Analiza numerologică a anului 2020: Toate la pătrat!

Autor: Anca Stoica - duminica, 29 decembrie 2019, 52234 vizualizari

Anul 2020 deschide un deceniu, astfel că vorbim deja despre anii ʼ20 ai secolului 21, din mileniul III, conform împărțirii vremurilor contemporane, după calendarul Gregorian. Va fi un deceniu marcat de energia următoarelor numere: două numere de 3, unul de la numărul mileniului în care ne aflăm și al doilea obținut din cifrarea secolului 21; numerele 2 și 1 din componența secolului; două cifre de 2 din componența anului 2020 și numărul 4 obținut din adunarea numerelor care compun anul 2020. Conform practicii numerologice, dacă aplicăm operația matematică de bază în Numerologie, adunarea tuturor acestor cifre, obținem numărul 2.

Prezența numărerelor 2 și 3 este evidentă. Energia lor multiplicată de două ori sau de trei ori este mare, chiar foarte mare în anumite contexte. Astfel, putem desfășura activități sau relații de două sau de trei ori, să ne confruntăm cu aceeași situație de două sau de trei ori sau, mai pe românește: să călcăm de două sau de trei ori în același loc.

Pe fundalul vieții cotidene, numărul mileniului, 3, și al doilea 3 din cifrarea secolului 21 ne oferă evenimente de tot felul, un carusel de stări, senzații și trăiri foarte variate, uneori dificil de gestionat sau de înțeles.

Mileniul III a debutat la 1 Ianuarie 2001. Dacă ne uităm la natura evenimentelor din preajma noastră, de la acea dată și până în prezent, observăm că totul este carcaterizat de simbolistica lui 3 și anume: sociabilitate, creativitate, comunicare pe căi diverse și cu totul noi față de mileniile anterioare, dar și frivolitate, minciună, exagerare, instabilitate. De asemenea, este un mileniu marcat de violențe cel puțin mentale, psihice, cu probleme de sănătate care afectează în primul rând creierul, datorită intensității cu care oamenii trăiesc evenimentele personale și sociale.

Pe de altă parte, asocierea a doi de 3 duce la obținerea numărului 6. Simbolistica lui 6 ne oferă posibilitatea de a căuta mereu echilibrul, armonia, frumosul, trăsături care se regăsesc, fie prin căutări la nivel personal în scopul îmbunătățirii vieții personale cotidiene, fie la nivel mondial prin activități de combatare a diverselor forme de distrugere în masă a faunei și florei prezente pe planeta noastră, activități de echilibrare sau reechilibrare a ecosistemului înconjurător sau de salvarea a unor specii.

Însă, numărul 6 se poate obține și din adunarea a trei cifre de 2 sau prin înmulțirea lui 2 cu 3. Ajugem astfel tot la numărul 2, număr ce va caracteriza mult și bine deceniul 20 care debutează cu anul 2020. 

Două numere de 2 într-o formulă este mult. Trei numere de 2 este și mai mult. Întotdeauna când apare un număr de mai multe ori la un loc se declanșează un exces în direcția marcată de energia acelui număr.

Energia numărului 2 ne îndeamnă (sau obligă după caz) la cooperare, colaborare, egalitate, asociere, muncă la unison, oscilație, sensibilitate, diplomație, autocompătimire, emoții, compromis, nepăsare, inerție, manipulare, lașitate. 2-ul ne învață toate acestea în mod obligatoriu, astfel că atunci când avem numărul destinului 2 sau multe numere de 2 în numerograma personală ni se oferă de-a lungul vieții situații caracterizate de trăsăturile sale.

Pe de altă parte, numărul 2 predispune și la dezechilibre, astfel că suntem nevoiți să învățăm să ne găsim echilibrul, mai ales cel interior, care se pare este cel mai greu de găsit cu de la noi putere. De multe ori ne lăsăm pe mâna mediului înconjurător (manipulați) să ne ofere echilibru, echilibru pe care nu îl obținem niciodată în acest fel.

Astfel, deceniul ʼ20 are la bază aceste trăsăsături și vom fi nevoiți să lucrăm cu ele, să ni le însușim corect și să le exersăm vreme de zece ani.  

Anul 2020 are în componența sa doi de 2, ceea ce înseamnă că trăsăturile sale sunt dublate și într-un sens și în celălalt. Foarte posibil să ia amploare terapiile neconvenționale și chiar se va putea ajunge la un consens, la un echilibru între medicina alopată și cea neconvențională. Nevoia de a aplica și alte forme de ameliorare, vindecare pentru îmbunătățira stării de sănătate a corpului uman va fi accentuată și vor trebui găsite și aplicate soluții noi față de cele folosite în deceniile anterioare.

Empatia va fi o altă trăsătură accentuată pe parcursul anului 2020. Ne va fi mai ușor să-i înțelegem pe ceilalți, să le simțim felul de a fi, să realizăm în mod obiectiv cu cine aveam de-a face. Același lucur este valabil și pentru situațiile cu care ne confrunta, în sensul că ne vom da seama rapid de esența lucrurilor dincolo de aparențe.

Gândirea și comunicarea vor avea la bază emoțiile, sensibilitatea, empatia și mai puțin se vor baza pe informații concrete sau pe pragmatism și concret. Astfel, apare riscul să alunecăm înspre frivol, superficialitate, compromis, chiar lașitate.

Asocierile, formarea grupurilor cu diverse interese pot fi frecvente în acest an 2020. Căsătoria, relațiile oficiale, dar și separea, divorțurile pot atinge cote record, fiind un an care duce la fundamentarea relațiilor. Se vor evidenția neplăceri relaționale, astfel că pentru toate tipurile de parteneriate vom fi nevoiți să echilibrăm ceva, fie prin îmbunătățirea lor, fie prin renunțarea definitivă la ele.

Însă, anul 2020 are vibrația totală 4. Aceasta ne predispune la foarte multă muncă, în general muncă de rutină, muncă cu detalii multe, chiar muncă plictisitoare uneori. Viteza de desfășurarea a evenimentelor poate încetini uneori, mai ales că fundalul astronomic susține această situație prin retrogradarea tuturor planetelor din preajma planetei noastre.

Este anul de temelie pentru multe dintre proiectele noastre personale și profesionale pe care dorim să le dezvoltăm în viitor. Vom avea nevoie de multă autodisciplină, organizare, eficiență, selectarea priorităților, planificarea riguroasă a resurselor vitale și materiale.

Restricțiile și condiționările vor fi prezente, astfel că, oricât am încerca să ne abatem de la îndatoririle noastre, destul de rapid ne vom întoarce la ceea ce avem de făcut. Ritmul impus de vibrația energetică a anului îl vom urma aproape cu precizia unui ceas și nu vom putea opri acest ceas.

Eforturile depuse de-a lungul acestui an se vor aduna într-un cont de economii, metaforic vorbind, astfel că plata aferentă poate lasă, acum, de dorit. Însă, având încredere că Universul echlibrează lucrurile întotdeauna la momentul potrivit este bine să ne concentrăm pe îndatoririle noastre, pe relațiile din preajma noastră și să nu precupețim niciun efort în orice activitate pe care trebuie să o desfășurăm.   

Concluzionând, anul 2020 este unul favorabil muncii, rezolvării treburilor restante și din mediul personal și din mediul profesional. Ca trăsături de bază se vor evidenția seriozitatea, concentrarea, simțul practic, tenacitatea, hotărârea.

Având în vedere că numărului 4 îi corespunde pătratul este posibil să auzim frecvent acestă formă geometrică plană în diverse contexte și construcții lexicale: a sta sau a munci în pătratul/ pătrățica sa, nu vrea sau nu poate ieși din pătrățica sa, cap pătrat etc. Ar fi bine să evităm aceste expresii oricât ne-am necăji și oricât ar fi de reale pe moment.

Deceniul următor va aduce schimbări fără precedent în istoria umanității și depinde de fiecare dintre noi cum vom le întâmpina sau cum vom contribui la dezvoltarea noastră personală, la dezvoltarea celorlalți și la dezvoltarea și îmbunătățirea mediului în care trăim.

Să ne amintim întotdeauana că totul se întoarce ca un bumerang!  Deci, să oferim gânduri bune, pozitive, să desfășurăm acțiuni constructive și să comunicăm cu ceilalți în mod sincer, să muncim cu drag, fără compromisuri și cu atitudine constructivă, căci răsplata acțiunilor noastre va veni cu siguranță!

 

Numerolog Anca Stoica

Astro Shop

Cele mai noi articole