Mercur in Pesti: 3 Februarie- 11 Aprilie. Logica sufletului

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 04 februarie 2020, 30050 vizualizari
Mercur in Pesti (13-31 martie 2015). Afla doar ce stii deja!

Mercur si-a inceput o lunga calatorie prin Pesti, incepand din 3 Februarie si pana in 11 aprilie (urmeaza sa intre si in miscare aparent retrograda din 17 Februarie, facand o intoarcere si in Varsator intre 5 si 17 Martie).

Mercur in Pesti mixeaza gandurile, rastoarna logica si redefineste prioritatile. Atat de intens si atat timp cat e nevoie, pentru a renunta la a ne bate capul cu orice detaliu si la pretentia de a intelege si a judeca tot ce misca.

Ne invita la o lectie de rabdare, de fluiditate si acceptare, ne cheama sa inotam in profunzimea "apelor" launtrice pentru a invata sa avem incredere in Tot ce este si, mai ales, sa acordam prioritate sufletului.

Mercur in Pesti este deseori asociat cu confuzia, insa aceasta confuzie ar putea fi mai degraba un semnal ca e momentul sa ne oprim din alergatura si din a face mereu ceva, sa incetam sa cautam, sa renuntam la control si asteptari. Sa ne situam dincolo de logica si ratiune, dincolo de obiceiuri. Sa alegem conversatiile cu noi insine si cu Dumnezeu, in schimbul celorlalte, sa avem incredere, pur si simplu, din oficiu, in logica fara de logica, in intelesul fara de inteles.

Sa recunoastem ce stim fara sa cautam in afara noastra si sa avem rabdare sa intelegem orice avem nevoie, la momentul potrivit, pentru a alege in acord cu binele nostru inalt. Dincolo de cunoastere imprumutata, dincolo de studiu, cercetare sau invatare. 

Blandetea si compasiunea, fata de noi si fata de ceilalti, ne vor ajuta sa traversam aceasta perioada, in care melancolia, lipsa de concentrare, confuzia si ezitarile vor fi prezente la tot pasul. 

"Afla doar ce stii deja dintotdeauna!" Asta e mesajul lui Mercur in Pesti. Ca si cand raspunsul te asteapta cuminte sa-l vezi. Unde? Exact in tine. Ca si cand solutia pentru orice este deja acolo si asteapta s-o vezi. Cum? Fiind atent, ascultand, alegand pacea si, mai ales, alegandu-te pe tine. Creand, visand, meditand, dansand, cantand, pictand pe panza sau... pe inima. Cu iubire! Cu drag de tine si de sufletul tau!

Nicoleta Svârlefus

Sursa imagine: www.planetawaves.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole