Zodiile și minciunile lor

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 08 iunie 2017, 28531 vizualizari

De ce si cum mint zodiile?

Vorbind despre arhetipuri si nu despre indivizi, toate zodiile pot minti si chiar o fac. Difera scopul din spatele minciunii si maniera in care o fac. Unele zodii mint prin cosmetizarea adevarului, altele prin omisiune, altele pur si simplu denatureaza realitatea.

Sagetatorul si Varsatorul, teoretic sunt in general semnele cele mai sincere, transante si directe. De asemenea, Berbecul, Taurul si Fecioara, au o disponibilitate mai mica de a minti si prefera adevarul asa cum e si cum il percep.

Iar Leu, Capricornul, Balanta, Gemenii, Scorpionul si Pestii sunt ceva mai inclinati spre a oferi lumii o imagine asa cum isi doresc ei sa fie perceputi sau mint pentru a-si salva pielea.

Berbec

Minte pentru succes

Are prea putina rabdare si i se pare ca e un consum imens de energie sa tina minte minciunile pe care le spune. Asa ca de cele mai multe ori prefera sa fie sincer, sa spuna adevarul, sa se arate asa cum este.

Nu se teme de confruntarea directa asa ca nu are motive sa se ascunda sau sa-si doreasca sa fie altceva decat este. Mai degraba sa fie conflict, decat evitare.

Minte, totusi, cand asta il ajuta sa atinga un scop important sau cand e necesar sa apere pe cineva.

De asemenea, din dorinta de a convinge repede, poate exagera destul de mult si poate umfla adevarul.

Taur

Minte pentru stabilitate

Nu considera ca are motive sa minta si prefera ca lucrurile sa fie ce sunt, preferandu-le asa, in forma bruta, chiar daca de multe ori asta inseamna efort de adaptare si schimbare din partea lui.

Taurul e mult prea comod pentru a intra in povesti si fabulatii si prea realist pentru a accepta tot felul de povesti fanteziste. Prefera sa-si simta picioarele bine infipte in pamant si in realitatea pe care el o vede. Ceea ce, uneori, ii poate limita, pentru ca se rezuma la o singura fateta a realitatii.

Minte doar daca riscul de a pierde ceva sau pe cineva la care tine este prea mare. Sau daca adevarul ar presupune o schimbare mult prea mare pentru care nu e inca pregatit. In aceste cazuri, poate sa ascunda informatii.

Gemeni

Minte de placere

Gemenii sunt considerati mincinosii profesionisti ai zodiacului. Si poate ca, privind dintr-un anumit punct de vedere, asa si este. De fapt, Gemenii sunt foarte mobili in gandire, pot vedea mai multe fatete ale unei realitati, se pot adapta repede, pot sa fie atenti in mai multe directii si se pot razgandi inclusiv in ce priveste ideile proprii despre o realitate.

Pentru Gemeni, adevarul este in constanta miscare si schimbare. Adevarul este dinamic si cu mai multe intelesuri.

Gemenii se afla mereu in „zona gri”, acolo unde orice se poate schimba.

Ei spun ceea ce le trece prin cap si pot minti cu nonsalanta, conducandu-l pe interlocutor unde vor ei.

Rac

Minte pentru siguranta lui

Pentru el, realitatea arata deseori diferit fata de cum o vad cei din jur. De aici si tendinta de a fi judecat si considerat mincinos, cu tendinte de a denatura realitatea. In fapt, nu o denatureaza ci asa o vede.

Racul poate totusi sa ascunda informatii, mai ales pe cele care-l privesc la nivel intim, personal. Face asta din dorinta de a se proteja de suferinta sau pentru a obtine ceva. Nu-i place sa fie vulnerabil, asa ca, daca e presat, prefera sa evite adevarul diplomat, decat sa se lase descoperit.

Emotiile Racului sunt puternice dar are si intuitie puternica, de aceea, mai degraba decat in minciuna, Racul este specialist in manipularea extrem de fina si subtila.

Leu

Minte pentru imagine si aplauze

Nu e un mincinos prin defintie, nu are timp si rabdare pentru strategii in acest sens, ci mai degraba se pricepe sa exagereze si sa infrumuseteze realitatea, pentru a se pune pe sine intr-o lumina favorabila. Leul poate sa minta, adaugand ceva la ceea ce vede, cumva incercand sa se convinga si pe el ca lucrurile sunt mai frumoase decat sunt, ca el e mai bun decat este, ca totul e mai bine decat se vede.

Scopul din spatele minciunilor Leului este acela de a-si construi/pastra imaginea sau cand are impresia ca exista o cauza nobila de aparat

Fecioara

Minte pentru a se ridica la nivelul asteptarilor

Contrar unor legende despre aceasta zodie, cum ca i-ar placea sa minta, de fapt este una dintre putinele zodii care urasc sa spuna minciuni. Asta pentru ca are un cod moral si o anumita rigoare in relatiile sale. Prefera adevarul, modul direct si onest de a comunica, decat „datul dupa visin”.

Fecioara minte doar daca si cand simte ca nu se ridica la asteptarile sociale si ale celor dragi, ea fiind extrem de interesata de acest aspect. Atunci poate sa minta pentru a-si acoperi vreo greseala sau pentru a parea suficient de morala pe cat isi doreste sa fie.

Balanta

Minte pentru pace și consens

Si Balanta poate minti, si chiar o face, avand la baza doua motive principale: fie minte pentru a nu supara pe cineva si a evita o tensiune sau un conflict; fie minte pentru a amana cat poate o decizie pe care nu e pregatita sa o ia.

Balanta pune foarte mare accent pe relatii, viata sociala armonioasa si pace in general. Deci pentru acestea toate, e in stare sa faca rabat la adevar si sa minta, pentru a pastra aparentele, armonia si buna cooperare.

Deseori foloseste cuvintele potrivite pentru a armoniza si echilibra contrastele sau pentru a atenua asperitatile pe care le vede in jur.

Scorpion

Minte pentru putere

Transparenta si sinceritatea totala inseamna, pentru Scorpion, o vulnerabilitate pe care nu si-o permit. Prin urmare, va omite deseori, in mod voit, informatii si detalii care considera ca l-ar pune intr-o lumina dezavantajoasa.

Scorpionul poate fi foarte transant si sincer, dar nu cand e vorba de sentimentele lui sau de un anumit obiectiv important pe care il urmareste si pentru care construieste o strategie discreta.

Scorpionul minte, asadar, cand pozitia de putere si control ii este amenintata, sau cand doreste sa obtina si mai multa putere. Cand minte, o face cu sange rece si cu o mimica perfecta.

Sagetator

Minte pentru a (se) „vinde”

Sagetatorul, ca semn de foc, este destul de impulsiv pentru a-si stabili vreo strategie detaliata sau pentru a tine minte propriile minciuni, asa ca prefera, in general, sa spuna adevarul.

Uneori sunt brutal de directi si sinceri, facand valuri in jurul lor si deranjandu-i pe ceilalti.

Totusi, Sagetatorul are momente de exaltare si entuziasm in care pierde din vedere detalii si uita sa faca o analiza onesta a situatiei, asa ca se trezeste umfland adevarul si inventand o realitate care nu exista, doar pentru a „vinde” o poveste sau o imagine.

Sagetatorul minte parca pentru a se convinge ca are dreptul sa fie, sa faca si sa obtina obsolut orice.

Capricorn

Minte pentru ca „trebuie”

Nu ii place sa minta, dar o face daca rolul social/profesional, statutul, datoria i-o cere. Capricornul isi ia mult prea in serios uneori, datoria de parinte sau functia, locul de munca, asa ca e dispus sa faca anumite lucruri dintr-un simt a datoriei, pentru a respecta niste reguli sau pentru ca pur si simplu asa ii cere „fisa postului”.

Capricornul, de fapt, nu tolereaza minciuna, dar daca imagina ii este amenintata, poate apela la ea, ca la un colac de salvare. Chiar daca o face insa, nu se va simti in largul lui si nu si-o va ierta.

Varsator

Minte pentru progres

Varsatorul nu este un fan al minciunii, nu vaneaza aprecierea celorlalti cu orice pret, consensul si pastrarea aparentelor nu sunt scopul lui in viata, asa ca rareori va avea motive sa minta.

Ce-l face pe Varsator sa minta, totusi, este dorinta de independenta si progres. Cand se simte constrans, inlantuit, tras inapoi, daca nu vede o alta solutie mai buna, va folosi minciuna pentru a se salva de stagnare si/sau regres.

Pesti

Minte fara sa vrea

Peștii nu fac foarte clar diferenta intre realitate si imaginatie, nu ar putea sa spuna ce este adevarul si ce este minciuna, prin urmare, de multe ori se intrepatrund realitatile, lumile, perceptiile, posibilitatile.

Asa ca... Pestii prefera sa creada ce vor ei sa creada. Vad ce vor ei. Spun ce si-au spus lor ca sa creada. Asta poate fi considearata minciuna de catre ceilalti, nu insa si de catre ei insisi.

Fiind hipersensibili si fantezisti, traiesc in lumea lor, in adevarul lor, care comparat cu al altora, pare minciuna.

 

Astro Shop

Cele mai noi articole