AstroCafe Blog

Ma uit rar la tv, iar cand ma uit, aleg emisiuni care ma inspira si ma provoaca sa vad oamenii dincolo de ce vor ei sa arate sau sa invat/inteleg ceva nou. MasterChef a fost una dintre aceste emisiuni. Am urmarit-o ori de cate ori am putut. Aseara, dupa cum stiti, a fost finala. A castigat Petru.

Ce am vazut? Un grup de concurenti suparati pe Petru, manifestandu-se vizibil impotriva lui. De ce? N-am reusit sa aflam, decat niste motive puerile, fara substanta. In plus, toti recunosteau ca e serios, determinat si foarte riguros in tot ce face. Insa daca suntem atenti, daca privim imaginea de ansamblu, putem observa cu usurinta ce se intampla. Oamenii sunt obisnuiti sa dea bine, sa-si caute aliati, sa se faca simpatizati, placuti, sa mearga cu turma. Din neincredere in sine si din frica de esec sau de respingere. Ei se concentreaza, astfel, mai mult pe parerile si judecatile altora, decat pe scopurile si intentiile lor. Se lasa distrasi de fricile lor, uitand de alegerea facuta din iubire. Oamenii aia au venit acolo pentru ca aveau o pasiune. Unii au uitat asta si s-au complacut in a crea tabere si a-si intari pozitia cu ajutorul aliatilor. Frica a fost mai puternica. Iubirea pentru gatit a ramas pe locul doi. Rezultatul: au pierdut in fata unui om care a avut curajul sa-si urmeze drumul indiferent ce.

Nu neg calitatile celorlalti concurenti, sunt sigura ca oricare dintre ei ar fi putut castiga. Ce a facut diferenta, insa? Ce l-a ajutat pe Petru sa castige? Curajul de a-si urma pasiunea si inima. Asumarea lui cine este si a adevarului sau. Rigurozitatea. Detasarea de judecatile altora. Puterea de a se mobiliza chiar si cand cei din jur i-au fost ostili. Increderea in el si in alegerile lui. Centrarea pe pasiune, respect si iubire pentru ce face.

Petru nu s-a straduit sa dea bine, sa seduca, sa pacaleasca. El a fost el. Asa cum e el. Uneori mofluz, alteori vesel, uneori timid, alteori extrem de puternic, uneori stingher, alteori extrem de stapan pe sine... Cine a vazut dincolo de ambalaj, l-a apreciat. Cine nu, a luat-o personal si s-a suparat ca nu e bagat in seama suficient. Caci, in definitiv, oamenii aia erau suparati, in mare parte, pentru ca Petru nu le-a cersit atentia. De aceea el a primit-o, ulterior, cu varf si indesat.

Ce avem de vazut? Ca nu te ajuta sa-ti implinesti visele, o atitudine orientata spre a face pe plac si a da bine. Ca oricat de puternice ar fi opozitiile pe care le intampini, nu te pot dobori, daca stii exact unde mergi si ce doresti. Ca relatiile de conjunctura te distrag si-ti iau din putere, in loc sa te ajute. Ca mancarea se gateste cu iubire si nu cu furie. Ca exact cand nu mai ceri apreciere si recunoastere, le primesti din abundenta. Ca iubirea pentru ce faci iti va aduce, negresit, succesul.

Felicitari, Petru! Felicitari tuturor! Fiecare are ceva de invatat din aceasta experienta. Inclusiv noi, observatorii. Multumesc.

8 Comments

 • alina says:

  Subscriu 120%! Te imbratisez!

 • LOREDANA TETERAN says:

  Petru e ok si ma bucur pt succesul lui “Felicitari !”
  Mimi super caracter !!!
  dar andreea si sorcoveanu … caracter ~0000~
  nu au ce cauta intr-o emisiune tv
  Respect pt toti concurentii si schefii !!!
  abia astept sezonul urmator :)

 • daniela says:

  Avem de invatat!!!

 • Madalina says:

  Buna ziua! Va admir munca, suntenti o doamna extraordinara. As avea o intrebare pentru dumneavoastra :) Acum multi ani, probabil vreo 6 ani, ati venit la noi la scoala ( Scoala nr. 143 ) si ne-ati filmat pentru un spot publicitar ( parca ), fiecare dintre noi reprezentand o zodie, invatatoarea noastra fiind Dna Svarlefus. Intrebarea mea este daca am cum sa fac rost, din intamplare, de ce acel video. Va multumesc anticipat.

 • Luciana says:

  Petru este un exemplu pentru tinerii romani! Cum a spus si el, pentru a reusi ai nevoie de: pasiune, munca, perseverenta! Bravo, Petru!!! Multumim!

 • emanuela says:

  tuturor concurentilor le Multumesc, de la fiecare in parte am avut ce invata.

  de la Andreea ca trufia si ingimfarea nu fac casa buna cu un sistem concurential, de la Mimi ca simplitatea si retinerea sunt calitati si nu defecte, de la Alexandru Petricean ca intotdeauna un mare sportiv stie sa piarda, de la Petru ca stapinirea de sine si increderea fac casa buna cu succesul, de la Bogdan curajul, s.a.m.d.

  cu drag

 • C.Mihaela says:

  Bravo, Nicoleta! Foarte bine ai punctat ceea ce e cu adevarat important in tot ceea ce facem…si cat de putin ne dam seama uneori de toate acestea!Scrie in continuare, Nico, pentru mine esti inspiratie, bucurie, incantare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*