AstroCafe Blog

Tehnologizarea inimii

April 9, 2013

Ne lipim ochii de ecrane (tv, telefon, tableta, laptop etc), dar nu mai privim pe "ecranul" ochilor celui din fata noastra. Auzim bipaitul sms-ului din telefon, dar nu mai ascultam bipaitul si indemnul inimilor noastre. Scriem litere, cuvinte, propozitii, dar nu mai scriem mesajul din ele, nu mai punem creionul pe hartie, cu mana noastra, cu emotia noastra.

Stim sa facem o gramada de lucruri, putem munci cat e ziua de lunga, dar nu mai stim sa respiram aerul vietii din momentul prezent. Rezistam in conditii grele, ne facem un program din ce in ce mai complex si plin, dar nu reusim un lucru simplu: sa avem compasiune pentru noi insine. Luam de-a gata raspunsurile pe care ni le aseaza altii in fata ochilor si urechilor, dar nu ne mai punem pe noi in fata noastra.

Suntem grabiti, prinsi in planuri si obiective, ganduri si idei, dar ramanem pe dinafara cand sentimentele ne cheama. Vrem mai bine si mai mult, cu pretul bucuriei si recunostintei, de care ne vom bucura "mai" tarziu. Ajutorul de oferit cuiva a devenit un "task" in agenda, cu "deadline-ul" aferent, in loc de iubirea pe care, de fapt, am putea s-o oferim ca cel mai de pret ajutor. Putem vorbi ore in sir, suntem in stare sa dezbatem toate teoriile lumii, dar excludem de pe ordinea de zi "dezbaterea" despre ce simtim, ce visam, cine suntem. Avem mainile ocupate, ba cu telefonul, ba cu laptopul, ba cu volanul masinii, astfel incat nu ne putem tine de mana sau imbratisa. Am cumparat tehnologie pentru minte, trup si inima. Am platit cu iubirea. Si cu viata.

Am impartasit cu voi cateva ganduri, in urma conversatiei, la ceas tarziu si cald, in afara timpului si tehnologiei, cu doua dragi prietene. Cu dor de sensibilitate, iubire impartasita, strangeri de mana, imbratisari calde, cuvinte stalcite de emotie, inima deschisa. De meditat...

 

*Sursa imagine: microbot23.deviantart.com 

1 Comment

  • Magdalena says:

    Ma bucur ca v-am cunoscut, imi place ce citesc, savurez articolele. Pacat ca nu le pot sau nu stiu sa le salvez cat sa ma bucur de ele si altadata. Poate reusiti sa imi dati un sfat in acest sens…
    In rest va doresc tot binele din lume si la cat mai multe articole din care sigur avem cu totii de invatat.

    Magdalena Constantin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*