A treia conjuncție Jupiter- Pluto în Capricorn, 12 noiembrie 2020. Avertismente divine

Autor: Adriana Tudosa - luni, 09 noiembrie 2020, 30013 vizualizari

“Dumnezeu a văzut ce făceau ei și că se întorceau de la calea lor cea rea. Atunci Dumnezeu S-a căit de răul pe care Se hotărâse să li-l facă și nu l-a făcut.”  Iona 3:8-10

La fiecare 13 ani, are loc o alinire strânsă între Jupiter și Pluto.  În anul 2020, Jupiter și Pluto în Capricorn își strâng mâna de trei ori din martie până în noiembrie: 5 aprilie, (Jupiter și Pluto în mers direct pe gradul 24:53 Capricorn), 30 iunie (Jupiter și Pluto în mers retrograd pe gradul 24:6 Capricorn)  și 12 noiembrie 2020 (Jupiter și Pluto în mers direct pe gradul 22:51 Capricorn).

Conjuncția este cel mai puternic aspect astrologic, indică o fuziune intensă și o interacțiune puternică între cele două tipuri de energii. Planetele se unesc, se amestecă și acționează că o forță unită. Fiecare planetă are o anumită energie care va transformă esență celeilalte.

În astrologie, Jupiter este zeul cerului și regele zeilor. Guvernează belșugul, moralitatea, recunoștință, speranța, onoarea și legea, simțul umorului, voia bună, credința, gândirea pozitivă și caritatea. Jupiter este în cădere în casa Capricornului, cu alte cuvinte se poate simți că un musafir nepoftit, ca un intrus, ca un deținut al lui Saturn. Prin natura lui, Jupiter este destul de extravagant, dar acum trebuie să ne ferim de “prea mult”, să înlocuim extravaganța cu moderația. Expansivitatea lui Jupiter este restrânsă în Capricorn, iar gândirea noastră va fi adesea limitată de ideile care pot fi transformate în ceva tangibil. Deci, cele mai mari recompense apar atunci când vom face planuri atente, când insistăm să trecem peste obstacole (nu să fugim de ele…), când nu ne grăbim și acceptăm că ritmul acestui tranzit este mai lent și atent măsurat, limitat. Deci oportunitățile jupiteriene se află în mod paradoxal în prudență, atenție, efort susținut, planuri bine făcute, probleme plictisitoare sau deprimante, dar necesare. Recompensează pe cei care folosesc izolarea și pierderea în avantajul lor. Poate apărea și o înclinație către pesimism sau către un conservatorism greu de definit.

Pluton este lumea ascunsă, întunericul, moartea, puterea, transformarea, bogăția ascunsă. Influență lui este destul de brutală. Guvernează toate tabuurile și emoțiile intense, viciile, obsesiile, afacerile murdare, luptele ascunse pentru putere. Pluto poate fi apreciat ca o forță care, deși brutală, servește la trezirea spirituală.  Pluto vorbește și despre diviziune, dezbinare, crimă, corupție, constrângere, persecuție, represiune politică, abuz de drepturile omului, dictatori, opacitate, intimidare, amenințări, manipulare, propagandă și dezinformare.

Iar Jupiter în conjuncție cu Pluto în Capricorn amplifică povestea diviziunii, dezbinării, represiunii politice, abuz de drepturile omului, amenințări, manipulări, control, dezinformare. Jupiter amplifca acuma glasul lui Pluto ce reduce, concentraza glasul familiei și al societății care ne condiționează și ne limitează viziunea a ceea ce este posibil pentru noi și pentru lumea întreagă. Ciclurile Jupiter-Pluton funcționează atât la nivel material cât și nivel spiritual. Într-un mod pozitiv, ciclurile Jupiter-Pluton reflectă o abilitate remarcabilă de a transforma dificultatea în oportunitate, atât individual, cât și colectiv. Obiectivele sociale sau materiale pot fi în centrul atenției și pot cere unele reforme, schimbări profunde. Oferă protecție (Jupiter) celor curajoși, celor care își folosesc puterea (Pluto) pentru binele celorlalți, pentru propagarea adevărului.

Cum aspectul de conjuncție Jupiter – Pluto în Capricorn are loc de trei ori în acest an, prima conjuncție se poate manifesta ca o rupere de lumea exterioară, o detașare, o forțare, o mâna nevăzută ne trage și ne ține izolați, facem un drum în Infern. Povestea noastră este povestea lui Persefona care în timp ce se plimbă pe un câmp și culegea floricele, se crapă pământul și mâna lui Pluto o trage în adâncuri, o izolează în Infern-locuința lui (Pluto a făcut acest lucru cu acordul lui Jupiter-Zeus). Așa și noi, ne vedeam de treburile noastre pe care le credeam importante și dintr-o dată totul se năruie.

Suntem puși să conștientizăm că nu există nici o siguranță în iluzia unei identități stabile pe care o creăm din cariere (cu asta mă ocup și asta e ceea ce sunt), stil de viață luxos, haine, casă, relații, prieteni, din tot ceea ce oferă viață exterioară. Pluto ne îngenunchează obligându-ne să ne predăm voinței divine (Jupiter). Funcția acestui aspect este să distrugă voința meschină, permițându-ne să luăm contact cu voința divină, cu “Facă-se Voia Ta, Doamne!”. Singura rugăciune acceptată este ”Fie ca toată creația lui Dumnezeu să o ducă bine , fie ca voință TA să să împlinească”. Ne spune că “ordinea de care te agăți”  îți inhibă viața. Există anumite obiceiuri, relații, comportamente sau obiecte pe care le considerăm necesare, de care suntem legați cu lanțuri. Dar ne ajută cu adevărat sau ne împiedică împlinirea? Cei care sunt legați de o carieră prestigioasă sau cei care au investit într-un stil de viață luxos, sau cei care sunt legați cu lanțuri de funcții, nu se descurcă prea bine sub influență acestui aspect. Este timpul să învățăm să fim o forță a binelui, să ne reamintim de adevărată noastră misiune aici pe pământ, să ne reamintim că suntem în slujba cerului și nu invers.

Jupiter tinde să exagereze, să umfle, să extindă și să elibereze forță de viață evolutivă (Mori și devino alt om, naște un om nou din tine) asociată cu Pluto. Energiile lui Pluton fie imputernicesc, fie răstoarnă. Pluto este despre o viață nouă, o nouă paradigmă. Acest aspect de conjuncție este acel “Mori și devino” al lui Goethe:

Și cât timp nu îl ai pe acest
“Mori și devino!”
Eșți doar un trist oaspete
Pe întunecatul Pământ.

Acest „mori” nu înseamnă: omoară-ți trupul fizic, ci: naște un om nou din tine, astfel încât el să-ți dea instrumentul pentru lumea spirituală. El trebuie să devină un instrument al tăriei.“ Rudolf Steiner

Adevărata misiune a acestei conjuncții este transformarea noastră, a propriei vieți, a vieții semenilor și a lumii sociale exterioare.
Oricât de izolați și de singuri ne vom simți, dacă ne facem treaba conștiincios și din tot sufletul, prieteni necunoscuți vor veni și ne vor găsi.
Jupiter în conjuncție cu Pluto oferă o înțelegere a adevăratei noastre puteri, conștientizăm ce este cu adevărat important pentru noi.

În același timp, acest aspect pune un accent deosebit pe finanțe, pierderi și câștiguri financiare, poate dezvălui practicile bancare înșelătoare, restricții și limitări în dezvoltarea carierei, în afaceri, în relația cu părinții, ajutoare financiare, evenimente majore care implică credință, practicile religioase, partea întunecată a unor demersuri religioase. Se poate să fim forțați să reevaluăm sistemul de credințe de baza indiferent dacă implică principii spirituale și religioase sau convingerile legate de politică, patriotism, justiție socială.

Dacă vom lucra pentru binele întregului, vom reuși în eforturile noastre dar dacă suntem preocupați doar de promovarea propriilor credințe pentru a câștiga putere, vom întâmpina dificultăți. Este timpul să ne deschidem către un nou nivel de înțelegere a lumii din jurul nostru. [...]

Adriana Tudosa

https://adriana-astro.com/ Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole