Numarul de inmatriculare

Autor: AstroCafe.ro - joi, 17 decembrie 2009, 54474 vizualizari
Numarul de inmatriculare

"Ne intoarcem la vorba lui Philolaus, care spunea ca “Tot ce poate fi cunoscut are numar si fara de numar nu cunoastem nimic”. Nu vom teoretiza, ci ne vom apleca asupra unei aplicatii practice a numerologiei: ce ne spune “numarul de la masina”.

Vom analiza pe rand semnificatia numerelor de inmatriculare reduse la numarul fadic. Adica adunam toate cifrele intre ele pana obtinem un singur numar. Reamintim ca literele se cifreaza si ele. Mai intai, facem, ca de obicei, o mica demonstratie.

AB – 01 – ABC
Stim ca litera A corespunde lui 1, litera B lui 2 si litera C lui 3. Numeric, vom avea asadar:
1 + 2 + 0 + 1 + 1 + 2 + 3 = 10; 1 + 0 = 1.
Vibratia acestui numar de inmatriculare este asadar 1.
 
Vom incerca sa nuantam atributele pozitive sau mai putin favorabile ale vibratiilor numerelor de inmatriculare. Sa le luam pe rand:
 
Numarul 1
 
Comentariu general: Considerat o alegere fericita. Autovehiculul ar trebui sa-i aduca posesorului un grad ridicat de siguranta si confort.
 
Mentiuni: Este mai cu seama potrivit pentru soferii competitivi, eventual pentru cei carora le plac cursele de masini. De asemenea, o masina cu numar de inmatriculare 1 poate sa atraga atentia, sa impresioneze, sa fie semn de stima si statut pentru sofer. Este facut pentru masinile menite sa atraga atentia si pentru soferii care vor sa faca impresie la volan, sa se intreaca sau sa vaneze posibile candidate la scaunul de copilot.
 
Numarul 2
Comentariu general: Numar dual si destul de imprevizibil cu atat mai mult daca provine din 11. Necesita o atentie sporita, din cauza unei stari tehnice destul de fragile. Mai degraba pentru soferii prudenti la volan, care stiu sa se poarte cu masina.
 
Mentiuni: Aceste vehicule necesita o supraveghere continua si atenta. Fragilitatea poate fi, in primul rand, de natura tehnica. Uleiul si presiunea pneurilor trebuie verificate periodic. E posibil ca aceasta masina sa necesite reparatii tehnice periodice, dar sa induca posesorului un atasament incurabil, dupa atitudinea “Ma supara, dar mi-e draga si nu renunt la ea”. De asemenea, o asemenea masina are probabil cele mari sanse sa fie “botezata” cu un nume de alint. Mentinerea masinii cu aceasta vibratie intr-o stare tehnica foarte buna de rulare fereste soferul de neplaceri. Numar de preferat in cazul masinilor de mici dimensiuni, delicate si, in special, adresate publicului feminin.
 
Numarul 3
Comentariu general: Numar favorabil, care predispune insa la anumite excsese si la neglijenta.
 
Mentiuni: In aceasta categorie, ar putea intra cu succes vehiculele mari de transport, dar si cele “mici” gen 4x4 (jeep). In general, numarul se potriveste cel mai bine cu modelele spatioase. Dimensiunile masinii pot fi exagerate, la fel si reactiile soferilor, care pot fi predispusi la cearta in trafic. Numarul stimuleaza harul vorbirii la bord, de aceea soferul trebuie sa acorde o atentie sporita drumul si sa nu se lase distras de conversatii. Alt exces posibil, vorbitul nepermis la telefon in timpul condusului. Se recomanda purtarea sistemului hands-free si a centurii de siguranta.
 
Numarul 4
Comentariu general: Contraindicat persoanelor pesimiste (“Aoleo, daca ninge. N-am cauciucuri de iarna!”. “Aoleo, daca raman in pana!”), celor fricoase, celor care-si varsa nervii pe obiecte si celor vesnic nemultumite. Toate aceste categorii atrag foarte usor energiile negative. Chiar daca masina e puternica, aratoasa si cu tractiune buna, numarul 4 predispune la reparatii.
 
Mentiuni: Daca conduci o astfel de masina si nu cunosti un mecanic (daca nu cumva esti chiar tu mecanic) ar trebui sa faci rost de unul. Numarul se adreseaza in principal vehiculelor de transport utilitar, facute parca sa transporte marfa. E nevoie ca o astfel de masina sa fie menajata, pentru ca riscul de defectiune este insemnat. Mai ales daca soferul gandeste ce e mai rau, tocmai asa ajunge sa se intample. Daca o astfel de masina nu este protejata, posesorul va fi nevoit sa bage periodic adanc mana in buzunar sa mai inlocuiasca cate o piesa. De aceea, soferul unei masini cu vibratia 4 ar trebui sa aiba mare grija ca politele de asigurare sa fie platite la zi. Pe langa R.C.A.-ul obligatoriu, asigurarea CASCO pare a fi cea mai buna umbrela in caz de ploaie. Aceasta masina isi face treaba foarte bine cu conditia ca soferul sa nu o suprasolicite.
 
Numarul 5
Comentariu general: Daca ar fi sa intocmim un top al preferintelor, masinile cu vibratia numarului de inmatriculare 5 ar fi pe locul 2. O alegere foarte buna.
 
Mentiuni: Vibratia este in perfect acord cu dinamica si cu mobilitatea numarului 5. Cu siguranta nu se potriveste masinilor cumparate si tinute in fata casei sau in spatele blocului. Masinile cu 5 trebuie sa circule si sa duca pasagerii la destinatii cat mai variate. Numar excelent pentru plecat in excursii si pentru autocare, autobuze, microbuze sau vehicule de transport in comun. Riscul de defectiune tehnica este scazut, cea mai sensibila componenta fiind caroseria (zgarieturi, vopsea sarita etc.). Excelent numar pentru masinile de serviciu, mai ales pentru agentii de vanzari. Cei ce sunt trimisi in delegatie sau pleaca la drum lung in interes de serviciu ar trebui sa primeasca din partea firmei o masina de vibratie 5 (sau 9, dupa cum vom vedea mai jos).
 
Numarul 6
Comentariu general: 6 are o reputatie indoielnica daca vine vorba de masini. Numarul masinilor cu vibratia 6 implicate in accidente este destul de ridicat. Concluzie: numarul se adreseaza soferilor prudenti si este contraindicat vitezomanilor.
 
Mentiuni: Recomandabil masinilor de familie. De asemenea, foarte potrivit pentru a doua masina a familiei, cea folosita pentru transportul copiilor la scoala sau pentru facut piata. Imprudenta la volan este cea mai mare amenintare pentru soferii unei astfel de masini, care ar trebui sa se fereasca de depasiri in zone fara vizibilitate sau de acte de teribilism (“Il depasesc, am timp lejer, chiar daca vine ceva din fata.”). Genul de masina care are nevoie de o mana ferma pe volan. Numarul este pentru genul de vehicul care nu trebuie luat pe incredere. Aceasta masina chiar trebuie condusa; nu trebuie sa te lasi condus de ea. Daca soferul este stapan pe situatie, pericolul practic se anuleaza. Vibratia 6 este potrivita masinilor care transporta persoane la evenimente artistice sau la nunti (limuzine, de exemplu).
 .
Numarul 7
Comentariu general: Primul loc in topul numerelor favorite. Vibratia 7 asigura protectie divina la volan.
 
Mentiuni: Acest numar atrage mana lui Dumnezeu pe volan in caz de pericol si te face sa simti ca “l-ai prins pe Dumnezeu de picior” in situatii critice, atunci cand intuitia iti spune sa actionezi frana sau acceleratia intr-o fractiune de secunda. Numarul confera un sentiment sporit de siguranta. O astfel de masina poate fi data cu incredere pe mana unui elev al scolii de soferi sau pe mana unui incepator, existand sansa ca toata lumea sa coboare teafara si masina sa nu suporte urme de rea purtare in trafic. Pentru un astfel de vehicul, adesea zgarieturile sunt cele mai frecvente urme dupa ce, intr-o situatie critica, scapi ca printre urechile acului la volan. In dese randuri, poti avea impresia ca ingerul tau pazitor parca e si el la volan cu tine si, mai ales daca esti superstitios, nu uita sa-ti pui o icoana pe bord. Masina cu vibratia 7 parca tine cu tine.
 
Numarul 8
Comentariu general: Numarul induce prestanta, dar poate sa provoace neplaceri. Riscul nu este neaparat de accident, cat, mai degraba, de defectiune, pierdere sau furt.
 
Mentiuni: Numarul descrie o masina atractiva. Poate tocmai de aceea hotii pun mai usor ochii pe ea. In acest context, dotarea cu sistem de alarma devine o necesitate. De altfel, soferii care conduc o asemenea masina ar putea fi tentati sa o echipeze cu tot felul de dispozitive care sa transforme chiar si o fosta “rabla” intr-o masina “tunata”. De asemenea, masina este ideala pentru managerii care merg frecvent sa incheie tranzactii comerciale sau financiare. Numarul este excelent si pentru masinile blindate care transporta bani. Este in general numarul masinilor pentru oamenii de succes. 8 se adreseaza cu succes inclusiv masinilor dn coloanele oficiale sau din garajul corpurilor diplomatice. Pe langa dotarile mentionate, o astfel de masina ar putea sa mai imbie ochii trecatorului cu acte sau dosare de tot felul aruncate pe bancheta din spate. Asa ca, atentie: daca conduci o asemenea masina, nu lasa borsete sau genti inauntru. Fii discret si nu invita singur hotul inauntru! Posibilele daune pot proveni din acte de iresponsabilitate.
 
Numarul 9
Comentariu general: Favorizeaza in primul rand calatoriile lungi. Poate fi destul de imprevizibil, intrucat poate atrage pagube.
 
Mentiuni: De la un 9, te poti astepta la orice. Prejudiciile la care predispune pot fi provocate ce cauze dintre cele mai neobisnuite: o bucata de tencuiala desprinsa de pe bloc in parcare, o groapa pusa de cineva acolo parca in mod intentionat sau un radar intr-un tufis.  Probabil soferii unei astfel de masini au de spus povesti dintre cele mai pitoresti si pot descrie adevarate aventuri la volan. Peripetiile sunt de altfel apanajul soferilor de cursa lunga, iar 9 este ideal pentru vehiculele trimise in cursa, mai ales peste granita. Automobilele cu aceasta vibratie se bucura de cea mai mare protectie in strainatate, asa ca, daca ai o asemenea masina in dotare si n-ai trecut niciodata granita, nici nu stii ce ai pierdut. Am vorbit despre curse lungi si, daca ne intoarcem inapoi in tara, sa spunem ca aceste masini (impreuna cu cele de vibratie 5) sunt  ideale pentru delegatii. Acesti soferi trebuie sa traga obligatoriu pe dreapta conform foii de parcurs, pentru ca riscul de a atipi la volan din cauza oboselii este mai ridicat decat in cazul tuturor celorlalte numere.
 
Simbolistica numerologica a numerelor poate ajuta acum pe oricine sa nu mai dea vina pe masina atunci cand nu este multumit de performantele ei, ci pe numarul de inmatriculare. Cel mai bine este sa alegi de la bun inceput un numar aflat in deplina concordanta cu interesele, preocuparile si, desigur, personalitatea ta.
 .
Valeriu Pănoiu
 


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole