Luna Noua in Pesti, 23 februarie 2020. Spatiu pentru miracole

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 20 februarie 2020, 15370 vizualizari

Duminica 23 februarie, la 17:32h ora Romaniei, Soarele si Luna isi dau intalnire in Pesti, formand aspectul de Luna Noua. Este o Luna Noua magica, cu un imens potential iluminator si vindecator, intr-un semn zodiacal caracterizat prin mister, credinta, ghidare divina, intuitie, vindecare, imaginatie, sensibilitate, receptivitate, creativitate. 

Semnul Pestilor gazduieste, in acest moment, un frumos buchet planetar: Soare, Luna, Mercur, Neptun. In acest context, putem vorbi despre o Luna Noua cu potential vindecator, cu conditia sa avem incredere in lucrurile nevazute, sa pasim in afara egoului si a mintii analitice, pentru a putea "vedea" cu inima. Tot ceea ce am cautat, tot ce am incercat sa obtinem sau ne-am dorit sa implinim, e necesar sa fie lasat deoparte si, in schimb, sa acceptam ceea ce este in momentul prezent, fara a avea pretentia sa gasim solutii, sa actionam sau sa facem vreo schimbare fortata.

Invatam acum ca in realitate nimic nu poate fi controlat si ca orice incercare de a o face este doar un drum cu sens unic, catre frustrare si suferinta.

Cu Luna Noua in Pesti, fluiditatea este cea care ne arata esenta vietii, iar credinta este cea care naste miracole in viata noastra. Cu alte cuvinte, eliberand asteptarile si ambitiile, accesam culoare incredibile ale fiintei, descoperim semnificatii noi si usi deschise pe care nu le-am vazut nicicand inainte. Iesind din minte, lasand la o parte analiza si controlul, ne situam in Sinele nostru inalt si avem ocazia sa ne deschidem inima, centrul adevaratei puteri si inteligente. Dandu-ne la o parte din calea noastra, Ii permitem lui Dumnezeu sa ne indice calea potrivita in acord cu sufletul. 

E posibil ca in aceste zile sa primim o serie de mesaje subtile, prin vise sau prin alte mijloace, sa experimentam sincronicitati uimitoare, sa primim confirmarea faptului ca totul este interconectat cu sens.

E posibil sa ni se reveleze un drum de urmat (trigon Luna Noua- Destin), o cale de evolutie si crestere, o modalitate prin care sa vindecam ceva sau sa ne eliberam de obiceiuri nesanatoase. Este un proces de trecere la un nivel superior de intelegere si perceptie, de salt in constiinta. Iar asta nu se poate realiza prin gandire si analiza, ci prin simtire, receptivitate, prezenta, credinta, acceptare. 

Avem de-a face cu ultima Luna Noua din acest an astrologic, care incheie un ciclu de transformare si crestere, pregatindu-ne pentru urmatorul, care va incepe la echinoctiul de primavara, odata cu intrarea Soarelui in Berbec in 20 martie. Acesta este momentul premergator renasterii noastre. Se incheie ceva, se trag concluziile la final de an astrologic, an care a inceput in martie 2019. Este ca o moarte dinaintea mortii, care vizeaza structurile vechi memorate in detaliu de corpul nostru, constand in dizolvarea a tot ceea ce credeam ca este palpabil si concret, clar si definit. Totul devine abstract, nesigur, fluid, ambiguu, difuz. Tot ce incercam sa atingem si sa palpam pare sa se indeparteze, gandurile sunt tot mai incoerente iar alegerile ferme tot mai greu de facut. Asta poate parea infricosator pentru ego (minte), pentru ca e ca si cand nu-si mai gaseste forma de expresie, nu-si mai are loc in acest spatiu si in acest moment.

Tocmai de aceea, e timpul sa-i dam inimii spatiu si sa ne concentram pe ceea ce simtim, mai mult decat pe ceea ce gandim. Degeaba ne straduim sa ne agatam de ceea ce stim deja, de concepte, credinte, decizii trecute. Nu vom obtine nimic in afara de frustrare, iar in cel mai bun caz, rezultate identice cu cele din trecut.

Acum e vremea ascultarii, receptivitatii, creativitatii, compasiunii, iubirii, adevarului interior, miracolelor. E vremea recastigarii autoritatii de catre inima, in detrimentul mintii. 

E posibil sa fim mult mai sensibili decat de obicei, mai emotivi, mai inclinati catre izolare si meditatie. Avem nevoie de timp petrecut cu noi insine, de intimitate. Suntem mult mai dispusi ca alta data, sa iertam ceva din trecut, sa ne descoperim ranile pentru a le vindeca, sa privim cu mai multa ingaduinta greselile altora. Desi, cei care se vor incapatana sa ramana ancorati in ego, e posibil sa manifeste exact contrariul, la extrema: sa critice, sa blameze, sa judece aspru, sa invinuiasca, sa se planga.

Toti cei care vor fi capabili sa renunte la asteptarile pe care le-au avut si intretinut in relatiile cu familia, au prilejul sa-si vindece "radacinile", sa se impace cu o situatie tensionata din trecut, sa accepte ceea ce este si sa vada rostul unor experiente provocatoare. Au posibilitatea sa armonizeze relatiile familiale si sa se impace cu parti din ei pe care le-au respins pana acum.

Pe de alta parte, este un moment de inspiratie, de gratie divina. Putem primi revelatii si raspunsuri incredibile, daca ne deschidem spre spatiul cosmic si suntem gata sa ne expandam constiinta. Toate formele de exprimare artistica ne sunt benefice, ajutandu-ne sa ne conectam la energia subtila a acestei Luni Noi. Mai ales dansul, care pune in miscare segmentul fizic corespunzator Pestilor (picioarele) ajuta foarte mult la eliberarea emotiilor si instaurarea echilibrului interior.

Asadar, sa ne vedem ca un vas gol, pe care sa-l poata umple Dumnezeu. Sa lasam ghidul divin interior sa ne arate ce e de aratat. Sa cream un spatiu al compasiunii, iubirii, detasarii de lume si mai ales lumesc. Sa lasam pacea interioara sa nasca un spatiu gol, de nimic, in care poate fi creat absolut orice. Sa curatam "terenul" pentru a putea construi noul sine, incepand din a doua parte a lunii martie si in aprilie, cand vom fi mult mai fermi, hotarati, curajosi, gata de actiune. Pana atunci, sa ascultam cu atentie vocea Spiritului, sa curgem cu apa Pestilor, sa plutim in loc sa inotam, sa alunecam pe valuri cu gratie si eleganta.

O Luna Noua miraculoasa, tuturor!

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole