AstroCafe Blog

Intotdeauna am fost inspirata de regi si regine. Numai cand rostesc cuvantul "rege", mi se umple fiinta de respect, admiratie si pretuire. Mai ca-mi vine sa fac o reverenta, sa-mi plec capul.

"Nu putem avea un viitor, fara sa ne respectam trecutul." (Regele Mihai)

L-am privit astazi pe Regele Mihai cu lacrimi in ochi. Nu ma-ntrebati de ce. A fost si este o emotie care vine de undeva, dintr-un strat al fiintei mele pe care nu l-am cunoscut pana astazi.  Astazi m-am simtit cu adevarat parte integranta din aceasta natiune, cu istoria ei, cu alegerile si aspiratiile ei, cu ranile vindecate sau nevindecate, cu regretele, nemultumirile sau bucuriile ei, cu lectiile pe care si le-a propus constient sau inconstient. Astazi mi-am amintit cine sunt, din aceasta perspectiva.

Asadar, l-am privit si ascultat astazi pe Regele Mihai nu numai ca pe un simbol al istoriei, ci mai ales ca pe un simbol al spiritului romanesc, al maretiei care ne-a lipsit, al elegantei pe care tara asta a pierdut-o.

In afara de respect profund, simt ceva ce seamana cu inchiderea unui cerc, cu o vindecare de resentimente a acestei natiuni, cu o transformare si o purificare profunda in care am fost prinsi cu totii si din care acum suntem gata sa extragem binecuvantarile si darurile. Regele ne transmite un mesaj pretios: e timpul sa ne impacam cu tot ce suntem, sa privim cu respect in urma si cu incredere in viitor, sa ne asumam atat experientele trecute cat si dorintele autentice. "Lumea de maine nu poate exista fara credinta".

Dumnezeu sa va binecuvanteze, Majestate! Dumnezeu sa ne binecuvanteze! Multumesc pentru aceasta zi, pentru aceasta experienta a maretiei si puterii autentice!

(Foto 2: Cristian Sutu)

5 Comments

 • geanina says:

  Este increrdibila energia pe care a transmis-o tot evenimentul. Ceva divin a plutit in atmosfera.

 • Cris says:

  Si eu m-am emotionat pana la lacrimi privind discursul regelui!
  Si inca, amintindu-mi!…
  Majestatea Sa este un reprezentant demn al tarii noastre!

 • whatafy says:

  Regele mereu a incercat sa ne explice cum ar trebui sa facem. Sa nu uitam niciodata de demnitate si omenire. Vreau sa fie monarhie. Traiasca Regele!

 • angela moldovan says:

  Dragilor…eu nu vreau sa deranjez si nici sa supar. Intreb doar…dincolo de fraze bolborosite…pardon, frumos ticluite de vreun consilier, ce Doamne-iarta-ma face regele? Cheltuie din bugetul nostru, zilnic – fara sa fi facut ceva concret pt amarata asta de tara prost administrata? Aaaaa, pai cred si eu ca vorbeste frumos! Atat…vorbeste si unii se infioara si viseaza numai la gandul regilor, reginelor si printeselor care nici cel putin nu stiu sa rosteasca frumoasa limba romana. Imi pare rau de romanii care dooooorm! Si eu stiu sa spun cum ar trebui sa fie…cert este ca atunci cand ar fi trebuit sa faca ceva, a plecat, iar acum, din cauza multora ca el – si cine cunoaste istoria stie despre ce scriu aici, suntem de rasul lumii.
  Felicitari multe d- nei Nicoleta Svirlefus pentru frumusetea si elocventa, simplitatea si concretetea cu care isi expune momentele, fie ele scrise ori vorbite. Cu consideratie…

 • Ma pierdeam si eu pe net pana dau de subiectul tau…

  Acum am la ce sa magandesc toata ziua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«