AstroCafe Blog

Galagia nu inseamna actiune

September 6, 2013

Sa nu confundam galagia cu actiunea si, mai ales, cu contributia. Pe acelasi principiu, sa nu confundam linistea si intelepciunea, cu nepasarea si lipsa actiunii si contributiei.

Multi au senzatia ca, daca fac galagie si se agita, actioneaza si contribuie la rezolvarea unei situatii personale sau sociale. Iar daca esti linistit si usor detasat, inseamna ca nu-ti pasa sau ca nu contribui.

Dar oare cine contribuie, de fapt? Cel care se agita, judeca, critica, se revolta, ponegreste, rastigneste, si care trimite un anumit tip de energie acelei situatii? Sau cel echilibrat, echidistant, cu intelegere si acceptare pentru situatia respectiva si pentru toti cei implicati in ea? Poate ca o astfel de energie pasnica pe care tu o asezi acolo e mai pretioasa decat cea a revoltei si judecatilor. Poate ca tu actionezi, de fapt, cu mai mult curaj decat o fac cei care zbiara, lupta sau isi afiseaza peste tot punctele de vedere critice. Poate ca e mai simplu sa tipi si sa injuri, sa condamni si sa lovesti, decat sa fii dincolo de toate aceste manifestari.

Poti transforma o situatie, folosind aceeasi energie care a creat-o? Sau e necesar un alt tip de energie? Dar daca actiunea nu ar fi insotita de lupta si inversunare? Ce ar fi posibil?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*