AstroCafe Blog

De cate ori ti-ai permis sa iesi din randul lumii?

Adevarul este ca ai inceput experienta pamanteana cu o alegere: aceea de a veni aici. Apoi ai fost invatat ce sa faci, ce sa nu faci, ce sa spui, ce sa nu spui, cat de greu e in viata, cat de mult trebuie sa te feresti de oameni, sa-ti ascunzi emotiile si sentimentele, ai invatat apoi sa faci drame, sa judeci, sa ravnesti, sa construiesti iluzii despre un viitor care, cu "siguranta", va fi mai bun. Toate aceste invataturi insusite au fost mereu livrate la pachet cu "explicatii" precum: "asa e bine", "asa se cade", "asa e frumos", "asta nu se face", "trebuie", "asa face toata lumea", etc.

Totul ca sa fii in randul lumii, sa te integrezi in matrice, sa uiti de libertatea spiritului tau si sa te convertesti la lumea inconstienta, absenta, construita pe baza de reguli, limite, aparente, masti, impresii, verdicte. Ai inceput, foarte curand dupa ce te-ai nascut, sa traiesti dupa definitii. Ai impartit lumea in doua: buna si rea. Ai uitat cine erai cand ai venit, cine era Cel care alesese sa vina aici. Si mai ales ai uitat de ce. Cu cat mai multe experiente ai acumulat, cu atat mai "precaut" ai devenit. Te-ai intrebat vreodata cum se face ca adultii au infinit mai putin curaj decat copiii? Ca se gandesc din ce in ce mai mult inainte sa faca ceva? Ca asteapta mai mereu raspunsuri pe tava, retete verificate si aprobari? Ca joaca din ce in ce mai mic, sub pretextul ca sunt mai "intelepti" si mai "maturi"?

Asa ai uitat cum sa faci alegeri. Alegeri care sa vina din tine. Alegeri care sa fie simtite cu toata fiinta ta. Ai acceptat sa faci ce fac altii, cum fac altii. De frica sa nu iesi din randul lumii, sa nu pierzi atentia, recunoasterea, aprecierea, aprobarea. Alergand dupa o siguranta iluzorie, cersind o iubire falsa. Acestea nu sunt alegeri, caci a face o alegere presupune a fi constient, prezent, si nu a urma o cale doar pentru ca au urmat-o si altii inaintea ta, fara sa te intrebi daca e in acord cu tine. A alege inseamna sa te intrebi, sa fii cu adevarat in tine si sa iti urmezi inima.

Dar, daca ti-as spune ca tocmai cand iti permiti sa iesi din randul lumii, esti viu? Daca ti-as spune ca ai innabusit deja prea multe alegeri care stau sa tasneasca din tine, in afara ta, sa creeze viata pe care o meriti? Daca ti-as spune ca ai dreptul sa alegi liber, sa-ti asculti inima? Daca ti-as spune ca nu ai limite?

De cate ori ti-ai permis sa faci ce simti, ce-ti place? De cate ori te-ai avantat sa zbori cu adevarat, sa faci lucrurile in felul tau? De cate ori ti-ai dat voie sa faci alegerile tale, chiar daca au fost diferite de ale celorlalti? (Un intelept spunea ca atunci cand vezi o mare masa de oameni alergand intr-o directie, si doar un om alergand in directia opusa, sa-l urmezi pe acela).

Esti aici? Stiu, citesti asta, dar esti cu adevarat aici? Sau te gandesti la ce vei face peste 5 minute, o ora, o zi, un an? Esti cu adevarat in tine acum? Iti asculti inima in acest moment? Ii urmezi cu adevarat alegerile?

Din inima,

mereu,

Nico!

(Foto: www.squidoo.com)

11 Comments

 • Raluca Neagu says:

  Hahaha! Cum m-ai prins tu la final…Chiar nu mai eram… Dar problema e ori ca nu aud eu in aceasta perioada ce-mi spune inima, ori nu stiu sa intreb…ori sunt paralizata de frica…

 • Nico says:

  Draga Ralu, poate din acelasi motiv (scuza) care te opreste sa te inscrii la Eu Pot, care, absolut “intamplator”, este despre alegeri autentice :) Stiu si eu? 😀

 • Anita says:

  Da,sunt aici.Si mi-am reamintit ca de cand am ales sa fac asa cum simt si cum imi place,viata este mai frumoasa,plina de lumina si iubire.
  Stiu,eu alerg in directia opusa…inima imi spune ce este directia cea buna.>:D<

 • Miki says:

  Acum ca mi-ai amintit,da…SUNT AICI.Si iti multumesc,din nou!

 • oa says:

  da, de urmarit fimul Jonathan. este un film plin de simbolistica…..si e vorba de alegeri.

  te sarut nico!

 • Raluca Neagu says:

  Draga mea draga Nico… eu simt ca sunt deja in tabara…restul sunt detalii de care se ocupa Universul… Iar daca nu va fi sa fie asa, probabil va fi pentru ca eu INCA nu pot sau nu MAI pot. Deocamdata.

 • emanuela says:

  cu drag,

  Sa te simti liber in tot ceea ce faci este ceva ce inca nu am invatat sa traim.
  Exersandu-ne libertatea totala descoperim lumea cea ascunsa sub masti.
  Ne descoperim si ne speriem.

  Numai iubirea neconditionata ne poate salva. Ea ne spune intotdeauna “da” sau “nu”, si dintr-odata devenim altii, mai buni, mai firesti.

  Iubirea este alegerea.

 • Rodica says:

  Multumesc , inca o data , din inima . Asta spune ea, Inima, acum . Incerc , Nicoleta , de ceva vreme , sa ascult de inima mea insa parca nu am ajuns inca in adancul ei , inca glasul ei este cam incet. Mai am rabdare , aleg sa fac asta oricat de mult timp imi va lua . Cu mare drag …

 • Ernest says:

  Foarte frumos ai sintetizat aceasta realitate de care foarte putini sunt constienti. Aceia care nu inteleg ca deciziile luate cu mintea si nu cu sufletul, nu sunt defapt decizii luate de ei ci sunt decizii luate de catre cei care “i-au programat” de-alungul vietii, citind aceste randuri vor intelege mult mai bine logica acestei realitati greu de acceptat.

 • Bea says:

  98% din oameni sunt ocupati sa dea bine / evita sa dea rau…. Din pacate doar 2% traiesc “out of the box”

 • andreea says:

  Da, ceea ce spune inima atunci cand iubesti, nu poate fi decat ceva bun si frumos. De aceea, parintele Nicolae Steinhardt a spus, daca nu ma insel, “Iubeste si fa ce vrei”… Nu e decloc usor sa-ti asculti inima, dar este singurul lucru care te face sa traiesti, cu adevarat! Multumesc imens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Previous Post
«