele poate veni sub formă de adversitate sau de probleme, Dumnezeu poate folosi circumstanțele dificile pentru binele nostru, așa cum ne spune și versetul din Romani 8:28: “De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce Îl iubesc pe Dumnezeu, și anume spre binele celor ce sunt chemați după planul Sau”.

Să fiți binecuvântați!

Adriana Tudosa 

www.adriana-astro.comAstro Shop

Cele mai noi articole