Argila albastra si beneficiile ei

Autor: Nicoleta - miercuri, 06 ianuarie 2010, 13045 vizualizari
Argila albastra si beneficiile ei

Traim vremuri in care se descopera tot mai multe boli, in asa fel incat ne e tot mai greu sa definim nu boala, ci sanatatea !

Argiloterapia este deja binecunoscuta in Romania, gratie atat predecesorilor nostri, cat si celor care cu pasiune, rabdare si incredere au reusit sa amelioreze sau sa vindece  afectiunile pacientilor. Daca in trecut femeile insarcinate simteau nevoia de a consuma roca de argila din rape si alunecari de teren, fara a cunoaste compozitia mineralogica, dar simtind  efectele benefice ale acesteia ( acoperirea  necesarului de minerale in perioada prenatala si prevenirea efectelor demineralizarii), azi, argiloterapia si mai ales cea cu argila albastra untoasa, reuseste vindecari si ameliorari miraculoase  ale afectiunilor celor care o utilizeaza, atat in uz intern, cat si pentru uz extern.

De exemplu, argila albastra untoasa Azzurra contine 41 de minerale esentiale pentru organismul uman cum sunt Ca Fe, Mg, Ag, Si, S, K, Ph, Na, Ti, Zn, I, Mn..etc  Exista o clasa intreaga de argile terapeutice cu o paleta de culori palide cum sunt: alb, galbena, verde , rosie, vanata si albastra;

Extragerea argilei
Argiloterapia  este mult mai  pretentioasa decat pare. Este importanta zona de extractie, adancimea de la care este extrasa, modalitatea de extragere si nu in ultimul rand, uscarea/ prelucrarea.
Cunoscatorii in domeniu inclina spre argila extrasa cat mai aproape de locul de nastere al celui/celei care o utilizeaza si bineinteles locul sa fie cat mai departe de sursele de poluare chimica si organica (cat mai departe de locurile populate). Adancimea este importanta, deoarece primele straturi de argila sunt cele care filtreaza apa de ploaie de impuritati. Argila terapeutica se extrage de la peste 8-10 metri adancime incepand cu stratul 3 sau 4.

Extragerea argilei se face numai cu instrumente antistatice (de regula din lemn ), uscarea se face la soare (ferita de praf si insecte) iar  prelucrarea se face de asemenea cu utilaje din lemn, piatra sau alte materiale antistatice.  Se stie ca toate argilele sunt purtatoare de camp static mai mare sau mai mic (functie de culoare), generat de mineralele continute, insa acest camp este slab si foarte sensibil la campurile electromagnetice exterioare, asa incat prelucrarea si inmagazinarea argilei cu plastic sau fier “ucide” in mare parte proprietatile argilei.

Utilizarea in cosmetica
Prepararea unei masti cosmetice din argila se face prin amestecarea pulberilor din argila cu apa sau alte lichide rezultand o masca, ce odata utilizata devine de neinlocuit. Argila deschide porii dermului extragand grasimea si toxinele apoi inchide porii, rezultatul fiind o piele fina si catifelata, dar mai ales un ten stralucitor;

Impachetarile cu cataplasme din argila in saloanele de infrumusetare duc la activarea circulatiei sangvine periferice si la eliminarea treaptata a tesutului adipos.
Daca doriti sa va delectati cu o baie activa atunci baile cu argila, decocturi din plante si uleiuri esentiale sunt cu adevarat unice, oligoelementele si mineralele din argila elimina toxinele de pe toata suprafata dermului.
Cum argiloterapia nu prezinta efecte sau reactii secundare, va sugerez  tuturor sa  utilizati cu incredere acest remediu;

Cura interna cu apa tulbure  de argila (laptele de argila) asigura o drenare a organismului si o intarire a metabolismului si sitemului imunitar prin redarea necesarului de minerale esentiale pentru organism. Practic, dupa numai 10 zile de cura interna cu argila albastra, consumatorii se declara “ca nou nascuti”, plini vitalitate si de energie.

In incheiere va doresc tuturor sanatate si frumusete vesnica !
 

Argilo-terapeut  Ioan Covaciu
Office@argilaalbastra.ro



Astro Shop

Cele mai noi articole