AstroCafe Blog

Viata altuia

October 19, 2013

Cred ca un bun remediu, pentru orice, este sa incetezi sa-ti doresti viata altuia. La gandul "a lui/ei e mai buna si mai frumoasa". Adevarul e ca nu are cum sa fie asa, poate doar sa para, de unde privesti tu, si anume din punctul in care vezi doar ce lipseste, ce e gaunos si lipsit de importanta in tine si in viata ta.

Normal ca daca nu esti multumit, nu ai invatat sa te bucuri de tine si sa te primesti, nu pretuiesti ce ai si nu iti asumi viata asta asa cum este, prin comparatie, foarte multe vieti ti se vor parea mai bune, mai nu stiu cum... foarte multi oameni ti se vor parea mai frumosi, mai destepti, mai cu mot decat tine. Adevarul este ca fiecare isi are bucuriile si tristetile lui, acolo unde se afla, in viata pe care SI-a ales-o. La fel ca ei, tu TI-ai ales viata asta. Ce-ar fi s-o traiesti? Fix asa cum este ea, fix asa cum esti tu?

Cand iti vezi de viata ta si o accepti, chiar poti sa construiesti ceva in ea si sa-i dai forma ta. Cand iti vezi de... vietile altora, comparand, analizandu-le, ravnindu-le, nu ajungi nicaieri... nici macar in vietile pe care le urmaresti. Nu vor fi niciodata ale tale. Trist este ca nu esti in viata ta, de aia ai sentimentul ca mereu lipseste ceva. Poate ca tu esti cel ce lipseste. Restul e acolo, de cand lumea. Dar unde esti tu, unde sunt atentia si energia ta, fara de care nu poti crea?

In alta ordine de idei, invidia nu e de condamnat, pentru ca in spatele ei se ascunde o suferinta, o durere, o insuficienta. Si, in definitiv, inconstienta. Invidia nu are legatura cu cel asupra caruia este proiectata, ci cu cel in mintea caruia se naste. Merita compasiune, in orice caz.

 

*Desen: Iuliana Costiuc

1 Comment

  • emanuela says:

    Impacarea cu sine este raspunsul
    Din pacate majoritatea semenilor nostri nu inteleg ce inseamna “impacarea cu sine”.

    Cu drag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*