Luna plina in Balanta, 19 Aprilie 2019. O furtuna care curata calea

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 18 aprilie 2019, 22364 vizualizari

Pe 19 Aprilie 2019, la ora 14:12, are loc opozitia la grad perfect intre cele doua luminarii aflate in Berbec si respectiv Balanta. Este vorba despre a doua Luna plina din acest an, asadar o numim Luna plina albastra.

Luna plina se aseaza acum intr-un context tensionat. Ca si cum ar intentiona sa amplifice presiunea deja existenta, cu ajutorul careului la Pluto din Capricorn, e clar ca marcheaza un moment in care transformarea este iminenta. Energia de tip cardinal este puternic activata (Berbec, Balanta, Capricorn), prin urmare, ideea centrala este miscarea inainte, schimbarea profunda, intelegerea diferita si saltul la un nivel superior de constiinta, in multe aspecte din viata noastra.

Aceasta Luna plina are ascendentul in Leu, cu luminariile (Soarele si Luna) situatie in casele III-iX, iar stapana Lunii in Balanta- Venus, este situata pe final de Pesti, un semn al smereniei, generozitatii si iubirii atotcuprinzatoare.

Alaturi de Pluto, in Capricorn se gasesc si Nodul Sud si Saturn, in casa a VI-a iar de acolo apasa frana si inmultesc  restrictiile, asigurandu-se ca fiecare isi cauta si gaseste echilibrul, autenticitatea, cadrul potrivit in care sa se desfasoare, stilul de viata adecvat, bucuria de a trai prin el insusi si darurile lui.

Spuneam ca este un moment tensionat, in care e posibil sa simtim multa presiune, ca si cum ceva major se naste si transforma in interiorul nostru sau ca si cum nu mai avem nicio sansa sa ne prefacem ca nu vedem lucrurile care nu functioneaza, nu sunt sanatoase si nu adauga valoare in viata noastra si in relatiile pe care le-am construit si mentinut pana acum. 

Este, asadar, momentul adevarului. Iar acest adevar va iesi la suprafata cu forta si uneori cu agresivitate si mahnire profunda. De aceea e necesar sa fim cat mai intelepti, sa respiram inainte sa reactionam, sa ne folosim de constienta si maturitatea noastra. In fond, nimeni nu e vinovat ca ne-am mintit sau ne-am prefacut. Nimeni nu e vinovat pentru acceptul dat in sensul incarcerarii de catre unii si altii. Fiecare este responsabil de alegerile lui, de buna-starea, realizarea interioara, succesul si autoritatea lui.

Cel mai acut se va simti constientizarea faptului ca nu avem suficienta autoritate, respect, putere, autonomie. Si ca exista un dezechilibru vizibil in viata noastra. Cei care au ajuns intr-un punct cu o asemenea constientizare e posibil sa aiba trairi si procese de curatare foarte intense la nivelul structurilor interne, dar partea buna este ca au sanse sa gaseasca exact ce au nevoie pentru a-si duce procesul la capat si a obtine claritate si intelegere mai inalta.

Una peste alta, aceasta Luna plina si aceasta perioada este despre curatenie in cap si reevaluare, care sa ajute la aducerea echilibrului in ariile de viata in care pana acum a lipsit.

Este despre conciliere, in unele cazuri, si rupturi, in alte cazuri. Este despre gasirea unei maniere elegante in care sa ne exprimam frustrarea. Si este despre cine suntem in ochii nostri si ai celorlalti.

Orice tensiune apare acum, orice conflict e necesar sa-l punem pe seama acestui proces in care ceva este necesar sa iasa la suprafata pentru a fi vazut, recunoscut, transformat. Cu cat mai multa eleganta, maturitate si intelepciune manifestam, cu atat mai usor si mai sanatos pentru noi. 

Luna plina lumineaza constiinta individuala si colectiva. E un moment bun sa intelegem ceva mai mult si mai detasat despre noi, sa gasim cai mai pasnice si elegante de relationare, sa fim mai dispusi sa cooperam si sa echilibram, sa curatam terenul, sa ascultam de intuitia si bunul nostru simt. Schimbarile de acum, directiile imprimate acum vor fi de durata. Tot procesul acesta de recalibrare si echilibrare este util, el curata calea si ne permite sa cream o realitate diferita.

Astro Shop

Cele mai noi articole