MARTE în BERBEC, 25 Mai - 5 Iulie 2022. Motor, Acțiune, Start!

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 24 mai 2022, 65010 vizualizari

Marte ajunge din nou acasă, în Berbec, după 2 ani. E bine primit în Berbec, practic ca acasă, și se va comporta ca un oaspete de seama, fiind lăsat să facă ce vrea,  chiar să (re)inventeze regulile casei și să stârnească adevărate revoluții. 

Marte se plimbă printr-un semn 6 săptămâni. In Berbec, toată scena e a sa, chiar dacă o imparte cu Jupiter (amplificator), poate face ce vrea și, mai ales, poate face o figură nouă, extrem de riscantă. Un salt periculos. Și face asta natural, nu pentru a obține aplauze, ci pentru că arde de nerăbdare să trăiască intens, pasional, cu miză. Și dacă figura îi va ieși, va fi declarat erou, dar el va fi plecat deja spre altă scenă și nu va fi interesat de aprecierile și admirația primite. 

Marte în Berbec penetrează viața cu o forță și o masculinitate fără egal. Știe să-și ia ce vrea, luptă fără rezerve, cu riscul de a face valuri în jur și de a risipi mai multe resurse decât e cazul. Uneori e pripit, neatent la ce se întâmplă în jur sau la cum primesc ceilalți deciziile sale. Pur și simplu funcționează din instinct și are un demaraj extraordinar când e hotărât. 

Ei bine, o dată la 2 ani avem parte de această energie a lui Marte în Berbec. De acest foc creator și inițiator de acte curajoase. Dar doar o data la 12 ani Marte se intâlnește cu Jupiter in Berbec, deschizând un nou ciclu de 12 ani. Conjuncția Marte-Jupiter se produce pe 30 iunie, iar in jurul acestei date, am face bine să fim deschiși, pe fază, prezenți și gata să spunem DA și să deschidem o nouă ușă. Chiar daca ne e frică.

E șansa unui nou început. O putem lua de la capăt. E momentul să demarăm ceva, să ne lansăm într-o activitate la care până acum îndrazneam doar să visăm. Să fim Eroi pentru noi.

E o perioadă a acțiunilor pasionale, a deciziilor rapide, a imboldului creator și inovator care ne poate conduce către zări noi, nemaivăzute și neînchipuite, în viața noastră. E o oportunitate, mai ales după ultimele luni, în care mai mult am stat decât am creat, sau ne-am simțit legați de mâini și de picioare în multe feluri. 

Cât Marte a stat în Pești, adică în ultimele 6 săptămâni, e posibil să fi avut revelații, să fi primit răspunsuri, să ne fi imaginat o traiectorie nouă. De asemenea, cu Marte în Pești am fost destul de pasivi, nehotărâți, oscilanti si evazivi, iar acțiunile noastre au fost discrete, deseori haotice și determinate de emoții puternice sau nemulțumiri. Mai exact, am acționat de nevoie, nu din entuziasm sau convingere.

Iar acum, cu Marte în Berbec, e momentul să punem în aplicare și să folosim toate aceste resurse interioare pe care le-am pus la păstrare. Să scoatem din debaraua interioară creativitatea, hotărârea, inițiativa. Si visele!

E o perioada în care energia lui Marte în Berbec ne stimulează să preluăm controlul propriei vieți, să creăm ce experiențe alegem, în loc să ne lăsăm la mâna sau deciziile altora. Putem deveni conștienți de punctul în care ne aflăm, mult mai prezenți și gata de acțiune, fie pentru a îndrepta ceva, fie pentru a crea ceva complet nou.

Marte în Berbec se va simți ca o trambulină, un energizant administrat în venă în doză șoc, un rezervor de curaj pentru a face un salt semnificativ în viața noastră, mai ales în zona pe care o activează în harta natală a fiecăruia. Pentru mulți, va fi ca o reîntoarcere la viață, ca o renaștere, un imbold de care ne era dor. E zvâcul acela creator, e adrenalina noului început, e îndrăzneala de a lupta până la capăt pentru scopul, calea și planul nostru de viață. 

E de preferat să folosim în mod cât mai sănătos și benefic această energie înflăcărată a lui Marte în Berbec. Totuși, pentru mulți, acest tranzit poate fi doar un combustibil de folosit în lupte acerbe și conflicte. Sau un teren numai bun pentru a se manifesta reactiv și chiar violent. Așadar, atenție la tendința de a genera sau dezvolta conflicte, pentru că acestea se pot transforma în adevărate războaie în care se pierd resurse, relații, statut... 

Marte în Berbec poate însemna: 

*Curajul de a începe ceva nou
*Preluarea controlului propriei vieți
*Ambiție în împlinirea obiectivelor
*Energie, vitalitate și forță
*Combativitate și lupta până la capăt
*Impulsivitate, precipitare și exagerări
*Frământări sociale, revolte
*Ostilitate; respingerea regulilor și a restricțiilor
*Sport și alte activități care necesită efort fizic
*“Heirupism” și epuizare
*Acțiuni și alegeri individualiste
*Neliniște, nerăbdare, furie
*Spontaneitate
*Încredere în sine, curaj  

Așadar, ne așteptăm la o schimbare majoră de ritm, tonus, energie. Și o răsturnare a realitații, în cazul unora. Sau un Start/Salt uimitor!

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

 

Sursa imagine www.deviantart.com

 Astro Shop

Cele mai noi articole