AstroCafe Blog

Au plecat valori, e adevarat. Si vor mai pleca. Oameni care au lasat ceva in urma si pentru care am toata admiratia si tot respectul. Oameni precum Octavian Paler, Adrian Paunescu, Anca Parghel, Gica Petrescu, Jean Constantin, Madalina Manole, acum Roxana Briban (soprana), etc...

Iar comentariile post mortem, aproape la indigo, sunt: "nu ne respectam valorile", "pacat ca nu stim sa-i pretuim decat dupa ce-i pierdem", "viata e nedreapta", etc. E ca o banda de magnetofon pusa pe repetare. Eu m-am saturat, voi nu?

Oare chiar nu ne pretuim valorile? Oare nu cumva rostim aceste platitudini doar pentru ca le-am auzit des si le-am integrat in minte, fara sa le filtram prin propriile convingeri? Oare chiar asa stau lucrurile? Si ce reprezinta acest "noi"? Noi nu respectam valorile...Care noi?

Am fost la concertul lui Cotabita. Sala era arhiplina. Au venit oameni de toate varstele. Sala a aplaudat in picioare de nenumarate ori. Paunescu era in viata, dar cand Florin Piersic i-a rostit numele, ropote de aplauze au umplut sala. Cand i-a recitat o poezie ("Repetabila povara"), multe lacrimi am vazut. Iar sala a fost din nou in picioare minute in sir, ca un omagiu pentru poet.

La rostirea numelui lui Jean Constantin, caruia tot Piersic i-a pomenit numele, din nou au fost aplauze indelungi. Nu mai vorbesc de aplauzele pe care le-a primit Cotabita.

Sunt oameni care-i invita in emisiunile lor pe oamenii  valorosi ai acestei tari. Sunt din ce in ce mai multi oameni care fac asta. Imi vine in minte emisiunea "Rai da' buni" (Antena2),  unde joia ("Joia de colectie") sunt invitati artisti autentici si sunt tratati cu respect si admiratie. Joia asta a fost o emisiune dedicata lui Gica Petrescu, in care artisti tineri au interpretat melodiile indragitului artist.

Mai sunt emisiuni ca "Garantat 100%", "Profesionistii" (TVR1), "Dincolo de aparente" (Antena 2), "Oamenii timpului nostru" (Antena 2) si multe altele. Sunt oameni care scriu despre valorile acestea. Sunt oameni care au respect si admiratie.

Haideti sa stergem lentilele prin care privim. Chiar nu ne pretuim valorile? Faptul ca unii isi incheie drumul in viata asta e un lucru firesc. Iar daca nu au avut chiar viata pe care ei si-ar fi dorit-o sau pe care noi credem ca ar fi meritat-o e o alta discutie. Pana la urma, fiecare trebuie sa-si asume viata pe care o are. Haideti sa nu ne mai tanguim atata. Asta este ce este. Artistii si oamenii de valoare merita pretuiti. S-o facem pur si simplu.

Dar fiecare om merita pretuit. Ce daca nu e in prim plan sau n-a lasat capodopere in lume. Faptul ca exista si reprezinta o veriga in acest angrenaj numit lume sau viata e de ajuns. Prin cine este, creeaza intr-un fel nevazut terenul favorabil pentru ca altii sa creeze minunatii. Orice fiinta merita pretuita. S-o pretuim, zic! Aici, azi, acum. Sa ne pretuim mai intai pe noi, ca de aici pleaca totul. Si sa renuntam la drame nejustificate!

5 Comments

 • olivia cristina sima says:

  Este foarte adevarat, Nicoleta, ce spui, dar doar pana la un punct, dupa parerea mea, fireste , pe care mi-o asum. Sigur ca fiecare om este important si unic in felul sau, dar una este sa dispari la 67 de ani (Paunescu), bolnav, foarte bolnav chiar, desi 67 de ani nu este deloc o varsta de murit, sau la 80 si ceva, precum Jean Constantin si alta este sa iti iei zilele la varste ca 37 de ani (Dan Claudiu Vornicelu), 39 (Roxana Stangaciu Briban), sau 43 de ani (Madalina Manole), etc. Indraznesc sa cred ca este o DIFERENTA. Si sigur ca la concertul lui Cotabita a fost sala plina si aplauze multe, sunt convinsa, exista inca public pentru acesti artisti considerati de unii pe nedrept “uitati”, problema insa nu asa se pune ci cred ca trebuie tras un semnal de alarma pentru toate aceste morti inainte de vreme, care din pacate se cam inmultesc. Intamplator sau nu, stiu ca se realizeaza emisiuni in care sunt invitati oameni de valoare intr-adevar, dar dupa parerea mea – pe care desigur din nou mi-o asum – nu sunt DESTULE aceste emisiuni, iar exemplul cu RAI DA BUNI cred ca este un pic fortat … Eu insami realizez de zece ani o emisiune cu profil muzical – la Radio, nu la Televiziune – si cam stiu cum e cu emisiunile. Iti doresc succes in continuare cu emisiunea ta si tot binele lumii. Olivia, cu drag

 • Codruta Mihaela says:

  Felicitari inca o data pentru curajul, taria de caracter, forta pe care le transmiti! Si pentru emisiunea de azi, referitoare la mastile noastre…si la judecatile oamenilor..!

 • Iulia says:

  Buna tNico, ti-am trimis pe adresa de mail( dr_n_svarlefus@yahoo.com) 2 solicitari pt o consultanta astrologica, Desi a trecut mai bine de o saptamana nu am primit niciun raspuns. Ce se intampla? Nu mai e valabila adresa de mail sau nu mai e valabila oferta de consultanta?

 • Azi te-am pretuit pe tine :).Mi-aplacut articolul.

 • Marian says:

  Intr-adevar! Tu esti una din valorile tarii noastre. Si te pretuim! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*