AstroCafe Blog

Nu am ganduri neutre!

Ideea de astazi este un prim pas in directia spulberarii credintei ca gandurile tale sunt lipsite de efecte. Tot ce vezi este rezultatul gandurilor tale. Fara exceptie!

Gandurile nu sunt marete sau marunte, puternice sau neputiincioase. Ele sunt, pur si simplu, adevarate sau false. Si toate gandurile creeaza realitatea pe care o vezi.

Conceptul de "ganduri desarte" este fals, pentru ca nu exista gand care sa creeze nimicul. Gandul poate extinde adevarul sau multiplica iluziile. Asadar, primul lucru pe care e necesar sa-l recunosti este ca gandurile nu sunt desarte. Al doilea lucru pe care e necesar sa-l recunosti este ca fiecare gand iti poate aduce fie pace, fie razboi; fie iubire, fie frica.

Un rezultat neutru este imposibil pentru ca un gand neutru este imposibil.

Exercitii:

1. Inchide ochii si cerceteaza-ti mintea timp de circa un minut. Observa gandurile care vin, dar straduieste-te sa nu scapi din vedere niciun gand, crezand ca e "marunt". Tine minte, nu exista gand marunt. Fiecare gand e demn de aplicarea ideii de astazi. Asadar, incearca sa nu faci distinctii intre ganduri, ci sa acorzi atentie tuturor in mod egal.

2. In intervalele practice, in timp ce identifici un gand, spune-ti:

Gandul acesta despre_______nu e un gand neutru.

Gandul acela despre________nu e un gand neutru.

3. Foloseste ideea si pe parcursul zilei, ori de cate ori apare ceva care te supara:

Gandul acesta despre_______nu este un gand neutru pentru ca nu am ganduri neutre.

4. Se recomanda 4-5 intervale practice, daca ti se par relativ facile. Daca apare incordare, poti sa te rezumi la 3.  Durata intervalului practic poate fi redusa si ea, daca simti vreun disconfort.

Va doresc sa fiti prezenti la gandurile voastre si sa aveti experiente iluminatoare!

Cu acelasi drag,

14 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*