AstroCafe Blog

De cand am citit prima carte, "Puterea prezentului", ceva s-a schimbat in mine. Apoi am citit si "Un pamant nou", care mi-a schimbat foarte mult perceptia asupra lucrurilor, asupra mea si asupra intregii vieti. Nu e usor sa traiesti in prezent, uneori pare infricosator, dar a exersa viata in AICI si ACUM iti poate aduce cea mai profunda liniste de care ai avut parte vreodata.

Pana la urma, tot ce avem este momentul prezent. Tot ce suntem este momentul prezent. Ce altceva exista in afara clipei de acum? Nimic!

1 Comment

 • Adrian says:

  Buna Nicoleta!

  Cred ca atunci cand numarul cititorilor acestei carti va depasi, sa zicem, 3 miliarde, transformarea constiintei umanitatii va fi inevitabila, desi aceasta se intampla chiar in momentul asta. As vrea sa traiesc acele zile in care nu vor mai exista bariere intre oameni, si sunt exrem de curios cum va arata atunci relatia dintre sexe. Vor reusi oare barbatii sa iubeasca femeile fara sa le judece, dupa atatea secole in care le-au torturat fizic si psihic? Vor intelege vreodata oamenii ca nu exista dumnezeu altul decat viata insasi?

  Poate vom termina intr-un sfarsit cu figura patriarhala egocentrista prin definitie. “Tatal, fiul, si duhul sfant? Ce-i asta club de gay?” (cum spunea OSHO – un alt mare maestru al constiintei).

  “Egalitate” inseamna a sarbatori fiecare parte pentru miracolul existentei ei sie pentru jumatatea ei de intreg. Acum multe mii de ani, divinitatea era intruchipata de “Mama divina”. Femeia inseamna viata si energie pura, inseamna frumusete si iubire. Cum sa nu o iubesti neconditionat? Cum sa o judeci pentru calitatile ei intuitive?

  Si daca tot am pomenit de OSHO uite inca un citat care imi place:

  „Efortul meu este sa zdruncin traditiile, superstitiile si dogmele din mintea voastra, ca sa atingeti starea de non-minte, starea de liniste suprema, in care nici macar gandul nu mai misca – in care nimic nu mai increteste oglinda lacului constiintei voastre.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*