AstroCafe Blog

Dragii mei,

Aseara mi-a venit o idee frumoasa, pe care am exprimat-o indata si apoi am inceput sa o pun in aplicare. Eram cu sotul meu si cu doi prieteni foarte dragi la o conversatie foarte placuta si inspiranta, cand mi-a venit ideea sa ne propunem o miza comuna, cu termen precis (6 mai), iar pana la aceasta data sa practicam impreuna, sustinandu-ne doi cate doi (am tras la sorti). Adica, noi patru, impreuna, sa facem exercitii zilnice de gandit dincolo de "cerc", de "cutie", de "tipare mentale", numiti-le oricum... Sa exersam gandirea dincolo de limitele mintii si de experientele trecute...Sa generam miracole in viata noastra. Insasi miza propusa este ceva ce mintea noastra crede acum ca nu poate fi implinita. Din ce stim acum ca e posibil, nu prea ar exista mijloace.

Asadar, este un exercitiu de iesit din zona de confort, de stretching.

Astazi, dupa ce am trimis grupului nostru prima tema si am inceput deja sa practicam, m-am gandit ca ar fi o idee buna ca tot mai multi oameni sa ni se alature. Sa practicam impreuna. Si sa si impartasim aici.

Iata cum facem: voi scrie aici in fiecare zi cate o tema. Imi propun sa facem asta cel putin o luna. Iar daca exista interes, cine stie ce idei creative ne mai vin.

Va invit la miracole!

Temele sunt inspirate/preluate din cartea "Curs de miracole" (Foundation For Inner Peace).  Alese, adaptate, uneori modificate, functie de experienta si inspiratia personala. Join' the club!

Asadar, sa lasam vorba si sa trecem la practica!

Tema nr. 1

Afirmatia zilei:


SUNT HOTARAT SA VAD!

Scop:

Vrei sa fii fericit, vrei sa fii in pace, vrei implinire. Nu le ai acum pentru ca mintea ta e total nedisciplinata si nu poti distinge intre bucurie si tristete, placere si durere, iubire si frica. Inveti acum sa le deosebesti. Iar rezultatele vor fi miraculoase!

Tot ce cere exercitiul de astazi este sa fii hotarat sa vezi. El consta in a-ti reaminti pe tot parcursul zilei ca vrei sa vezi.
Ideea de azi implica, desigur, si recunoasterea faptului ca acum nu vezi. De aceea, repetand ideea zilei, afirmi de fapt ca doresti sa schimbi contextul actual cu unul mai bun.

Cum?

Repeta afirmatia zilei cu convingere si fara graba cel putin de doua ori pe ora. Incearca sa o faci din jumatate in jumatate de ora. Daca uiti, e ok. Dar fa un efort sa-ti amintesti cat mai des.

Repetarea suplimentara a afirmatiei e necesar sa fie aplicata la orice situatie, persoana sau intamplare care te supara. Le poti vedea altfel si le vei vedea altfel. Vei vedea ce doresti. Aceasta este legea cauzei si efectului si e veche de cand lumea.

Hai sa avem spor, sa fim prezenti si sa primim miracolele in viata noastra!

Va imbratisez cu drag!

PS: Daca participati, puteti anunta aici. Ca sa stim cat de numerosi suntem :)

38 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*