AstroCafe Blog

Simti schimbarea?

March 19, 2010

In ultima vreme, vin tot mai multi oameni la consultatie sau workshopuri, care parca s-au vorbit. Aceleasi framantari, aceeasi dorinta de schimbare, aceeasi dorinta de libertate si de reinventare.

Oamenii se trezesc. In numar din ce in ce mai mare. Parca toti au fost amortiti, multi ani de zile. Si-au dorit cariere de succes, majoritatea in companii mari, si-au dorit tot felul de realizari materiale. Acum realizeaza ca, dupa ce au atins multe dintre obiectivele propuse, nu sunt fericiti. Au o nefericire de fundal.

Sigur, veti spune ca nefericirea de fundal nu e nimic nou. Nu e. Doar ca acum o constientizeaza, sunt prezenti la ea. Si isi asuma. Vor sa schimbe asta. Vor sa se caute, sa afle ce ii inspira cu adevarat, pentru ce s-au nascut, care este drumul inimii lor.

Intalnesc oameni care spun "nu mai vreau viata asta, vreau alta", "vreau sa fac altceva, ceva care sa ma bucure, sa fie pentru sufletul meu", "simt sa ies din relatia asta, mi-am dat seama ca nu sunt liber in ea", "vreau sa aflu cine sunt si ce-mi doresc", "am fost resemnat foarte mult timp", "simt ca ceva se va intampla".

Cu totii simtim schimbarile care se produc sau simtim ca urmeaza sa aiba loc. Uneori, oamenii nu pot defini schimbarea pe care si-o doresc, insa stiu ca vor si pot sa traiasca altfel, ca vor sa se exprime liber, ca vor implinire si vor sa fie ei insisi. Chiar cu riscul de a provoca valuri uriase in viata lor.

Sigur ca exista teama, o vad in ochii lor. Dar mai vad si dorinta intensa de schimbare. E ca si cand ceva mocneste in interiorul lor si asteapta momentul sa ia foc, sa iasa la suprafata.

Pot sa asociez aceste trairi cu aspectele astrologice prezente. Da, inca exista o atmosfera stelara care ne tine in ambiguitate si nesiguranta, inca mocnim in interior, dar nu la fel ca in primele doua luni ale anului. Simtim ca se apropie un moment de explozie sufleteasca. Si da, se apropie. Urmeaza schimbari majore in vietile oamenilor. Cineva spunea ca este anul divorturilor. Da, se poate spune si asa. Insa eu l-as numi "anul eliberarii de constrangeri, regasirii libertatii de exprimare, regasirii sufletului, autenticitatii, siceritatii fata de noi insine".

Da, asta poate implica si divorturi, schimbari spectaculoase profesionale, mutari dintr-o parte in alta, alegeri diferite de cele facute pana acum. Dar acestea sunt binevenite, atata timp cat sunt in acord cu sufletele noastre. Atata timp cat ne ascultam inima.

Am mai spus si repet. Este un an extrem de important. Pentru fiecare dintre noi, pentru viitorul omenirii, pentru tot ce inseamna viata pe acest pamant. Totul se transforma si se simte. De felul in care ne aliniem la aceasta vibratie va depinde viitorul intregii planete.

Se schimba perceptiile, gandurile, prioritatile, cuvintele, actiunile. Se schimba tot. Iar schimbarea incepe cu fiecare dintre noi. Cu fiecare gand transformat. Cu fiecare emotie repolarizata, dinspre negativ spre pozitiv.

Cu cat inlocuim mai mult frica cu iubire, cu atat crestem sansele implinirii si armoniei lumii in care traim. Cu cat suntem mai constienti de cine suntem cu adevarat, cu cat suntem mai aproape de Inteligenta Suprema, cu atat vom fi mai linistiti.

Daca ne asumam furtunile inerente transformarii, cutremurele exterioare si interioare, avalansele de emotii si contradictii, vom cunoaste adevarul interior si apoi adevarul Divin. Pentru ca transformarea lumii depinde de transformarea fiecaruia dintre noi. Tu esti transfomarea, pentru ca noi toti alcatuim lumea, suntem fragmente din ea. Sa renuntam la "ce pot face eu?" Poti face mult, esti important, contribui la transfomarea lumii, transformand ceva in interiorul tau!

4 Comments

 • ANITA says:

  Multumesc Nico pentru tot ce faci!Am invatat mult de la tine si simt ca putem aduce armonia in lume prin gandurile si actiunile noastre.

 • Monica says:

  Asa e, Nico, bate vant de schimbare. La mine tu stii deja ca da. Si cred ca e nevoie de aceasta schimbare, e nevoie sa se trezeasca cat mai multa lume, e nevoie sa facem din aceasta lume un loc mai bun. Daca fiecare din noi spune mai departe, daca ii trezim si pe ceilalti, daca ii ajutam sa vada, sigur se va intampla. Te imbratisez cu drag.

 • Nico says:

  @ Anita: Cu si din toata inima! Ma bucur ca esti aici! Da, schimbarea incepe cu fiecare dintre noi!

  @Monica: Da, o facem deja :)

 • Sebastian says:

  Eu cred ca se numeste evolutie. Si cred ca in curind datorita si evolutiei planetei precum si a fenomenelor astrale si fizice sa se activeze capacitate pe care oameni nu au folosit-o pana acum . Vom intelege multe lucruri care pana acum pareau inexplicabile. Procesul a inceput deja nu stiu cand va fi punctul culminant dar cred ca destul de curand…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*