Atmosfera saptamanii 13- 19 mai. Mercur in Gemeni. Inocenta, neastampar creativ, curiozitate, impartasire

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 12 mai 2013, 3111 vizualizari
Atmosfera saptamanii 13- 19 mai. Mercur in Gemeni. Inocenta, neastampar creativ, curiozitate, impartasire

O saptamana dinamica. Luna parcurge pe cercul zodiacal, segmentul cuprins intre Gemeni (ultimele grade) si Fecioara. Mercur intra in Gemeni, miercuri 15 mai.

Primele trei zile ale saptamanii, sub influenta Lunii in Rac, sunt terenul propice pentru a identifica portitele de iesire din situatii tensionate persistente in familie, pentru a gasi calea spre armonie si a identifica momentele potrivite actiunii in favoarea noastra. Suntem atenti la nevoile si dorintele proprii, dar alegerile noastre vor viza in special binele celor apropiati. Invatam sa fim mai eficienti si mai concentrati pe activitatile care ne pot consolida relatiile apropiate, confortul material, linistea. Avem nevoie de siguranta, vrem sa ne stabilim locul si pozitia in familie, sa trasam limite clare ale spatiului intim, sa gasim parghiile necesare pentru a conserva ceea ce avem dar si pentru a gasi punctul de echilbru intre suflet, corp si minte. Ziua de marti poate aduce experiente provocatoare, situatii neprevazute, care ne forteaza mana, ne imping sa facem schimbari, poate sa renuntam la ceva vechi si a actiona dincolo de zona noastra de confort. Cu alte cuvinte, daca vrem sa obtinem rezultate bune, sa atragem bunastarea si prosperitatea, e necesar sa ne fortam limitele. 

De joi si pana sambata spre pranz, Luna in Leu vorbeste despre conjuncturi care ne provoaca sa renuntam la o parte din ego. Avem de ales intre a ne mentine o atitudine aroganta dar neconstructiva, si a renunta la o parte din noi pentru a lasa loc eficientei si prosperitatii. Rigiditatea este, deseori, ceea ce ne opreste sa ne atingem scopurile. De aceea, daca nu renuntam de buna voie la ea, experientele ne forteaza sa o facem. Apoi, atasamentele, controlul, posesivitatea sunt punctele nevralgice ale acestor zile. Totusi, daca suntem dispusi sa ne asumam aceste parti ale ego-ului si sa le transformam, vom avea acces la o putere mai mare decat ne credeam in stare, la libertate interioara si creativitate. Sunt zile excelente pentru contientizarea propriilor limite si trecerea dincolo de ele, cu ajutorul unei minti deschise. Avem oportunitatea de a intelege ca autoritatea este o calitate interioara si nu are legatura cu ceea ce posedam, judecam, controlam sau invidiem. Ca alegerile noastre sunt singurele pe care le putem "controla" si schimba, daca vrem sa schimbam rezultatele. Ca este un consum de energie inutil sa constrangem, sa ne inversunam, sa dominam, si ca doar detasarea si libertatea pot genera solutii ingenioase, idei creative, profunzime, iubire, bucurie, armonie si prosperitate. 

Saptamana se incheie cu Luna in Fecioara, in relatie tensionata cu planetele din Gemeni. Sa ne temperam pornirea de a critica, de a gasi nod in papura sau a ne lamenta. Sa ne concentram asupra sanatatii proprii, sa ne ingrijim, sa fim pregatiti pentru a ne pune in serviciul celor care au nevoie. Indiscretia, ironiile, criticile gratuite si taioase, barfa, ar trebui evitate. Caci tot ce semanam acum, vom culege saptamana viitoare.

Miercuri seara, Mercur se muta in Gemeni, semnul sau de domiciliu, pe care-l va parcurge rapid, in doua saptamani. Ca urmare a acestei plasari a lui Mercur, precedata de ingresul lui Venus in Gemeni (saptamana trecuta), totul capata o alta dinamica. Va fi greu sa stam intr-un loc, sa tacem si sa ascultam, sa avem rabdare, sa ne concentram asupra unei directii specifice. Mercur in Gemeni aduce freamat interior, agitatie mentala, idei multe, neastampar, indiscretie, nevoie de miscare, vorbarie. Totusi, beneficiem de mai multa deschidere, flexibilitate, capacitatea de a ne adapta mai usor in contexte noi, stimulare a inteligentei si spontaneitatii, curiozitate, prezenta de spirit, umor, jovialitate, capacitatea de a privi cu mai multa detasare si seninatate viata. Prin urmare, putem profita de acest context astral, pentru a nota ideile, pentru a inventa noi mijloace de promovare a muncii si serviciilor noastre, a ne transmite mesajele cu mai multa usurinta si indrazneala si a crea noi relatii chiar daca vor fi de scurta durata. E timpul sa impartasim, sa ne intoarcem la inocenta, sa exploram.

E bine sa scriem (mai ales ideile care ne vin), sa ne miscam (orice forma de sport este binevenita), sa fim deschisi mereu catre noi posibilitati, sa ne extindem orizontul cunoasterii, sa citim mai mult, sa calatorim, sa cercetam, sa gasim timp pentru a ne destinde si, foarte important, sa ne intoarcem la inocenta jucandu-ne mai mult.

E adevarat ca Mercur in Gemeni e si dual, versatil, uneori superficial. Asadar, sa fim atenti la promisiunile pe care le facem (ar fi bine sa aiba acoperire), la propunerile pe care le primim (pot fi seducatoare, dar inconsistente), la comunicarea exaltata, tendinta de a "da din casa" sau de a fi indiscreti. Gafele sunt la ordinea zilei, daca vorbim fara sa gandim si facem declaratii fara acoperire. Iar consecintele vor aparea negresit, incepand cu saptamana viitoare.

Numarul intalnirilor si iesirilor in lume creste, devenim mai sociabili. Negocierile, marketingul, promovarea prin mijloace diverse, schimburile comerciale, deplasarile pe distante mici devin mai prezente in viata noastra.

Este o perioada bogata in flirturi. Suntem mai jucausi, dar si predispusi la incalcarea unor angajamente. Creste disponibilitatea pentru aventura, legaturi amoroase pasagere, derapaje sentimentale. Ne atrage diversitatea, simtim nevoia sa iesim din rutina, cautam contexte incitante, stimulative. Daca ne folosim inteligent de aceasta ocazie, ne putem inviora relatiile, atitudinea fata de partenerii nostri, viata in ansamblu.

Saptamana vesela si inspirata, tuturor!

In serviciu si iubire,

Nicoleta Svârlefus

*Sursa imagine: http://astrologerbillattride.typepad.com/

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!

Astro Shop

Cele mai noi articole