Posibilitati la Luna Noua in Pesti, 1 martie 2014. O noua viziune

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 28 februarie 2014, 1055 vizualizari
Posibilitati la Luna Noua in Pesti, 1 martie 2014. O noua viziune

Luna noua in Pesti marcheaza debutul lunii martie si al primaverii, deschizand un nou ciclu de transformare si elevare a constiintei colective. Luna Noua, adica intalnirea celor doua luminarii, are loc sambata 1 martie la ora 10 (ora Romaniei), la gradul 10:39 in semnul Pestilor. Este plasata in casa a XI-a astrologica a hartii momentului, iar ascendentul se afla in Taur.

Aceasta Luna noua dezvolta o energie magica, este un moment excelent pentru un nou inceput, fiind sustinuta de Kiron prin conjunctie, de Pluto (Capricorn) prin sextil si prin trigon de Jupiter (Rac). Asadar, poate fi un moment profund revelator, cu deschidere imensa spre cunoasterea superioara, vindecator si purificator. Deschide noi usi in mentalul nostru, mai ales in subconstient, cu scopul de a elibera si vindeca o serie de rani vechi si de a transforma perceptia asupra unor situatii de viata. Este o energie subtila, perceptibila doar de catre cei deschisi, receptivi, pregatiti sa se bazeze pe intuitie si pe mesajele care vin acum in forme greu de inteles cu mintea logica. E ca un curent energetic care pare sa ne poarte in noi directii fara ca noi sa putem controla procesul, de aceea e important sa fim fini observatori si doar sa ne  ghidam pasii delicat si cu blandete, dupa cum ne indeamna intuitia. 

Putem avea senzatia ca ne scufundam intr-o baie de emotii, de aici neclaritatea, confuzia, pendularea intre diverse optiuni si directii. Unii oameni vor simti ca au ajuns la capatul puterilor in a suporta un cadru toxic de viata, si vor fi tentati sa se inece in plangeri fara de sfarsit, victimizare si chiar agresivitate indreptata in primul rand spre propria persoana. Acestia e important sa inteleaga ce se intampla, de fapt, acum. E vorba despre un proces de purificare si detoxifiere, posibil doar prin confruntarea cu propriile emotii si frici. De aceea, e un moment potrivit pentru inceperea unor demersuri de transformare personala constienta, asumata, parcurgand pasii in ordinea potrivita si cu rabdare. 

Putem merge mai departe si putem pasi intr-o cu totul alta realitate, mai sanatoasa si benefica, daca recunoastem atitudinea, gandurile, inhibitiile, temerile care ne tin pe loc, si suntem pregatiti sa le eliberam si transformam. Putem fi alchimistii propriei lumi interioare si exterioare, cultivand iubirea neconditionata, compasiunea, empatia.Sa nu uitam ca semnul Pestilor este prin definitie unul spiritual, deci aceasta luna noua este una spirituala. De fapt totul e spiritual, insa acum putem deveni constienti de natura noastra spirituala si sa ne asumam o cale in acest sens. Energia Lunii noi ne indeamna sa renuntam la granite si limitari, spre a ne cufunda in oceanul infinit datator de credinta, cu detasarea de lumesc si apropierea de divinul din noi si de Dumnezeu asa cum il percepe si intelege fiecare, cu iubire universala si neconditionata.

Acesta este marele beneficiu al acestei Luni noi: trecerea la un alt nivel de constiinta, la o alta maniera de a iubi si crea. Acum putem ierta mai usor, putem manifesta compasiune si generozitate fata de cei din jur. De fapt, tot freamatul nostru interior din ultimele luni si din aceste zile parca-si cunoaste acum momentul maxim iar acesta se manifesta printr-o dorinta acuta de capatare a unei noi viziuni. O viziune obtinuta prin transcenderea iluziilor in care am plutit, legat de anumite medii si relatii care mai mult ne-au daunat decat ne-au ajutat. Avem nevoie de o alta perspectiva, mai sanatoasa, mai potrivita.

Acum ne putem trezi blocati de propriile credinte rigide si e timpul sa le flexibilizam, sa nu mai tinem cu dintii de "adevaruri" vechi si in mare parte valabile pentru altii poate, sau pentru etape trecute. Prin urmare, acum e momentul sa ne uitam la filozofia noastra de viata, poate chiar de natura religioasa, si sa stabilim care este adevarul cel mai aproape de fiinta noastra, pe care-l simtim ca fiind potrivit. Sa alegem in ce si in cine credem, aceasta este sarcina noastra acum.

Mai ales ca, fiind vorba de casa protectorilor, prietenilor, proiectelor, aspiratiilor, grupurilor, acum e posibil ca dualitatea Pestilor sa ne ajute, in loc sa ne incurce, in vederea aflarii cine ne sunt prieteni si protectori dezinteresati. Pe de o parte, vom afla care relatii sunt fragile si bazate pe compromis, iar pe de alta parte, putem primi sprijin si inspiratie neasteptate, in forme inedite si traduse prin gesturi de o iubire si o generozitate inimaginabile. Vin daruri neasteptate prin oameni minunati, vin mesaje. De aceea, sa fim atenti la tot ce apare.

Insa ziua de 1 martie este speciala, nu numai datorita aspectului de Luna Noua si inceputului de primavara, ci si datorita altor evenimente astrolgice cu care coincid. In dimineata zilei de 1 martie, Mercur isi incheie perioada de mers aparent retrograd in Varsator, ramanand insa in ciclul retrogradarii pana pe 20 martie. Stafeta ii este predata lui Marte aflat in Balanta, care in dupa-amiaza zilei de 1 martie intra in mers aparent retrograd, pana pe 20 mai. 

Retrogradarea planetei Marte nu face decat sa continue si sa completeze un tablou mai amplu astral (anul a inceput cu Marte in Balanta- semn relational, Venus- stapanul Balantei- retrograda in Capricorn, apoi Destinul a intrat in Balanta, iar acum Marte retrogradeaza in acest semn), cu accent pus pe relatii. Este, intr-adevar, un an relational, in care stelele au devenit niste reflectoare indreptate spre toate relatiile, de orice natura, din viata noastra. Asadar, iata ca din nou avem treaba, si anume de facut curatenie in relatii. Si nu putem construi armonios o relatie, daca mai intai nu punem ordine in interiorul nostru. 

Aspectele lui Marte nu sunt foarte "prietenoase", planeta aflandu-se in conjunctie cu Destinul si formand un careu in T cu Venus si cu Luna neagra prin cuadraturi. Asadar, relatiile cer atentie la detalii, unele dintre ele ajung intr-un punct de urgenta, in care lucrurile nu mai pot fi taraganate si e nevoie sa fie luate masuri.  E nevoie de reevaluare atenta si, pe cat posibil, fara judecati, a tuturor aliantelor si parteneriatelor, a casniciei. Unele relatii se cer asezate pe alte baze, pe o noua directie, prin eliberarea frustrarilor acumulate, printr-o viziune constructiva, impartasire sincera si onesta, recunoastere a propriilor neglijente si greseli, asumare a responsabilitatii in ce priveste situatia prezenta. Altele e nevoie sa fie lamurite si chiar incheiate definitiv. 

Aici intra si contractele si toate formele legale de parteneriat si colaborare, care fie trec intr-o alta structura, fie sunt triate si o parte incheiate.

In aceste zile, e important sa fim gijulii cu noi si cu cei din jur, pentru ca suntem cu totii hipersensibili si usor de ranit. Sa alegem un mod delicat de a ne rosti adevarul, pe cat posibil. Si sa ne protejam de energia "joasa" cu care unii oameni ne inconjoara, prin plangerile sau chiar agresivitatea cu care dau peste noi. Fiind atat de sensibili si emotionali, tindem sa ne confundam cu ceilalti, cu problemele lor, cu starea lor de spirit. Asadar, sa empatizam pastrand o oarecare doza de detasare si lasand responsabilitatea la sursa. Pe de alta parte, sa rezistam tentatiei de a astepta ca cineva sa ne salveze, sa ne dea ceva ce nu e pregatit, sa ne asculte cu forta sau sa raspunda intr-un fel anume cererilor si plangerilor noastre.

Sensibilitatea accentuata poate fi sublimata in creatie artistica, dispunand acum de o potentare a creativitatii. Asadar, orice implicare intr-un proces de creatie nu numai ca ne ajuta sa ne pastram echilibrul emotional, dar ne si poate revela o serie de raspunsuri si directii noi. 

E bine sa fim cat mai rezervati, sa ne acordam spatiu si timp personal, pentru a ne putea ingriji de propria fiinta, de nevoile interioare care acum sunt stringente.

Rugaciunea, meditatia sau orice practica spirituala cu care rezonam si simtim ca e potrivita poate sa ne ajute foarte mult acum. Apoi, putem folosi uleiuri esentiale (de lavanda de exemplu) pentru relaxare (in apa de baie, pentru masaj sau aromaterapie). Daca aveti si rezonati cu ideea, puteti purta un cristal (ametist) purificat in prealabil. Muzica are efect terapeutic si este, de asemenea, utila.

Fiind Luna noua, vitalitatea poate fi scazuta, tocmai pentru a sustine calatoria interioara. Apa este vehiculul emotiilor, asa ca e indicat sa bem suficienta apa (constient, cu inghitituri mici), si sa facem bai relaxante cu sare de mare si/sau uleiuri esentiale.

Si, nu in ultimul rand, sa nu uitam ca acum este disponibila pentru noi o energie magica, energia Lunii noi. Un timp numai bun de a planta semintele noii realitati pe care o dorim, sub forma de intentii si dorinte care sunt in acord cu ce simtim. 

Luna Noua cu Inspiratie, Claritate si Miracole!

Nicoleta Svârlefus


Sursa imagine: www.nomadicsonglines.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole