AstroCafe Blog

Toti avem profesori buni

December 11, 2013

E cliseu deja, dar da, cel/cea care sta la sursa schimbarii pe care o vrei, la sursa evenimentelor din viata ta, a experientelor placute sau nu, a bucuriei si tristetii, esti tu.

Sigur ca ne fura peisajul uneori si credem in aparenta ca altcineva a generat cutare eveniment in viata noastra. Dar tot noi l-am chemat, creat si adus. Cu ajutorul oamenilor potriviti, al contextului potrivit,  al gandurilor potrivite, prin intermediul lor. Cel care tocmai "ne"-a dezamagit era cel mai potrivit om sa o faca, la momentul in care noi aveam nevoie exact de acea experienta. Conflictul sau despartirea de cineva este ceea ce am generat noi insine, chiar daca, in aparenta, cauza e la celalalt. El a fost acolo, intampinand ceea ce am chemat, consimtind sa contribuie pentru ca si tu, si el, sa puteti invata ceva nou.

Invatam sau nu? Devenim constienti sau nu, de ceea  ce am creat? Ne asumam?Alegem diferit sau ramanem in acelasi tipar?

Ce-ar fi daca am opri razboaiele din mintea noastra, daca in loc de ganduri de atac am alege gandul bun pentru celalalt? Si ce-ar fi daca am inlocui "Uite ce mi-au facut!", cu "Tot ce vine la mine, imi e util"? Ce-ar fi daca am accepta ca suntem sursa, asa cum fiecare este, si ca toti oamenii care ne ating viata, ne aduc daruri? Ce-ar fi daca, indiferent ce face cineva, l-am ierta, l-am binecuvanta si am alege din nou?

Ce-ar fi daca ne-am incepe fiecare zi cu cate un gand bun pentru toti oamenii care au trecut, trec sau vor trece prin viata noastra? Si un gand bun pentru noi...

Toti avem profesori buni. Profesorii perfecti, cu diferite chipuri, varste, roluri.

 

Sursa imagine: www.crestock.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*