AstroCafe Blog

Am ajuns la ziua 50. E ceva! Felicitari noua, tuturor! Dupa cum ati vazut, am ales sa merg mai departe, nu stiu in ce ritm si pentru cat timp. O voi face in masura in care timpul imi va permite. Dar va asigur ca imi dau toata silinta :). Va multumesc ca sunteti aici.

Sunt gata sa recunosc problema, ca sa se poata rezolva.

O problema nu se poate rezolva daca nu stii care este.  Si chiar daca s-a rezolvat deja, vei continua sa o ai pentru ca nu vei recunoaste ca s-a rezolvat. Iata in ce situatie se afla lumea. Problema separarii, care e de fapt singura problema, s-a rezolvat deja. Dar nu se recunoaste solutia pentru ca nu se recunoaste problema.

In lumea aceasta, fiecare pare sa aiba propriile probleme speciale. Dar toate sunt una si aceeasi problema, si trebuie recunoscute ca o singura problema daca e sa se accepte singura solutie care le rezolva pe toate. Cine poate sa vada ca i s-a rezolvat o problema daca e convins ca problema este altceva?Chiar daca i se da raspunsul, nu poate sa ii vada relevanta.

In aceasta postura te afli tu acum. Ai raspunsul, dar nu esti inca sigur care e problema. Pari sa te confrunti cu o serie intreaga de probleme diferite, dar cand scapi de una, apar altele si altele. Par sa nu se mai termine. Nicio clipa nu te simti complet fara probleme.

Nimeni nu poate sa rezolve toate problemele pe care le are lumea. Par atat de multe si cu atatea forme, incat panica este inevitabila. Unele apar pe neasteptate, chiar cand crezi ca le-ai rezolvat pe celelalte. Altele raman nerezolvate sub norul negarii si apar cand iti e lumea mai draga, iar si iar.

Toata aceasta complexitate nu este decat o incercare de a nu recunoaste problema si, asadar, de a nu o lasa sa fie rezolvata. Daca ai putea sa recunosti ca singura ta problema este separarea, indiferent ce forma ia, i-ai putea accepta raspunsul pentru ca i-ai vedea relevanta.

In intervalele practice mai lungi de astazi (5-10 minute) vom intreba care este problema si care ii este raspunsul. Nu vom presupune ca stim deja. Ne vom elibera mintile de toate problemele multe si marunte pe care credem ca le avem. Vom incerca sa ne dam seama ca nu avem decat o singura problema, pe care nu am reusit sa o recunoastem. Vom intreba care este aceasta problema si vom astepta sa ni se dea raspunsul. Ni se va da.Apoi vom cere sa ni se dea solutia la aceasta problema. Si ni se va da.

Exercitiile de astazi vor reusi in masura in care nu te vei stradui sa definesti tu aceasta problema. Priveste cu o oarecare indoiala versiunea ta despre realitatea problemelor tale.

Intervalele practice mai scurte de astazi vor fi in functie de problemele care apar. De cate ori pare sa se iveasca o dificultate, spune-ti repede:

Sunt gata sa recunosc aceasta problema, ca sa se poata rezolva!

Inchide ochii o clipa si intreaba care este problema. Vei fi auzit si ti se va raspunde.

(Curs de miracole)

Sa avem o zi minunata si linistita!

10 Comments

 • ANITA says:

  Multumim mult Nico,pentru ca ai ales sa mergem mai departe, asa cum iti permite timpul.Multumim pentru daruirea ta si felicitari noua tuturor pentru perseverenta.>:D< Mereu apar probleme si as dori sa inteleg de ce se repeta.Recunosc,singura mea problema este separarea,indiferent ce forma ia,i-as putea accepta raspunsul pentru ca i-as vedea relevanta. Sunt gata sa recunosc aceasta problema,ca sa se poata rezolva! Recunostinta si iubire tuturor !:)

 • Eugenia says:

  E geniala ideea de azi, de fapt e pur si simplu adevarul: singura mea/noastra problema este separarea, indiferent ce forma ia. Vreau sa primesc raspunsul si poate ma intorc sa-l impartasesc :)

 • Ioana says:

  Sunt gata sa recunosc problema, ca sa se poata rezolva. >:D<

 • Oana says:

  Sunt gata sa recunosc problema, ca sa se poata rezolva.
  Si sunt gata sa rostesc , tot cu voce tare, si ca esti geniala Nico. Iti multumesc :)

 • Florin says:

  Te salut Nicole si te imbratisez.
  Multumesc!

 • elena grosa says:

  Sunt gata! :))

 • Adina says:

  Sunt gata sa recunosc problema, ca sa se poata rezolva!

 • Andra says:

  multumim, Nico! Si sper ca toate gandurile bune ale celor care te urmarim pe tine si aceste exercitii sa te energizeze si sa iti dea putere ca sa tot continuam aceste miracole de zi cu zi. :)
  Cat despre probleme – ce sa spun? Pentru mine cel putin, stiu ca o incredere mai puternica in Dumnezeu ar face sa dispara atat de multe probleme. Multe nici nu sunt probleme per se, ci devin probleme din cauza grijilor pe care mi le fac.
  Sunt gata sa recunosc aceasta problema, ca sa se poate rezolva! :)

 • Geanina says:

  Sunt gata sa recunosc problema, ca sa se poata rezolva!

  Inca ceva: Stiati ca vine in Bucuresti Dr. Ihaleakala Hew Len ? Pe 29 mai!

 • Geanina says:

  Si inca ceva: Subiectul cursului va fi :”Who’s In Charge”- iata un mic pasaj din articolul care sta la baza cursului:”Problems can be solved without knowing what the heck is going on! Realizing and appreciating this is sheer relief and joy for me.” v-a placut?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*