AstroCafe Blog

Da, stiu ca nu e usor sa multumesti pentru experientele si oamenii care nu-ti plac. Sa fim recunoscatori pentru ceea ce asteptam si ne dorim, pentru ceea ce ne place, e la indemana oricui. Insa doar cine trece un pic mai departe de planul asta, cine devine tot mai constient, intelege ca nu exista frumos si urat, bun sau rau, util sau inutil. Acestea sunt doar judecati, etichete pe care noi le punem, in functie de ceea ce am invatat si aflat pana acum, in functie de convingerile noastre. Aceste convingeri formeaza un ecran, ca o perdea prin care privim lumea, sectionand-o, separandu-ne de ea.

Dar daca totul e util, de fapt? Si daca exact experietele cele mai provocatoare ascund in ele cele mai mari oportunitati? Tu, când ai avut momentele de maxima creativitate, cautare si crestere, in viata? Când totul a fost "oarecum ok", sau când ai fost provocat sa te întinzi dincolo de convingerile si limitele tale? Atunci, de ce nu ai fi recunoscator pentru toate?

Sigur, poate necesita putin timp si ceva exercitiu de constientizare... dar la un moment dat vei integra recunostinta in totalitate, pentru existenta asa cum e ea.

Esti Sursa vietii tale. SI esti parte din Sursa Universala, Dumnezeu sau cum vrei sa-i spui. Tu ai puterea sa creezi, ai aceasta putere, toti o avem. Atunci, de ce ai nega creatia ta? Daca ai accepta-o, cum ar sta lucrurile? Ce ar deveni posibil, daca ai accepta in totalitate tot ce creezi, stiind ca tu esti Sursa?

Recunostinta, Acceptarea si Responsabilitatea merg mana in mana. Când iti accepti creatia, când iti accepti si asumi puterea, esti responsabil pentru consecintele care rezulta de aici, fie ele placute sau nu. Asumandu-ti, si apoi trecând la nivelul urmator, multumind si fiind recunoscator pentru oportunitatile create, poti folosi cel mai puternic instrument pe care il ai la indemana: Alegerea. Poti alege diferit, daca nu-ti place ce ai creat sau punctul in care a ajuns creatia ta. Ajustezi. Mereu ajustezi, creezi din nou si din nou. Iar responsabilitatea si recunostinta, ca si iubirea, iertarea, acceptarea, prezenta etc... te ajuta sa capeti tot mai multa fluiditate in creatie. Tot mai multa usurinta in a primi totul si a-ti modela realitatea constient.

Exercitiu:
Iti propun sa-ti iei cateva minute, in care sa-ti amintesti cateva experiente neplacute, cateva momente provocatoare din viata ta. Pot fi din prezent sau trecut, nu are importanta. Poate fi vorba despre o simpla durere de cap pe care o ai acum sau despre o despartire de acum 5 ani. Nu e relevanta dimensiunea pe care o dai. Important e, ca pentru toate aceste experiente pe care ti le amintesti, sa multumesti.
Spune, de exemplu: "Multumesc pentru durerea aceasta de cap". Si continua pret de cateva minute, sa multumesti (accepti).

Observa ce se intampla, ce simti, ce posibilitati se deschid. :)
Spor si usurinta!
4 Comments

 • Alexandra says:

  Buna seara!

  M-a facut oarecum curioasa exercitiul pe care l-ai dat, pentru ca eu, din alte surse, am inteles ca trebuie sa multumim pentru lucruri pe care le dorim in viata noastra.
  Eu am inteles ca intr-adevar, trebuie sa fim recunoscatori pentru fiecare experienta, pentru ca din proprie experienta, am observat ca tot raul a fost spre bine.
  Dar am un blocaj: daca cumva eu multumesc pentru anumite experiente, nu cumva ni le creem din nou?
  Corectati-ma daca gresesc, caci din greseli invat.

 • Nico says:

  Draga Alexandra, mai curand recreezi o anumita experienta si o transformi in tipar repetitiv, cand i te opui, cand n-o accepti. In schimb, acceptarea, faptul ca primesti totul cat mai senin si cu usurinta nu e numai o rescriere a programului, ci si un castig extraordinar prin faptul ca obtii pacea si incepi sa te simti in largul tau in orice situatie.
  Multumesc pentru intrebare. :)

 • emanuela says:

  Experientele, mai ales cele negative, ne inalta.
  Am trecut printr-o experienta, pe care la momentul respectiv am considerat-o rea, dupa care am inteles ca de fapt Bunul Dumnezeu avea un plan mult mai bun pentru familia noastra, si atunci i-am multumit si ii multumesc mereu pentru perioada respectiva, dar mai ales le multumesc tuturor persoanelor care au provocat experienta respectiva pentru ca fara ele nu am fi putut sa ajungem la starea de astazi.
  Cu drag

 • laura says:

  frumos gand, frumoasa asteptare…multumesc chiar si pentru pentru o perioada in care nu se intampla aparent nimic, este liniste si pace, parca intocmai pentru ca eu sa ma pot regasi pe mine insami . Multumesc pentru timpul pe care Universul mi-l daruieste mie insami, timp pe care il folosesc in favoarea dezvoltarii mele personale…multumesc si sunt recunoscatoare pentru tot ceea ce traiesc acum, in prezent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*