Atenție la gânduri și cuvinte! Mercur în Gemeni, 12- 29 Mai 2020

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 12 mai 2020, 15898 vizualizari

Mercur a schimbat astăzi semnul, urmând că până pe 29 mai să se miște prin Gemeni. Aici e în largul lui, e acasă, așa că tot ce înseamnă procese de gândire, accesarea informațiilor, studiul, comunicarea, ideile, curiozitatea, interacțiunile, deplasările… e intensificat, accelerat și devine prioritar în următoarele două săptămâni.

Mai cu seama că semnul Gemenilor este activat și de Venus, în curând și de Soare, în plus, și Nodul Nord se află tot acolo. Avem parte, deci, de multă dinamică și agilitate, dar și de disipare dacă nu avem o disciplină riguroasă, conștiență și prezență, mai ales când vine vorba de comunicare și decizii.

Chiar în prima zi a sa prin Gemeni, Mercur negociază termenii șederii sale, cu Saturn (Vărsător), cu care are o relație de susținere. E ca și cum suntem invitați să ne alegem o miză pentru perioada tranzitului lui Mercur în Gemeni, să ne luăm un angajament, să stabilim ce anume vrem să punem în ordine, să obținem, unde și în ce privința dorim să ne îmbogățim cunoașterea, ce dorim să îmbunătățim în viața noastră prin comunicare, ce e nevoie să studiem și să cercetăm pentru a fi autonomi și pentru a ne hrăni autoritatea în propria viață. De asemenea, Mercur în tandem cu Saturn sprijină comunicarea cu maturitate, precum si însușirea și exersarea unor instrumente și tehnici pentru o mai eficientă structura mentală și o utilizare cu succes a resurselor intelectuale pe care le deținem.

Mercur în Gemeni e este extrem de jucăuș, amator de flirt, curios, agil. Dar poate fi și indiscret și distrat. În același timp, având în vedere că pe 13 mai Marte intră în Pești, un semn din care va privi cu chef de ceartă spre Mercur, e posibil ca discuțiile să alunece destul de repede pe o pantă emoțională, iar acolo unde sunt acumulate frustrări, cuvintele se ascut, emoțiile ies val-vârtej la suprafață, criticile, judecățile și acuzațiile pripite sunt la ordinea zilei.  

Pe  22 mai, Mercur o întâlnește pe Venus (retrogradă la acea vreme- revin cu un articol și pe tema asta) și se contrează cu Neptun (Pești). Pe acest fond, în preajma datei menționate, sunt posibile deziluzii, putem fi mult prea naivi, atrași în tot felul de povești și planuri nerealiste, distrași de mesaje confuze care ascund adevărul, furați de fantezii create de propriile minți. Însă, în același timp, este un context deschizător de posibilități, de alternative, la care se adaugă o puternică intuiție și deschidere către ceea ce nu este vizibil. Cei care au exercițiu în lucrul cu ei și se conectează cu ușurință la sinele lor superior, pot primi mesaje și ghidare esențială în aceste zile. 

Întâlnirea cu Venus retrogradă, pe de altă parte, în contextul amintit (careu cu Neptun) indică și un moment al adevărului în relații. O oportunitate de a repara ceva, de a îmbunătăți, elibera și vindeca, după ce o iluzie a fost spulberată.

În altă ordine de idei, e important cum folosim energia lui Mercur în Gemeni. Putem să folosim frecvența joasă în pălăvrăgeli, indiscreții, bârfe, critici exagerate, reproșuri și judecați, generând astfel o atmosfera conflictuală deloc creativă și sănătoasă. Sau putem folosi frecventele sale înalte, axându-ne pe: 

-       Descoperirea de noi informații utile

-       Curiozitate orientată spre studiu și interacțiuni care aduc valoare în viață noastră

-       Flexibilitate/versatilitate folosită pentru a ne adapta ușor la vremuri și la situațiile care apar 

-       Abilitatea de a răspunde rapid  realității cu soluții și idei inedite

-       Capacitatea de a negocia mult mai fluid și cu mai multă inspirație, spre beneficiul nostru imediat

-       Metode de promovare efciente

-       Accesarea unor cercuri sau a unui public mai larg

-       Îmbunătățirea comunicării cu cei din jur

-       Cultivarea umorului 

-       Folosirea conștientă a gândului, intenției și cuvântului, ca instrumente de creație conștientă a ceea ce ne dorim. Pentru că, da, în această perioada (și nu numai) cuvântul ne coboară sau ne înalta, distruge sau creează, e sursă de dramă, plângeri și supraviețuire sau de expansiune și grație. Noi alegem.

 

Fie primit!

Nicoleta Svârlefus 

Sursa imagine: www.unsplash.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole