Venus în Capricorn, 8 ianuarie- 1 februarie 2021. Nu, nu mai "merge și așa"!

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 08 ianuarie 2021, 34452 vizualizari

În contextul unei săptămâni plină de evenimente astrologice, iată ziua a 8-a a anului, care aduce ceva mișcari de trupe pe  cer. Mercur părăsește Capricornul, pentru un semn mai pe sufletul lui, respectiv Vărsătorul. Venus își încheie tranzitul prin Săgetător și se mută în “școala” Capricornului, unde are să învețe, să restabilieasca priorități și un cadru clar și responsabil pentru relații și pentru bani. 

Capricornul este guvernat de Saturn, principele auster al formei, structurii, realității tangibile. Nu e rost de scurtături, nici de înflorituri sau dulcegării, când vorbim despre aceste două energii. Contează doar ce e palpabil, concret, clar, eficient, serios. 

Cât timp a fost în Săgetător, Venus s-a întâlnit cu Nodul Sud Lunar (consecințele alegerilor trecute în relații) și a fost în relație tensionată cu Neptun aducând confuzie, neliniște, neîncredere și deziluzii relaționale sau financiare (prin duplicitate, minciună, încălcarea unor principii și valori), dar și lecții importante de integrat și însușit. Am fost mai ușor tentați să facem rabat la valorile și principiile noastre, a fost o perioadă cu multe gafe, din cauza alegerilor inconștiente, superficiale din categoria “merge și așa”. 

Cât timp Venus va rămâne în Capricorn, vom accesa particularitățile saturniene ale realității pământene și structurii în domeniile relațiilor, valorilor și resurselor. Spus mai pe șleau, coborâm militaria din pod, punem punct “promoțiilor” relaționale și financiare, renunțăm la cioara de pe gard. Parcă vrabia din mâna devine o opțiune mai bună și e timpul să facem ce putem mai bine cu ce avem la îndemână.

Din punct de vedere romantic, nu mai visam la cai verzi, nici la prinți și prințese, ci devin un imperativ angajamentul, responsabilitatea și construcția. Adică, acum trebuie să știm pe ce și pe cine ne bazăm, ce putem construi, ce valori comune avem. La fel și în relația cu banii, devenim mai conștienți, mai precauți și mai concentrați pe administarea cu cap a resurselor. Nu mai e de ajuns ce facem azi și atât, ci avem nevoie de un scop, o miză pe termen lung.

Cu Venus în Capricorn, avem nevoie ca în relațiile noastre (fie ele romantice, de prietenie sau profesionale) să privim în aceeași direcție, să analizăm ce trebuie îmbunătățit și ce atuuri avem și ne pot face mai puternici împreună. În caz contrar, pentru Venus în Capricorn nicio relație nu merită efortul sau consumul de energie și de timp. De aceea, până pe 1 februarie, suntem determinați atât să construim, cât și să eliminăm, să punem limite, să ne distanțăm de cine/ce nu funcționează pentru noi.

Venus în Capricorn este un test dat integrității. Suntem noi integri în relațiile noastre? Dar în relația cu noi? Dar în ce privește resursele și modul în care le folosim? Ce am putea schimba, îmbunătăți, repara? Cum am putea să creăm structuri solide și trainice?

Pentru toți, Venus în Capricorn va da la o parte poleiala, învelișurile neautentice de pe structurile scheletice ale relațiilor noastre, lăsându-ne să observăm esența, fundația, tiparele tangibile și în definitiv calitatea conținutului.

Responsabilitatea va fi introdusă în acest cadru – reponsabilitatea pentru dorințele, viziunea de viață, sentimentele, succesul sau insuccesul, poverile, atitudinile și neajunsurile noastre. Venus în Capricorn este despre a recunoaște că noi suntem în control, suntem sursa creației propria, ca indivizi adulți ce își fac propriile alegeri, chiar dacă acestea ar putea părea dictate de comportamentul altor persoane față de noi.

Venus nu ne bagă nimic în traistă fără să muncim, atunci când se află pe teritoriul Capricornului. Deci, de data asta nu merge să așteptăm să se așeze lucrurile de la sine, ci e necesar să punem mâna să facem ceva. Mulți își vor da seama că au fost neglijenți cu partenerii, cu relațiile lor, cu resursele financiare, cu timpul lor. Iar acum, ne putem folosi de această energie pentru a aduce mai multă disciplină în toate aspectele vieții noastre, dar mai ales în relații, profesie și bani. 

Pe scurt, cine muncește, cine nu pierde vremea și nici nu așteaptă să-i dea cineva ce are nevoie sau să-i rezolve problemele, poate să construiască frumos, curat, benefic, indiferent ce-și propune, atâta vreme cât privește în sus și știe clar care este piscul pe care vrea să ajungă. 

Un alt aspect al plasării lui Venus în Capricorn este legat de felul în care ne percepem. Să nu ne mirăm dacă apare la suprafață tiparul “nu sunt destul”, cu consecințele aferente (tristețe, reprimare, însingurare) mai ales dacă întrăm în judecată sau ne comparăm cu alții. Un remediu bun în acest caz este să ne concentram pe o muncă onorantă și onorabilă, să aducem cât mai mult smerenie si decenta în raporturile noastre cu ceilalți, să fim dispuși să ne cunoaștem mai bine, să ne observăm și să lucrăm în sensul cizelarii și rafinării calităților și abilităților noastre, să ne ancorăm în noi înșine și să evităm să ne sprijinim pe alții sau să așteptăm salvarea din afară. 

În fond, Venus în Capricorn aduce mai multă structură, claritate, profunzime afectivă și  organizare/curățenie, atât de necesare într-o perioada atât de tumultuoasă.  E ajutată și susținută de Marte (Taur), inspirată de Neptun (Pești) și invitată la transformare și alchimie de Pluto, cu care are intalnire în Capricorn.

Fie primit!

Autor: Nicoleta Svârlefus

 

Imagine: Indragostiti imortatlizati in marmura de catre sculptorul italian Pietro CanonicaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole