AstroCafe Blog

Un prieten nu te lasa la bine

September 13, 2013

Cica prietenul bun "nu te lasa la greu". Pentru mine, e prieten bun si cel "care nu ma lasa la bine". E mare lucru sa stii/poti sa te bucuri pentru prietenul tau cand ii e bine, cand el se bucura, cand e implinit. Cand ii faci loc sa-si aseze bucuria si in inima ta, amplificand-o.

Mi se pare un gest de maxima generozitate si iubire sa te poti bucura sincer pentru binele celui de langa tine. Asta e un criteriu mai valoros pentru mine, de cele mai multe ori. Cand nu am vazut bucurie in ochii unui "prieten", barem un licar acolo cand eu m-am bucurat pentru ceva, m-am simtit atat de departe de sufletul aceluia... A doua oara nu am mai simtit sa ma bucur cu el... Si in final, am ajuns sa simt ca nu e cazul sa impart prea multe momente de viata cu el... Fie ele vesele sau grele.

Uneori, cand un prieten e la greu, esti acolo pentru ca te face sa te simti mare si important, indispenasabil, sau pentru ca asta iti intareste credinta pe principiul "se poate si mai greu/rau decat mine" sau te transforma in salvator... La fel cum, uneori, nu te poti bucura pentru cineva, pentru ca esti prea atent la ce NU ai obtinut TU inca... Oricum ai da-o, tot egoism este.

Iar uneori, oamenii se jeneaza sa se bucure, tocmai pentru ca au avut suficiente experiente in care bucuria le-a fost judecata, respinsa, anulata... Poate ca e timpul sa ne ajutam unii pe altii si cand suntem bucurosi. Ce-ar fi daca am privi si asta ca pe un ajutor?

In fine, pentru mine, sa te poti bucura pentru cineva e la fel de important cu a-l ajuta la greu. Tot ajutor e. Si contributie.

*Sursa imagine: www.brainybehavior.com


1 Comment

 • Gabriela says:

  Buna dimineata,

  oamenii ne surprind uneori…..
  Am trait un moment in care o colega de servici mi-a spus:”mai eu nu stiu cum poti sa zimbesti si sa te bucuri pentru altcineva cind tu ai atatea probleme.Pur si simplu esti cu zimbetul pe buze si nu transmiti mai departe din tot ce te apasa.Te invidiez sincer..”
  Pe moment m-am blocat insa stiu ca i-am spus “incearca si tu”
  Un zambet sau bucuria pentru oricine altcineva trebuie sa vina din interior,sa plece din suflet,sa fie autentica.Este dureros sa realizezi ca uneori acel zambet sau bucurie este falsa,pur si simplu o citesti pe fata acelora.Este atat de usor sa daruim din suflet….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*