Echinoctiul de Toamna de pe 23 septembrie iti ofera sansa sa pasesti pe taramul spiritelor

Autor: AstroCafe.ro - luni, 23 septembrie 2019, 10107 vizualizari

Echinoctiul de toamna are loc pe 23 septembrie. Are rostul de a marca venirea toamnei in emisfera nordica si a primaverii in emisfera sudica. Este acea zi in care lumina si intunericul sunt egale. Dupa aceasta zi, noaptea creste pana in iarna.

Sezonul toamnei este cel al transcenderii vietii. Frunzele incep sa-si schimbe culoarea si curand, se leagana si se astern in padure. Noaptea vine rapid dar apusul este mereu incantator.

Pentru oamenii din emisfera nordica, a venit timpul sa se pregateasca de iarna in timp ce un vanticel rece ne ciufuleste usor parul.

Toamna poate parea ca finalul acestui an, dar este atat de plina de viata. Mai mult decat orice este una dintre cele mai bogate perioade din an.

Valul prezent intre lumea spirituala si cea normala devine foarte subtire si vine un moment in care poti comunica cu strabunii, ghizii spirituali si ingerii.

In general, toamna reprezinta odihna. Oamenii au muncit din greu peste an si acum culeg roadele muncii lor. Iarna este aproape si pe masura ce privim rasaritul el devine mai argntiu si mai piezis. Dar frumos.

E timpul sa ne asezam pe o cale potrivita in viata - cum ai vrea sa arate in viitor? E timpul sa faci o trecere in revista  si sa intelegi cum ar trebui sa arate viitorul raportat la tine.

Energia negativa nu mai este de nici un folos. E timpul sa dai deoparte toata negativitatea.

Asadar, toamna este vremea in care adunam toata abundenta de peste an. Este cel mai bun moment sa fii recunoscator. Asa ca poti incepe cu un mic ceremonial.

- aprinde o lumanare

- ardeti esente, pin, poate.

- fiti recunoscatori si trimiteti multumirile in jur

- fiti recunoscatori ca sunteti in Prezent, in momentul Acum

Traditii

Echinoctiul are o insemnatate. Inseamna noapte egala. Exista si alte semnificatii - unele, legate de mitologie. Aceste traditii continua si azi.

Echinoctiul este cunoscut si ca Anul Nou pentru populatia Cherokee si tine paisprezece zile.

Dupa mitologia greaca, Persefona s-a intors in lumea de jos pentru a incepe viata alaturi de Hades, chiar de Echinoctiu. 

Serviciul de comemorare budist, Higan, are loc in perioada echinoctiului. Pentru sapte zile, oamenii viziteaza mormintele celor dragi si aduc alinare spiritelor stramosilor. 

Mabon, Sarbatoarea Vrajitoarelor, este o zeitate galeza care are o poveste similara cu cea a Persefonei. Mabon a fost luat  de la mama sa la o zi dupa ce s-a innascut si dus in pantecul Mamei cea Mare, Modron. Acolo asteapta renasterea.

Asadar, cultural si spiritual, aceasta perioada este de mare semnificatie. Pentru a o intampina cum se cuvine trebuie sa ardem salvie, mirt, pin si ierburi ca galbenele, rozmarin, sofran, vasc, frunze de ovaz, coji si frunze de nuc. 

Deci, sa va bucurati de magia Echinoctiului de Toamna.

SursaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole