AstroCafe Blog

Nu văd nimic cum e acum!

Evident, ideea aceasta decurge din precedenta. Dar, desi o poti accepta la nivel intelectual, s-ar putea sa nu insemne nimic pentru tine deocamdata. Oricum, intelegerea nu e necesara in acest moment. De fapt, recunoasterea faptului ca nu intelegi este o premiza pentru dizolvarea ideilor tale false.

Rolul acestor exercitii este sa le exersezi, nu sa le intelegi! Daca le-ai intelege deja, ce nevoie ai mai avea sa le exersezi? Ce nevoie ai avea sa inveti ceva ce stii deja? Ar fi ilogic sa urmaresti sa intelegi ceva, daca ai avea aceasta intelegere deja.

Unei minti neantrenate ii vine greu sa creada ca ceea ce pare sa-si zugraveasca nu exista. Ideea aceasta poate fi foarte incomoda si poate intampina o rezistenta foarte puternica, in fel si fel de forme. Asta insa nu ar trebui sa te impiedice sa o aplici. Mai mult decat sa aplici nici nu ti se cere de fapt. Fiecare pas, oricat de mic, va mai risipi putin din intuneric, iar intelegerea va veni, in final, sa lumineze fiecare ungher al mintii.

Exercitii:

1. Sunt necesare 3-4 intervale practice, in care sa te uiti in jur si sa aplici ideea/afirmatia zilei la tot ce vezi, fara discriminare si fara sa excluzi ceva in mod anume. De exemplu:

Nu vad acest computer cum e acum.

Nu vad acest brat cum e acum.

Nu vad acest telefon cum e acum.

2. Incepe cu lucrurile din imediata apropiere si apoi extinde-ti aria:

Nu vad masa aceea cum e acum.

Nu vad masina aceea cum e acum.

Nu vad usa aceea cum e acum.

3. E foarte important sa nu excluzi nimic in mod intentionat, ci sa aplici ideea la tot ce vezi.

Va doresc spor si rezultate extraordinare!

14 Comments

 • Stanescu Carmen says:

  Buna dimineata! Prezent! :*

 • Andreea A. says:

  Neatza!I’m in:):*:*:*

 • Andra says:

  buna dimineata. prezent :)

 • Robert Pope says:

  Nu vad mahmureala cum e acum?:D. Neatza buna lume.

 • 7lumi says:

  uneori chiar daca intelegi ai nevoie de exercitiu .practica e mare lucru azi! si uitarea e la indemana! multumesc nico!

 • Andreea says:

  Sunt aici, dar totusi pe drum… va pup 😀

 • Nico says:

  Neatza dragilor!:D
  @Robert: da,da! Tu cu mahmureala, eu cu o durere de burta! N-o vad cum e acum! Am zis! :p
  Nu vad nici acest laptop cum e acum! Doamne, e genial exercitiul asta. Cum ma refer la un obiect, cum parca il vad altfel decat pana acum!
  Ma ajuta sa vad lucrurile, situatiile, ca si cand le-as vedea prima data. Ceea ce e fabulos! :)

 • Robert Pope says:

  @Nico tu esti Sanatatea. Si iti multumesc din suflet ca imparti cu noi ideile tale.

  Acest exercitiu l-am facut timp de 30 de minute cu ochii inchisi in apa:
  Nu simt “piciorul stang de acum, nu simt degetul mic de acum, nu simt degetul etc de acum, nu simt glezna stanga de acum, nu simt tibia stanga de acum, nu simt rotula stanga de acum si tot asa cu sute de parti de pe tot corpul. Dupa un timp am intrat in corp: nu simt splina de acum, nu simt stomacul de acum, nu simt ficatul de acum, nu simt inima de acum, nu simt coloana de acum, nu simt plamanii de acum si la un moment dat am zis si ca nu simt creierul de acum(aici chiar asa era:D, ca era facut burete si imbibat cu vodka, whisky, bere…a…da si niste vin), iar mai spre final am zis ca nu simt pulsul si sangele de acum moment in care am simtit cum pluteam. Zici ca am luat vitamine cu pumnul. Ma duc sa imi recuperez masina:D, continuand exercitiul toata ziua. Va pup.

 • Nico says:

  @Robeeert, de la mahmureala ai incurcat “vad” cu “simt” sau asa ai vrut tu, ca sa faci exercitiul in felul tau? :p

 • elena grosa says:

  Prezent!

 • Andreea says:

  Eu nu vad cum ca ati fi petrecut impreuna aseara! Sau ati petrecut? :)) Eu nu vad nici blogul. Nu vad nici spatiul asa cum este! Nu ma vad nici pe mine in oglinda… Hai ca sunt tare! 😀

 • ANITA says:

  Super!…Am fost in drumetie si durerea de picioare nu imi da pace…Nu vad piciorul stang cum e acum!Nu vad piciorul drept cum e acum!…Nu vad nimic cum e acum!:)Multumesc mult!:)

 • Robert Pope says:

  @Nico am inceput exercitiul cum ai zis, dar fiind in cada am epuizat repede obiectele din baie si am trecut la corp si am mutat Vad pe Simt(al 3-lea ochi):D. Oricum Nu Vad ca azi este o zi superba,si uite asa am incheiat inca un contract:D cu niste oameni superbi. Si ziua inca mai merge iar eu Nu Vad multe;) si am sa o tin asa si in locurile unde ies in seara asta>:D<. Nu Vad Iubirea Acum:). Doamne e fantastic exercitiul acesta. Tocmai am printat articolul si l-am lipit pe peretele din fata mea la computer.

 • Robert Pope says:

  @Andreea aseara petrecuram pe cinste. Eu vorbesc despre mine care la un moment dat chiar nu mai vedeam nimic:)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*