Eclipsa parțială de Lună în Taur, 19 noiembrie 2021. Avertisment cosmic puternic

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 19 noiembrie 2021, 26333 vizualizari

Pe 19 noiembrie, la ora 10:56 ora României, avem Luna plină în Taur însoțită de eclipsa parțială de Luna. Opoziția Soare (Scorpion, gradul 27)- Luna (Taur, gradul 27) este în conjuncție cu Nodurile lunare, aflate încă pe axa Gemeni- Săgetător.

Este o eclipsa puternică și specială, atât prin configurațiile astrologice care se construiesc pe cer, cât și prin faptul că, deși este parțială, Luna va fi acoperită în proporție de 97% de pământ. În plus, eclipsa va fi foarte lungă, având o durată totală de 3 ore, 28 minute și 23 secunde. O astfel de eclipsa a mai fost pe 18 februarie 1440, iar următoarea va fi abia pe 8 februarie 2669. 

Adăugăm la toate acestea și faptul că este o eclipsă deschizătoare de serie, fiind prima din cele 8 eclipse care vor avea loc pe axa Taur Scorpion, în următorii doi ani. Așadar, atenție la casele unde avem Taur si Scorpion in harta natală, pentru ca acolo vor fi mari schimbări in următorii doi ani.

Momentul este unul complex, interesant, puternic, cu impact serios asupra destinului nostru individual și colectiv. Sunt 4 energii implicate (Taur, Scorpion, Gemeni și Săgetător): Luna în Taur este conjunctă cu Nodul nord în Gemeni, iar Soarele în Scorpion este conjunct cu Nodul Sud în Săgetător.

Opoziția Luna- Soare este intensificată de Mercur în Scorpion, tensionată de Jupiter în Vărsător și reconciliată și susținută de Pluto în Capricorn, astfel construindu-se un peisaj cu multă transformare potențială și cu posibilități de reconstrucție, recalibrare, ajustări de destin și chiar renaștere.

Știm că Taurul este despre confort, stabilitate, resurse (materiale, dar și de altă natură), stimă de sine, imagine de sine, valori, plăceri, posesiuni, bani, bănci. Scorpionul este despre intimitate, conexiune, atașament, vulnerabilitate, transformare, control, putere. 

În acest moment, primim un avertisment cosmic puternic, imposibil de ignorat: e timpul și că suntem pregătiți pentru pasul următor. Cel mai mulți dintre noi simțim cu toată ființă acest strigat interior, acest îndemn divin de a ne ridica și a ne împuternici.

Această eclipsa de Luna în Taur anunță un moment de final, de coacere, dar și de saturație. Gata, până aici! Vom auzi probabil, atât în forul interior, cât și de la cei din jur: “gata, mi-a ajuns!”, “nu mai vreau să trăiesc așa!”, “m-am săturat să trăiesc cu frică”, “nu mai merge așa”. Fiecare poate simți acum că a sosit momentul unei reconfigurări serioase de traseu, de strategie de viață. Pragul de toleranță a fost atins și depășit. Taurul e un semn răbdător, dar asta până când îi ajunge cuțitul la os, iar atunci să te ții! 

Eclipsa aceasta vine cu un mesaj esențial pentru noi și pentru viitorul nostru. Și acest mesaj este de fapt un impuls puternic de a ne așeza pe drumul potrivit pentru noi, de a recunoaște ce vrem, ce nu mai vrem, ce ne place, care sunt valorile noastre, care este binele personal, în ce constă stabilitatea pentru noi. Multe vor sări în aer acum. Trebuie, e absolut necesar și urgent să ne gândim la propria siguranță, la propriul bine. Chiar dacă pentru asta e nevoie să renunțăm la ceva sau la cineva, chiar dacă asta implică să facem ceva valuri în jurul nostru.

Vor fi multe exagerări, amplificări, escaladări (Jupiter în careu cu Luna plină), mai ales în urma unor informații sau secrete care ies la lumina. Dar va fi și multă putere cu care ne aprovizionează Pluto în Capricorn, precum si un ptențial eliberator si vindecator de zile mari. 

Stăpâna Lunii pline în Taur este Venus, aflată în Capricorn și în aspect armonios cu Uranus, ceea ce ne duce cu gândul la relații, la înnoirea și revoluționarea lor. E momentul să ne întrebăm cine este de partea noastră, cine ne susține, pe cine putem conta pe bune. Cât de sănătoase și folositoare sunt relațiile noastre pentru ceea ce dorim să creăm mai departe? Ce putem crea împreună cu alții?

Unele relații ajung la final, altele trec la nivelul următor.

Una peste alta, această eclipsă aduce la suprafață lucruri pe care nu le-am văzut, nu le-am știut și nu le-am conștientizat până acum. Un adevăr crud, primit sau afirmat, privit cu luciditate și sinceritate, ne poate ajuta să înțelegem care e calea de urmat, ce avem de făcut mai departe și alături de cine. Avem acces la resurse interioare nebănuite care vin din profunzimea ființei și din toate experiențele din toate viețile și timpurile. Avem acces la puterea divină din noi. Pe principiul: dacă fac asta, maxim mor! Dar până mor, sunt pregătit/a să trăiesc și să am un cuvânt de spus în viața mea!

Inima Sus!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole