Marte în Săgetător (4 ianuarie- 17 februarie 2020). Nici regulile nu mai sunt ce-au fost!

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 18 ianuarie 2020, 45441 vizualizari

Când Marte ajunge în Săgetător, cam o data la doi ani, începe nestarea, ni se aprind călcâiele la gândul cine știe cărei aventuri, ni se deranjează principiile, ni se amestecă gândurile și începem să ne dorim nefăcutele. Marte în Săgetător e precum zilele de iarmaroc ale unui oraș de provincie, când apar toate tiribombele, jocurile și vata pe băț, iar copiii, dar și adulții, parcă le-ar încerca pe toate.

Devenim copiii neastâmpărați care ar zbughi-o la prima neatenție a mamei, unde văd cu ochii. Plictisiți de prea multe reguli, monotonie și seriozitate, acum vrem să simțim gustul aventurii, obrăzniciei și curajului. Ne dorim să devoalam eroul interior, inima zburdalnică și exploratorul îndrăzneț care nu acceptă limite și reguli.

Așa că, în această perioadă, trebuie să găsim o cale să-i dăm inimii ce cere și să ne aventurăm mai mult pe căile neștiute ale vieții, chiar dacă ne tremură nădragii sau vom suporta consecințele incomode ulterior.

Marte în Săgetător stârnește curajul în noi, aduce în prim plan viața și indraznala de a trăi, de a fi vii cu adevărat, de a greși pentru a învața și a înțelege. Ne vine cheful de ceva nou, de calatorii inedite in locuri in care demult ne propunem sa ajungem.

Marte în Săgetător nu este atât de mult despre acumulare de averi materiale, cât despre averi filozofice, intelectuale, morale. Dar pentru a le acumula, avem nevoie de experiență, nu de restricții impuse din afară.

Dacă nu ne dăm voie să greșim, să mai încălcam câte o regulă (indiferent dacă e stabilită de noi sau de alții), să ieșim din tipare vechi, ne vom alege cu o porție zdravănă de furie, îndreptata spre tot ceea ce ni se pare că ne limitează. 

Marte în Săgetător este un teren de explorare, aventură și învățare. Riscul de a derapa și greși major, mai ales prin indiscreție, duritate, prea multă agresivitate în exprimarea propriului adevar, excese de tot felul… este mereu prezent, dar chiar și aceste derapaje fac parte din înțelegere, descoperire de sine și conștientizare. Cumva, uneori trebuie să fim dispuși să mergem la extremă și să ieșim din cadru pentru a activa creativitatea si a găsi apoi un nou echilibru.

Astro Shop

Cele mai noi articole