AstroCafe Blog

Fericirea mea si scopul meu sunt una.

Intre scopul meu si fericire exista o legatura foarte stransa, de fapt sunt acelasi lucru. Formele lor sunt diferite dar continutul este acelasi. Egoul se intreaba in permanenta "care este scopul meu?" De asemenea, el duce o lupta continua pentru a afla care este si in ce consta fericirea ta. Egoul ataca iar Fiinta nu riposteaza pentru ca ea stie care este scopul tau. Stie ca e fericirea ta.

Astazi incercam sa trecem de aceasta lupta fara noima si sa ajungem la adevarul despre scopul tau. Vom renunta la atacuri si vom accepta bucurosi adevarul.

Astazi e necesar un interval practic mai lung, de 10-15 minute, trecand in revista aceste ganduri:

Dumnezeu imi da numai fericire.

El mi-a dat scopul pe care il am.

De aceea, scopul meu este fericirea.

Incearca sa vezi logica acestei secvente, chiar daca nu-i accepti concluzia deocamdata.  Dar gandeste-te, Dumnezeu nu-ti poate da ceva ce nu este, nu-ti poate da ceva rau, pentru ca ar insemna ca El este ceva rau. Apoi, Dumnezeu ti-a dat scopul pe care il ai. Am vazut ca mintea are doua parti. Una este a egoului si e stapanita de iluzii. A doua e Casa Spiritului Sfant si aici isi are locul adevarul. Asa ca scopul tau nu poate fi stabilit decat una din cele doua parti. Iar daca scopul tau de acum nu-ti aduce fericirea, inseamna ca e al egoului.  Deci scopul adevarat, fericirea, iti este dat de Dumnezeu.

Astazi gandeste-te la numeroasele forme pe care le-a luat iluzia scopului in mintea ta si la numeroasele moduri in care ai incercat sa-ti gasesti mantuirea lasandu-te calauzit de ego. Ai gasit-o oare? Ai fost fericit? Ti-au adus pace? Avem nevoie de multa onestitate astazi.

Incearca sa faci astazi alegerea. Asculti egoul sau asculti adevarul? De o parte ai iluziile si de alta parte ai adevarul. Ce alegi?

In intervalele scurte, care ar fi bine sa fie doua pe ora, ti se sugereaza urmatoarele forme de aplicare:

Fericirea mea si scopul meu sunt una, pentru ca Dumnezeu mi le-a dat pe ambele.

(Curs de miracole)

O zi minunata!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*