COMUNICARE CONȘTIENTĂ- 1. Arta de a ASCULTA

COMUNICARE CONȘTIENTĂ- Arta de a ASCULTA

390.00 lei
adauga in cos
Despre plata si livrare

Descriere produs

COMUNICARE CONȘTIENTĂ-  Curs și consiliere ONLINE cu Nicoleta Svârlefus

Modulul 1: Arta de a ASCULTA

O comunicare eficientă începe cu ascultarea. Dacă știm să ascultăm, putem face o însemnată diferență în viața și relațiile noastre.

Una dintre nevoile universale ale oamenilor este aceea de a fi ascultați, înțeleși și validați. Contrar felului în care înțelegem noi, deseori, să ajutăm, oferind soluții sau sfaturi, cel de lângă noi își dorește doar să fie ascultat și lăsat să simtă ceea ce simte.

Ajutorul pe care dorim să-l oferim cuiva începe încă din momentul ascultării, când avem ocazia să-i arătăm că ne pasă, că e important și în regulă ce simte. Nu-l ajutăm căutând soluții pentru el, spunându-i ce să simtă sau să nu simtă, asumându-ne noi problemele lui, pentru că astfel îi luăm din putere și nu-i permitem să fie cine este. Tot astfel, ne lipsim pe noi de putere. 

Copilul, părintele, partenerul, prietenul tău are nevoie să știe că-ți pasă, mai presus de orice. Și să ai încredere că poate să se descurce singur. Toți avem nevoie să fim ascultați, să ne fie validate sentimentele. În felul acesta căpătăm curaj să ne deschidem tot mai mult în fața vieții.

Îți amintești probabil de experiențele din copilărie, când ți s-a spus: "nu trebuie să plângi", "nu are de ce să-ți fie teamă", "nu-ți mai bate capul", "nu băga în seamă", "ce rost are să te simți așa?" și multe asemenea. Cei mai mulți oameni păstrează acest tip de comportament și mai târziu, în relațiile lor ca adulți. Pentru că nu au fost ascultați, nu se mai deschid. Iar dacă se deschid, se așteaptă să fie invalidați și să preia altcineva responsabilitățile lor. În plus, nu știu să asculte.

Mulți oameni se simt responsabili pentru problemele celorlalți, consideră că trebuie să dea sfaturi, îl întrerup pe cel care vorbește, judecă, cred că trebuie să facă mereu ceva în locul celor din jur și se îndepărtează tot mai mult în timp ce fac eforturi să se apropie. De la lipsa de ascultare și din cauza unei comunicări defectuoase, apar conflictele, neîncrederea, teama, distanța și chiar despărțirile.

Învățând să asculți, să validezi, să ajuți dând putere și nu lipsind de putere, relațiile pur și simplu înfloresc. 

La acest curs, înveți:

 

Desăvârșirea artei de a asculta ne ajută atât în relațiile personale, cât și în cele profesionale. Oriunde și oricând, putem face o diferență, dacă știm să ascultăm.

Desfășurare:

Cursul și consilierea se desfășoară online, pe e-mail. Opțional se pot achiziționa și ședințe de consiliere telefonică.

După efectuarea plății, vei primi un email de confirmare care va contine si un formular de înscriere. După completarea formularului, vei primi lecția 1 + alte informații necesare.

Recomandări:

 

Alte detalii:

Te aștept cu drag!

 

"Pentru mine, acest curs a fost o bucurie, bucuria de a descoperi cum sa ma port cu cei din jurul meu fara sa ranesc, sa manipulez sau sa fiu manipulata. De ceva vreme eram chinuita de intrebarea "cum trebuie sa ajut  si in ce fel ajut pe cel care imi impartaseste o problema cu care se confrunta"  ce trebuie sa spun astfel incat sa nu provoc rau,  acest curs a venit  cand aveam mai mare nevoie. Cu ajutorul principiilor si instrumentelor pe care mi le-ai dat sunt convinsa ca voi reusi sa ascult eficient, sa inteleg si  bineinteles sa creez relatii bazate pe incredere si iubire." Iolanda

Completati formularul, apoi adaugati in cos:

390.00 lei
termenii si conditiile
politicii de protectie a datelor cu caracter personal
Astro Shop