AstroCafe Blog

Pictezi astazi?

May 14, 2012

Singurul mod in care-ti poti trai viata este sa fii constient ca o ai, sa o abordezi ca pe un act de creatie. Ca si cand toti ne-am picta propriile panze, nu putem sa le desavarsim decat daca ne vedem fiecare de panza lui. In zadar incerci sa fentezi viata, asistand pe cineva in timp ce picteaza sau pictand in locul lui. Caci in tot acest timp, panza ta ramane goala, iar tu iti ratezi misiunea si, fara sa-ti dai seama, iti trece randul, in timp ce stai cu plapuma pe cap la nesfarsit refuzand sa te trezesti si sa intri in joc. Daca schimbi panza dupa panza, crezand ca ai gresit tema, sau stergi tot ce ai pictat la sugestia unuia si altuia, e ca si cand nu ai inceput inca sa traiesti.

Daca ai incredere doar in ce spun altii, daca astepti ca cineva sa dea din cap a aprobare la fiecare pas pe care-l faci, daca te agati de locuri, oameni si experiente, doar pentru ca nu ai avut curaj niciodata sa mergi de unul singur, nu vei sti niciodata ce poti, nu vei afla ca esti in stare sa mergi singur si nu vei putea niciodata sa te vezi asa cum esti.

Daca te temi sa fii tu, daca nu spui adevarul, daca iti lasi visele sa moara in fasa, daca nu mergi unde vrei si nu pleci din locurile care nu ti se potrivesc, daca te multumesti sa astepti si sa speri ca va veni o zi in care totul se va schimba, daca esti ultimul caruia ii faci pe plac, e ca si cand nu traiesti, ci esti doar un corp care din cand in cand se misca precum un robot condus de o telecomanda.

Hei, ai o viata. Aici, acum, respiri, esti. Iti simti prezenta? Stii cine esti? Ai idee ce poti? Iti cunosti darurile? Ai ales tema panzei tale? Pictezi astazi?

Imagine: http://heartworksgallery.com/gallery/

7 Comments

 • geanina says:

  Imi place ! Cu ajutorul tau, eu am inceput sa ma uit tot mai mult la panza mea.Multumesc!

 • Raluca Neagu says:

  Mai, cum a venit asta… Exact cand aveam plapuma trasa mai bine pe cap! Multumesc, primesc, incep sa traiesc!

 • Otilia says:

  Desi nu credeam ca am talent la pictura, acum stiu ca pot si imi voi picta cu siguranta propria panza. Multumesc!

 • Sorin says:

  … si partea frumoasa e ca din 3 culori de baza (sau cate or fi de baza) poti face o panza foarte colorata … tot ce trebuie sa faci e sa amesteci cele 3 culori . Oare care sunt cele 3 culori din care se nasc toate celelalte?

 • i love to fall in love says:

  ohoho! si inca ce am mai pictat azi-noapte! cu multe cuvinte, virgule si puncte de suspensie, asa cum sunt eu si asa cum e lumea mea – cu multe culori. coming soon:) Acum insa iata si follow-up-ul…:)/. De cand te am in viata mea si in inima mea ( desi e cam pleonasm:) mi-ai dat curaj sa apas butoanele oamenilor.
  multmesc!!:):)

 • Cristina says:

  Panza fiecaruia dintre noi “plina” sau “goala”,” colorata” sau in “alb-negru” depinde doar de noi?
  Cu siguranta, nu, din pacate!

 • diana t says:

  Multumesc frumoasa mea!!! M-a uns la suflet articolul asta… ca m-am uitat putin prin stanga-dreapta-sus-jos in ultima vreme… cand drumul e tare fain in fata. Te imbratisez si te iubesc. Dy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*