AstroCafe Blog

De bun simţ

April 7, 2012

Ce inseamna "bun simţ"? Sa faci pe plac cuiva, sa pleci capul cand cineva iti impune reguli, sa te supui unor prejudecati si cutume sociale, sa fii parte din turma, sa mimezi perfectiunea, sa asculti chiar si cand nu vrei, sa spui "da" cand simti sa "nu"? Sa fii cineva pe care altii il construiesc? Sa fii politicos (a se citi "conform cu politica societatii"), sa spui doar ce vor altii sa auda, sa asculti doar de frica, de interese si de scopuri, sa te vinzi pe tine?

Evident, daca ne raportam la conventiile in care am trait cu totii, cam asta inseamna sa ai bun simt. Insa daca ne uitam la sensul ceva mai profund, raportandu-ne la cine suntem in esenta, cum stau lucrurile?

Cred ca bun simţ inseamna, de fapt, simţ bun. Cred ca sensul profund si adevarat al acestei sintagme se refera la adevar interior, intuitie, voce launtrica. Toti avem acest simt, chiar daca in unii e inca adormit. Sa ai simt bun inseamna sa te auzi si sa te asculti, sa te lasi ghidat din interior, sa faci alegeri conforme cu fiinta ta si nu cu asteptarile altora, sa fii si sa faci ce simti ca e mai bine pentru tine si serveste cu adevarat cresterii tale.  Sa ai simt bun (bun simt) inseamna sa fii in inima, in Spirit, centrat, constient, prezent, adevarat, in viata. In iubire!

Asadar, inainte sa ne repezim sa sanctionam lipsa de "bun simt" a cuiva, sa ne uitam la noi... Si sa ne intoarcem la bun simt (simt bun), in iubire.

*Foto: decorate.tipjunkie.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«