Echinocțiul de primăvară, 20 martie 2022. Însuflețire și Înnoire

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 19 martie 2022, 21301 vizualizari

Pe 20 martie la ora 17:34Soarele își face intrarea în Berbec. Este, așadar, Echinocțiul de primăvară și începutul noului an astrologic. 

Exact așa cum la Echinoctiu ziua este egală cu noaptea, așa și noi avem de echilibrat aspecte ale vieții noastre. Să acordăm atenție lucrurilor pe care le-am neglijat, să privim mai atent la golurile pe care le-am generat prin lipsa de implicare, hotărâre sau interes.

Trecem de la energia feminină, orientată către interior, a Peștilor, la o energie masculină, orientată către acțiune, a Berbecului.

Recunosc că abia așteptam să avem în meniul cosmic zilnic și ceva foc, simțeam nevoia de acel zvâc fără de care mobilizarea, inițiativa, pasiunea, bucuria de viață sunt reduse până la inexistență. Ne-a lipsit focul în ultima vreme. Acest element a fost ascuns, greu accesibil, iar noi am tot bătut drumuri ale gândurilor și ideilor, ne-am plimbat în mințile și conversațiile noastre (mai mult interioare) încolo și încoace, fără însă a urma până la capăt, coerent și cu forță, vreo intenție.

Elementele Aer și Apă au fost cele mai prezente în ultimele săptămâni, iar acest mix energetic a adus multă activitate interioară, gânduri de-a valma, pe alocuri neliniște, îngrijorare, confuzie, dar și creativitate, inspirație, căutări, învățare, descoperirea unor resurse mai ales informaționale, emoții care mai de care, sensibilitate și senzitivitate, poate preocupări și interese noi.

E posibil ca unii dintre voi să se fi simțit, în ultimele săptămâni, ca într-o centrifugă, cu disconfortul aferent, cu stări fluctuante, emoții "altfel", un fel de imobilitate, somnolență, incapacitate fizică, lipsa de sens, de chef și voință, încetinire a lucrurilor sau incapacitate de concentrare și de memorare. Ca și cum totul s-ar fi oprit în loc. Toate acestea au avut rolul de a ne permite să integrăm valurile de energie pe care Pământul le primește acum, să incheiem o etapă, să ne desprindem de ceva și să devenim mai conștienți, prin deschidere către un nivel de înțelegere mai înalt, holistic, a vieții și a rolului nostru aici. 

Probabil v-ați pus întrebări, ați avut conștientizări și vi s-au schimbat unele percepții. Acum e momentul să folosim tot ceea ce am descoperit în interiorul nostru în această perioadă.

Soarele în Berbec ne invită să ieșim, să ne expunem, să ne exprimăm, să acționăm, să manifestăm și să realizăm cu curaj ceea ce ȘTIM că e potrivit pentru noi ACUM. 

La momentul Echinocțiului de primăvară, când Soarele luminează segmentul Berbecului în harta fiecăruia, e ca și cum am auzi semnalul de start, foarte puternic, undeva în interiorul nostru, ca și cum e timpul să pornim într-o nouă aventură. Undeva, în viața noastră, suntem chemați la acțiune, prin manifestarea curajului, hotărârii și a forței. Da, e timpul să inflorim, fiecare prin mijloacele sale interioare, bine șlefuite și întoarse pe toate părțile în ultima vreme. Ca o trezire la viață, așa vom simți acest val de energie care începe pe 20 martie și se tot amplifică pe parcurs, în sezonul Berbecului.

Harta ridicata la momentul echinocțiului după ora României, indica un ascendent în Fecioara, Soarele aflandu-se în casa a VII-a, iar stăpânul harții, Mercur, se afla în Pesti, în casa a VI-a, pregatindu-se de întâlnirea cu Jupiter la grad perfect. Guvernatorul Berbecului, Marte, se afla în Vărsător.

Toate aceste elemente, pe înțelesul tuturor, ne duc cu gândul la un început care tine de munca și sănătate, stil de viață, igiena a vieții, rutina zilnica, stil de lucru, echipa cu care lucram, metode, procese și strategii în câmpul muncii. Dar cum să arate acest început, aceasta schimbare de dinamica în aceste arii? Cu îndrăzneală și deschidere spre colaborări și parteneriate, consiliere și mediere (casa a VII-a) care ne ajuta să dam aripi ideilor și inițiativelor noastre (Soare în Berbec), acționând însă nonconformist, original, autentic, într-un mod cu totul inedit și folosindu-ne de mijloace moderne prin care să ne exprimam și să ne afirmam darurile (Marte în Vărsător, casa a V-a).

Gândirea alternativa, acceptarea de noi soluții la care nici nu ne-am gândit, sunt cheile succesului acum. Inclusiv în chestiuni care țin de sănătate și stare de bine. Practic, e necesar să gândim mare (Mercur conjunct cu Jupiter), să avem încredere și mai ales credință, să depășim limitele obișnuite ale gândirii noastre, să mizam pe intuiție și viziune, să ne ascultam din interior mai ales atunci când luam decizii care țin de munca și sănătate.

Pentru mulți, poate fi un moment de expansiune, de mărire a echipei, de schimbare a strategiei și metodelor de lucru. Dar poate fi și un moment de îmbrățișare a unor metode de terapie, vindecare, echilibrare energetica. Să nu subestimam acum rolul terapeutului și al mentorului, poate fi cea mai buna idee să apelam la sprijinul omului potrivit pentru ce avem nevoie să integram, să înțelegem sau să dezvoltam în viața noastră.

Pentru toate există un moment potrivit. Echinocțiul este un moment potrivit pentru înnoire, început, creație îndrăzneață, mobilizare. E un sol minunat pentru sădit intenții și a le îngriji cum știm noi mai bine. Să-l folosim!

Acest punct al roții anului este numit după Zeița Pământului Ostara sau Eostar. Deoarece iepurii și ouăle erau simbolurile sacre ale Zeiței fertile, le poți vedea folosite în mai multe sărbători ale Echinocțiului de Primăvară. Dacă te simți inspirat, decorează-ți un altar cu aceste imagini și flori proaspete de primăvară și conectează-te la fertilitatea vieții, pe care ele o aduc. 

Echinocțiul de primăvară și apoi Luna nouă în Berbec (1 aprilie), genereaza un spațiu excepțional pentru a ne regândi opțiunile, calea, atitudinea, creația, realitatea, viață... E momentul pentru noi începuturi. Pentru alegeri. Și inițiative. Și pentru recunoașterea individualității, manifestarea ei și descoperirea geniului din fiecare. 

🔵 Vino alături de mine pe 3 aprilie la evenimentul  "Creează 2022",  să te așezi și să vorbeșți cu tine. Să-ți spui adevăruri. Apoi să-ți innoiesti gândurile. Să eliberezi limitările. Să te întrebi și... să descoperi Noi Posibilități pentru tine și Viața ta, folosind cât mai conștient energia momentului. Să plantezi noi semințe. Să FII și să creezi din si cu LUMINĂ! 

🎁 Ti-am pregătit o MEDITAȚIE pentru pace, încredere si putere interioară, pe care o poți descărca GRATUIT aici

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

 Astro Shop

Cele mai noi articole