AstroCafe Blog

Iata ideile pe care le repetam astazi:

Ma supar pentru ca vad ceva ce nu exista.

Realitatea nu este niciodata infricosatoare. Cand ma supar, o fac pentru ca am inlocuit realitatea cu iluziile nascocite de mine. Ma supar intotdeauna din nimic.

Vad numai trecutul.

Uitandu-ma in jur, condamn lumea pe care o vad. Pun trecutul in socoteala tuturor fapturilor si lucrurilor, facandu-mi din ele niste dusmani. Cand ma voi ierta si imi voi aminti Cine sunt, voi binecuvanta toate fapturile si lucrurile pe care le vad. Nu va exista nici trecut si, de aceea, nici dusmani.Si voi privi cu iubire tot ce nu am reusit pana atunci.

Mintea mea e preocupata de ganduri trecute.

Imi vad doar propriile ganduri, iar mintea mea este preocupata de trecut. Ce pot sa vad, atunci, asa cum este?

Nu vad nimic cum e acum.

Daca nu vad nimic cum e acum, se poate spune ca nu vad nimic. Pot sa vad doar ce este acum. Ce am ales sa vad m-a costat viziunea. Aleg acum sa vad din nou adevarul.

Gandurile mele nu inseamna nimic.

Nu am ganduri private. Dar numai de ganduri private sunt constient. Ce pot sa insemne aceste ganduri? Ele nu exista, asa ca nu inseamna nimic. Dar mintea mea face parte din Creatie si Creatorul ei. Nu prefer oare sa ma alatur mai degraba gandirii universale decat sa arunc intunericul asupra a tot ce exista, prin gandurile mele lipsite de orice inteles?

(din Curs de Miracole)

Sa aveti o zi revelatoare!

11 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*