AstroCafe Blog

Acum inteleg…

February 4, 2009

De cand am fost colega cu Capatos, Cioran si Cristinica (Husky, cum o alint eu), mi-au ramas foarte dragi toti (cu Cristinica am devenit prietena apropiata si ma bucur mult pentru asta).

Si cum Cioran si Capatos se "calca pe bataturi" cu emisiunile lor, care se suprapun la un moment dat (el modereaza mult vizionata emisiune "Un show pacatos" pe Antena 1, iar ea, "Am ceva de spus", pe Antena 2).

Si cum singurele momente din zi, in care nu sunt in fata calculatorului scriind, sau mai stiu eu pe unde si ce facand, sunt cele in care se difuzeaza cele doua emisiuni mai sus mentionate, butonez telecomanda in sus si in jos, cand la unul cand la celalalt.

Aseara, mai intai o vazui pe Ginuta Pistol la Cioran, dupa care avusei ideea neinspirata sa dau la Capatos, sa urle Nikita "la mine" din toti rarunchii.

Si ca sa intelegti de ce am numit asa postul asta, va explic indata. Desi in mod clar nu-mi dadea o stare prea buna ceea ce vedeam si auzeam, m-a prins , m-a facut curioasa. Tot stateam paralizata cu telecomanda in mana , uitasem de Cioran si de Ginuta si de  cine mai urma sa vina si bodoganeam in sinea mea si cu voce tare, nu stiu nici eu ce.

La un moment dat, mi-am amintit de intentia initiala (aceea de a ma intoarce la Cioran dupa publicitate) si am avut revelatia zilei: ia uite cum functioneaza faza asta cu scandalul si cum ii agata pe oameni, in cel mai subtil mod cu putinta (nu stiu daca stiti ca emotiile negative sunt foarte puternice si te impregneaza mult mai repede , mai profund si pe o durata mai lunga de timp)! Daca si pe mine m-a agatat, care sunt cat de cat constienta de felul in care functioneaza emotiile si de cat de mult bine (sau rau) ne pot face, lasandu-ne impregnati de ele, pai atunci de ce ma mir ca scandalul face audienta?

Imediat ce am realizat ce fac, am schimbat repede si m-am linistit, vizionand linistita si frumoasa emisiune a Cristinei Cioran. Acolo era o conversatie atat de fireasca, autentica si linistita!

Dar, sa nu credeti ca s-a terminat totul aici! Nuuu!

In seara asta, pe la 23:45, zic: "gata cu calculatorul, hai sa ma asez in fotoliul meu verde si confortabil, sa ma relaxez putin. Si ghici ce? Dau la Cioran, o vad pe Simona Patruleasa , toate bune si frumoase. Chiar incepeam sa pricep si eu niste lucruri, ascultandu-le pe cele doua vorbind despre o anume ziarista care le hartuieste (si care a incercat sa o faca si cu mine...ma rog, alta poveste). Chiar o admiram pe Patruleasa impreuna cu sotul, cand vine publicitatea "peste cele doua". Asa ca...dau la Capatos sa vad ce mai e pe la el.

Si da, ati ghicit. Nikita, in toata splendoarea ei, urland pe aceeasi tema (n-o sa mentionez subiectul ca e gretos). Si iar era sa intepenesc cu telecomanda in mana. Si iar mi-am dat seama ce fac si am dat la Cioran. Caci intre Nikita si Patruleasa, nu e greu de ales (nu stiu intre scandal si armonie cum e, dar...in fine). Apoi l-am vazut pe Andrei Vulpescu, comentand Eurovision-ul, dar in mod civilizat desigur.

Asta am vrut sa va impartasesc. Poate ca si voi ati trait aceste senzatii, cu siguranta si eu le-am mai trait, dar vedeti ce inseamna sa si realizezi ce se intampla de fapt in interiorul nostru si cum ne lasam subconstientul in bataia "scandalului" si deci, emotiilor toxice pentru sufletul si viata noastra.

3 Comments

  • Petru says:

    penibil Capatos cu acest gen de emisiune. Esti publicul care te priveste si de asemenea esti invitatii care-ti vin in platou.

  • Julia says:

    Mi se pare jalnic Capatos ca invita astfel de … creaturi! Nu mi-a venit sa cred cat de permisiv a fost fata de Nikita si cum i-a permis sa se “manifeste” in maniera in care a facut-o! Salut hotararea lui Morar de a nu mai invita nulitati in platou si sunt foarte dezamagita(a se citi scarbita) de emisiunile pe care le face Capatos! :(((

  • Costache Daniela says:

    Din dorinta de a cistiga audienta, multi prezentatori si producatori se “prostitueaza” cu acest gen de invitati. Din pacate aceste emisiuni influenteaza negativ educatia tinerilor si nu numai. Aud des replica : “asta se cere, asta dam” . NU este asa domnilor! Ce bine ne-ar prinde emisiuni educative cu invitati care au ce spune cu adevarat!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«