20 martie 2018, Echinoctiul de primavara. E vremea initiativei si actiunii!

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 19 martie 2018, 12892 vizualizari

Pe 20 martie la ora 6:15 p.m., Soarele isi face intrarea in Berbec. Este, asadar, Echinoctiul de primavara si inceputul noului an astrologic.

Exact asa cum la Echinoctiu ziua este egala cu noaptea, asa si noi avem de reechilibrat aspecte ale vietii noastre. Sa acordam atentie lucrurilor pe care le-am neglijat, sa privim mai atent la golurile pe care le-am generat prin lipsa de implicare sau interes. 

Trecem de la energia feminina, orientata catre interior, a Pestilor, la o energie masculina, orientata catre actiune, a Berbecului. 

Inca avem lucruri de decelat in interiorul nostru si acordaje de facut. E posibil ca unii dintre voi sa se fi simtit, in ultimele doua saptamani, ca prinsi in menghina, cu disconfortul aferent, cu stari fluctuante, emotii "altfel", un fel de imobilitate, somnolenta, incapacitate fizica, lipsa de sens, de chef si vointa. Ca si cum totul s-ar fi oprit in loc. Toate acestea au avut rolul de a ne permite sa integram valurile de energie pe care Pamantul le primeste acum si sa devenim mai constienti, prin deschidere catre un nivel de intelegere mai inalt, holistic, a vietii si rolului nostru aici.

Probabil v-ati pus intrebari, ati avut constientizari si vi s-au schimbat unele perceptii. Acum e momentul sa folosim tot ceea ce am descoperit in interiorul nostru in aceasta perioada. Soarele in Berbec ne invita sa iesim, sa actionam, sa manifestam si sa realizam cu curaj, ceea ce STIM ca e potrivit pentru noi ACUM. Lucrurile vor deveni mai clare doar dupa 15 aprilie, pana atunci aflandu-ne in perioada de miscare aparent retrograda a lui Mercur (incepe pe 23 martie), deci inca avem de inteles, re-evaluat si reconfigurat o serie de idei, initiative, decizii, proiecte. Inca e necesar sa lucram la a ne intelege pe noi si a intelege ce vrem exact in continuare cu viata noastra.

Ascendentul momentului echinoctiului este in Fecioara, iar Soarele este plasat in casa a 7-a si in careu cu Marte (guvernatorul Berbecului) aflat in Capricorn. Prin urmare, e important sa stim ce vrem si sa actionam, in limitele moralitatii, pentru a reusi sa ajungem unde ne propunem, cu ajutorul relatiilor care ne ne sunt potrivite si care se cer reasezate pe baze mai eficiente si pragmatice. Siguranta este importanta pentru noi, oricat de inflacarata e aceasta perioada, totusi s-ar putea sa nu fim lasati sa actionam nechibzuit si sa nu avem sorti de izbanda atunci cand presam, impingem, fortam lucrurile sa se intample inainte de vreme. 

Suntem nevoiti, in majoritatea timpului acestui an, sa invatam lectia rabdarii, a curgerii, a constructiei durabile pas cu pas, fara heirup-uri si vitejisme gratuite. 

Una peste alta, pana pe 15 aprilie cand Mercur va iesi din retrogradare, si respectiv 16 aprilie cand va fi Luna noua si practic putem in sfarsit sa demaram ceva nou si sa dam un refresh vietii noastre, avem de recapitulat, revazut, reiterat, reevaluat o serie de aspecte.

Ce vrei sa creezi in viata ta? Ce ai face diferit? Ce ai adauga? Ce ai elimina? Ce vrei sa fii? Ce stie corpul tau ca ai nevoie acum?

Stai in aceste intrebari si raspunde-ti onest,

Pentru toate exista un moment potrivit. Echinoctiul este un moment potrivit pentru innoire, inceput, creatie indrazneata. E un sol minunat pentru sadit intentii si a le ingriji cum stii tu mai bine. Foloseste-l!

Aceasta punct al rotii anului este numit dupa Zeita Pamantului Ostara sau Eostar. Deoarece iepurii si ouale erau simbolurile sacre ale Zeitei fertile, le poti vedea folosite in mai multe sarbatori ale Echinoctiului de Primavara. Daca te simti inspirat, decoreaza-ti un altar cu aceste imagini si flori proaspete de primavara si conecteaza-te la fertilitatea vietii, pe care ele o aduc.

 

Fie primit!Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole