Jupiter în mers direct, în Fecioară- 9 mai 2016. Expansiune controlată și Succes meritat

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 09 mai 2016, 20707 vizualizari

Astăzi- 9 mai, Jupiter și-a reluat mersul direct în Fecioară, semn în care va mai sta preț de 4 luni, mai exact până pe 9 septembrie 2016. Odată cu acest eveniment, notăm și conjuncția la grad perfect a Soarelui cu Mercur retrograd, însoțită de un fenomen astronomic rar (are loc de 13-14 ori într-un secol) si anume faptul că trecerea lui Mercur prin fața Soarelui este vizibilă, prin interpunerea acestuia între Soare și Pământ.

Interesant de trecut în revistă că din nou, a nu știu câta oară în acest an de vibrație 9, revine această cifra 9 (9 mai- cu evenimentele mai sus mentionate, apoi 9.09 - trecerea lui Jupiter din Fecioară în Balanță). Așadar, din nou vorbim de încheiere de ciclu, etapă, proces, dar poate fi vorba și despre ducerea la împlinire, coacere, plenitudine, măiestrie, desăvârșire...

Ascendentul momentului în care Jupiter și-a reluat mersul direct (ora 15:00) este tot în Fecioară. Frumos este că Destinul se afla exact pe Ascendent, iar Mercur- stăpânul Fecioarei și al Ascendentului- se află în casa a 9-a (iată apare încă un 9), casa de domiciliu a lui Jupiter, în conjuncție perfectă cu Soarele și mai largă cu Venus, în Taur. Contextul acesta ne duce cu gândul la împliniri profesionale, prin urmarea unui drum pe care am început să-l creionăm încă din decembrie-ianuarie si care pe parcurs părea că s-a mai diluat sau a pierdut teren. Acum reapar pe firmament astfel de proiecte și idei, iar acestea încep să se deruleze și să se dezvolte cu viteză, cu rezultate frumoase si cu un parcurs roditor. Cu condiția să ne reprezinte, să fie functionale, utile (nouă și altora) si derulate cu o anume decență care dublează mereu alegerile omului care are respect pentru munca sa și pentru tot ce îl înconjoară.

Dar stai, e vorba de expansiune controlată, bucurie cumpătată și succes decent. Asta e media, e rezultatul negocierii între cele două energii: Jupiter- expansiune, Fecioara- detaliul, mai cu seamă că Jupiter se află în aspect tensionat (cuadratura) cu semnul său de domiciliu- Săgetătorul, locuit acum de Marte și Saturn (ambele retrograde), dar și cu Neptun (opoziție).

Adică:

Muncă și profesie
Evident, cel mai mare succes îl vor înregistra cei care urmăresc să contribuie la nivel mai larg prin ceea ce creează, îar munca lor devine o binecuvântare pentru cei care beneficiază de ea. De asemenea, cei care nu se tem de muncă și care sunt dispuși permanent să învețe, să corecteze și să ajusteze ceea ce știu și ce fac, dar și să folosească întreaga lor experiență cu înțelepciune și fără infatuare, se vor bucura de expansiune și ascensiune...

Să notăm și faptul că Mercur și Marte sunt încă retrograde, ceea ce inseamnă ca vor scoate în continuare la suprafață ceea ce trebuie ajustat și îmbunătațit. Mercur ne va arăta soluțiile cele mai bune și va veni cu idei fezabile, așa că trebuie doar să fim deschiși și receptivi. Și să avem răbdare... nu se mută muntele peste noapte, dar se pare că cine crede cu adevărat că e posibil și va avea suficientă răbdare și tenacitate, îl va muta până la urmă.

Sănătate
Cei care s-au confruntat în ultimele luni cu afecțiuni de tot felul, dar mai ales de natura digestivă și hepatică, pot găsi leacul, calea, soluția potrivită pentru a-și ameliora simțitor starea de sănătate. Cu condiția să fie conștiincioși, să fie dispuși să schimbe ceva în regimul de viață și chiar să renunțe la anumite obiceiuri care știu/simt că le dăunează.

La nivel macro, se pot schimba/îmbunătăți lucruri, mai ales în sistemul medical și al muncii, dar nu fără tensiuni și efort.

Filozofie, Adevăr
Mulți se vor bate pentru adevărul lor, probabil că astfel se vor isca și multe conflicte aprinse în media si nu numai, plecând de la sisteme de credințe și valori diferite. Pot lua amploare tensiuni pe teme religioase, medicale, de muncă... Evident, toate aceste tensiuni pot avea și un rol constructiv până la urmă, dacă duc la schimbări benefice pentru oameni.

Sursa imagine: www.pics.about.space.com

Ghid de bună viețuire și împrietenire cu Jupiter în Fecioară

Cu cât suntem mai deschiși să întelegem natura acestei energii, o putem integra și folosi înțelept, fără prea multe cucuie si, în schimb, cu multe beneficii pe termen lung.

Iată ce-i place lui Jupiter în Fecioară:


În final, să ne amintim că Jupiter pare să ne spună, încă din momentul nașterii: "folosește toate ocaziile vieții și lărgește-ți mereu orizontul... cercetând, explorând, învățând, călătorind, predând, sărbătorind..." Nu degeaba este numit "marele benefic". Dorința lui Jupiter este să extindă mereu parametrii vieții dincolo de ceea ce este familiar. Să guste din viață, să sărbătorească. Să spună o poveste despre orice experiență care îmbogățește ființă din orice punct de vedere.  Doar că, tot el spune:

"Te voi îmbogăți în măsura definițiilor tale"

Așa că, până la urmă, depinde de alegerile noastre, de cât de mult expansionăm conștiința și cât de dispuși suntem să trăim dincolo de definiții și comparații/judecăți.

Fie primit!

Nicoleta Svârlefus

Astro Shop

Cele mai noi articole