PLEXUL SOLAR. Centrul energetic al corpului – Soarele ”interior”

Autor: AstroCafe.ro - marti, 15 martie 2016, 77494 vizualizari
PLEXUL SOLAR. Centrul energetic al corpului – Soarele ”interior”

Plexul solar se află la mijlocul corpului – corespunzând zonei diafragmului. Literatura ezoterică asociază pancreasul, ca organ, cu acest plex solar, dar paralela fizică a sa este mai degrabă diafragmul – o cupolă fibroasă situată între torace și abdomen, care se mișcă ritmic cu respirația, în sus și în jos, de circa 20.000 ori pe zi. Mișcarea sa ”ca de piston” deplasează toate organele (oferindu-le un ”masaj” continuu). Modul în care organele ”permit” să fie mișcate depinde de modalitatea în care sunt atașate de corp. Multe dintre organe sunt ”atașate” prin ligamente relativ flexibile (numite fascii viscerale), altele sunt atașate prin ligamente relativ mai stabil.

Realitatea corpului nostru este că nimic din corp nu este fixat, fără mișcare – deși există diferite nivele de rigiditate și flexibilitate. Pentru fiecare organ, relația dintre mișcare și gradul de fixare determină propriile mișcări ritmice. Plexul solar există și fizic, ca un ”ghem” de filete nervoase situat în profunzimea abdomenului, imediat sub diafragm.

Vom vedea cum energia Plexului Solar este influențată în principal de mișcările diafragmului – care la rândul său, sunt determinate de calitatea respirației.

De aceea, ”respirația conștientă” – sau ”conștientizarea respirației” – de fapt, simpla direcționare a atenției asupra procesului de respirație (care se petrece în majoritatea timpului automat) – este o condiție importantă pentru ”contactul cu Sine și cu Soarele ”interior”).

Nu este nevoie de exerciții complicate pentru acest lucru – este suficient următorul comportament: zilnic, să facem câteva pauze scurte de 30-60 secunde și să realizăm un exercițiu simplu:

Este nevoie doar de atât!

Cu acest exercițiu simplu, dar eficient – puteți pune bazele unei energii puternice a Plexului Solar.

După o perioadă puteți să vă concentrați și pe alte aspecte, încercând să vă răspundeți la unele întrebări:

Plexul Solar este locul în care ”EU” (cel din interior) se întâlnește cu ”TINE” (cel din exterior).

Aici ne punem întrebarea: ”Ce este al meu și ce este al tău?”

Plexul Solar este locul întrebărilor existențiale – cum îmi tratez corpul și energia lui, ce permit să mi se facă și ce-mi permit să-ți fac ție, și ce nu.

Sunt foarte puține persoane care au o energie puternică în mod natural, a Plexului Solar – mai ales dintre cei care vin regulat în contact cu alți oameni (profesori, oameni de afaceri, lideri de opinie, medici, juriști, avocați, notari, experți în vânzări etc). Majoritatea au dificultăți în menținerea ”hotarelor” și luarea deciziei ”ce am nevoie să iau la bord” și ce nu, având în același timp dificultăți de a se ”nutri energetic”.

Sindromul salvatorului – care dă ”o senzație de misiune înaltă”, ca și sindromul ”ajutorului” perpetuu dat celorlalți, precum și zelul misionarului sunt UMBRELE vizibile în lumina energiei strălucitoare a Plexului Solar – ce produc diferite grade de disconfort la nivelul Stomacului.

Lipsește și abilitatea Stomacului de a sorta (ce am nevoie, ce n-am nevoie) și este afectat întregul sistem imunitar (care are sarcina de a distinge între Sine – ce aparține corpului și ”corpii străini” care nu aparțin).

Dacă ne uităm cei din jur cu această înțelegere, vom vedea că sistemul imunitar și modalitatea în care oamenii se tratează pe ei înșiși este deficitară (și mal-funcțională).

Problemele emoționale sunt strâns legate de Stomac și Plexul Solar.

Dar și ”lucrul cu Sinele” și orice cale spirituală începe tot din acest centru energetic.

Plexul Solar – reprezintă CENTRUL și comandă întreaga energie a organismului.

Problemele multor oameni în prezent nu constau în deschidere sau în disponibilitatea la deschidere către noi dimensiuni – ci în inabilitatea lor de a face față la prea multele impresii și stimuli pe care le/îi primesc în același timp – nu pot digera tot ce primesc, dar în mod deosebit – nu reușesc să elimine, tot ce au digerat (nu se eliberează de reziduurile emoționale – le poartă cu ei continuu!).

De aceea există în prezent atât de multe probleme de sănătate, la atâtea nivele.

Oamenii se mențin într-o stare ”activată” (alertă) continuă, fără a putea să alterneze între stări diferite (activitate – relaxare).

Folosirea:

reprezintă condițiile pentru ”închiderea” și ”deschiderea” sursei de energie – cu realizarea de economii importante.

În acest fel, rămâne continuu energie disponibilă pentru procesul de dezvoltare, de creștere (și nu este cheltuită toată pentru digestie și apărare).

Plexul Solar este CENTRUL – și se ocupă de ”centrarea” întregii ființe. A fi ”centrat”, a alege ”calea de mijloc” înseamnă să înveți să folosești extremele și să le accepți în același timp.

Este mai ușor să-ți atingi scopurile când te afli într-o poziție de ”centru” – întrucât permite detașarea și evaluarea fiecărui pas.

Oamenii tind să considere măsurile extreme ca cele mai bune soluții pentru atingerea unui scop – dar consumul energetic al acestor acțiuni nu permite o vindecare adevărată, pentru că focalizarea este totdeauna ”în afara” noastră (chirurgii pot îndepărta organul – dar problemele comportamentului și emoțiilor noastre continuă!).

Pe o scală mai mare, Pământul este centrul vieților noastre și suntem sfătuiți să ne menținem conexiunea cu el. Plexul Solar ne conectează energetic cu Pământul, iar echivalentul fizic al acestei conexiuni este Stomacul (care primește ”roadele Pământului”).

Conexiunea dintre Stomac, centrul energetic și spiritualitate poate să nu fie imediat evidentă – dar vom vedea că Stomacul este deținătorul ”combustibilului” necesar corpului fizic pentru a atinge grade mai înalte de conștientizare. Credința că dezvoltarea spirituală implică ascetism, postire sau renunțare este adânc impregnată în subconștientele noastre – dar de multe ori, când nu înțelegem ceva, ”aruncăm copilul împreună cu apa din cadă”.

Alimentația (nutriția) ar trebui să fie o funcție care să NE DEA energie, nu SĂ NE IA din energie. Este preferabilă o dietă vie, ușoară, digerabilă, nutritivă – care să permită corpului fizic să susțină perioade lungi de meditație și trăiri spirituale. În același timp, actul mâncării ar trebui să reprezinte și o formă de onorare a Mamei Pământ, cea care ne dă toate roadele sale.

Avem nevoie de ”energie” – de ”căldură interioară” – și Soarele nostru interior o produce continuu, atunci când ne tratăm corpul fizic cu înțelegere, respect și compasiune (calitățile Plexului Solar).


Rosina Sonnenschmidt – The Digestive Organs, Pathway to the Centre, with homeopathy, naturopathy and exercise, Narayana Publishers, 2010

Sursa: www.centrulnatura.roAstro Shop

Cele mai noi articole