AstroCafe Blog

"Daca nu am timp sa ma gandesc, sunt fericit", spunea Gabriel Cotabita intr-una din emisiunile "Harta Vietii", al carei subiect era "Cheia fericirii interioare".

Fericirea poate fi o utopie, un ceva dupa care alergi toata viata, daca o cauti in exteriorul tau. Si cu cat alergi mai mult, cu cat o cauti mai mult, cu atat iti pierzi speranta ca o vei putea gasi vreodata.

Cata vreme plasezi fericirea in exterior, intr-un viitor care nu exista, intr-o iluzie ca odata, candva, ceva se va intampla si vei fi fericit, nu traiesti si nu ai cum sa fii fericit. Pentru ca fericirea nu e ceva ce ai ci e ceva ce esti. Daca alegi.

Spuneam ca nu exista viitor. Viitorul este o iluzie creata de minte. De fapt, nu exista si nu a existat niciodata decat momentul prezent. Restul e in mintea ta, in amintirile sau asteptarile tale. Mintea este precum norii care acopera cerul si iti creeaza sentimentul ca Soarele e absent. Dar Soarele nu e absent, doar ca nu-l vezi, nu-i asa?

Daca viitor nu exista, atunci cum ar putea sa-ti aduca fericirea ceva ce se va intampla in viitor?

Norii sunt gandurile tale, cele mai iscusite in a-ti crea dezamagiri, resentimente, regrete, vinovatie, teama. Gandurile te tin legat ca de o sfoara care te trage permanent in trecut. Si orice durere care acopera fericirea nu vine din alta parte decat din trecut si din incapacitatea de a fi in prezent.

Asadar, da norii la o parte, iarta, detaseaza-te de trecut, accepta tot ce este asa cum este, goleste-ti mintea, respira, fii aici si acum, deschide-ti inima. Fericirea este apanajul prezentului, este in iubire, se afla in fiinta ta, dintotdeauna. Fericirea este liniste, echilibru, armonie cu tine, cu tot si toate. Fericirea este ceva ce iti amintesti, nu ceva ce trebuie sa cauti. Este starea ta naturala, este natura ta. Este ceva ce redescoperi, sub noianul de ganduri, amintiri, invelisuri ale personalitatii/ego-ului.

Fericirea e acum, aici, cu tine. Este sentimentul intoarcerii Acasa, la sursa. Poti s-o simti?

8 Comments

 • ciprian says:

  vai cat de minunat ai scris!ma unge la suflet,e minunat ce ai zis tu pentru ca asta e adevarul!fericirea e aici si acum!
  felicitari!

 • marciana says:

  unui om destept ii trebuie f putin pt a fi fericit, unui om mai putin destept nu ii ajung toate bogatiile lumii pt a fi fericit

 • BRIANA says:

  Imi este foarte greu fara emisiunea ta.
  O asteptam in fiecare zi ca sa invat , sa iau o hotarare in ceea ce sa fac mai departe. a doua zi. De la fiecare invitat incercam sa invat ceva, sa-mi explic anumite lucruri si intotdeauna horoscopul pentru a doua zi ma ajuta sa inteleg niste lucruri care cu greu le puteam aproba inainte.
  Acum iti citesc blogul si incerc sa merg mai departe.
  Am avut de luat o hotarare foarte importanta pentru viata mea, pot spune vitala si din toate emisiunile tale si articolele de pe blog am invatat si autoeducat sa fac fata la incercare si sa iau o hotarare……dupa cum ai spus “am iertat si m-am detasat de trecut” .
  Iti multumesc ca existi si mi-as dori din suflet sa ai din nou o emisiune la televizor.

 • Anita says:

  Pot simti fericirea.Este cu mine acum,aici.:) >:D<

 • Marinela says:

  Fiecare cuvant pe care l-ai scris aici e pentru mine…Si mie imi pare rau ca nu mai exista Harta Vietii, dar, cine stie, poate ca mesajul tau trebuia transmis altfel…fara ochi pe ceas, fara constrangeri…Mie mi se pare ca pe blog esti mult mai expresiva…mai libera…Aici te simt mai aproape de sufletul meu…:) :)

 • dana says:

  F FRUMOS SI F ADEVARAT! ESTI DEOSEBITA SI MA AJUTI F MULT SI PT ASTA ITI MULTUMESC!
  IMI DORESC F MULT SA MA INTORC IN SINE ..DAR NU STIU DACA REUSESC SAU NU.MAI SCRIE CEVA PE BLOG DACA VREI SI POTI DESPRE CUM SA IMI GOLESC MINTEA SI SA MA DETASEZ …..MUTUMESC!
  STIU CA NU EXISTA SOLUTII…..INSA DIN FIECARE GAND DE-AL TAU SCRIS PE BLOG EU INTELEG CATE CEVA …..SI SIMT CA REUSESC USOR, USOR SA MA INTOC IN SINE…SA IMI DESENEZ HARTA VIETII CU INIMA! D-ZEU SA-TI DEA SANATATE SI MULTA INSPIRATIE!

 • ciprian says:

  Paste fericit!Multe bucurii alaturi de familie:)

 • Buna Nicoleta. Imi doream de ceva vreme (cca o luna) sa gasesc persoane, oameni vii, cu care sa impartasesc acelasi fel de a simti, de a gandi, de a vibra si iata ca am gasit acest spatiu. Ma bucur ca l-am gasit, ca te-am gasit. Cu mult drag, Daniela Dumitru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*