AstroCafe Blog

Dumnezeu este iubire!

May 7, 2011

Dumnezeu este iubire, deci este si fericire. Fericirea nu poate exista separat de iubire. Asta este tot ce exista, restul fiind o iluzie plasmuita de minte.

Frica este absenta iubirii, asa cum intunericul este absenta luminii. Frica este crezuta de minte. Dar ea apare doar atunci cand crezi ca esti separat de Dumnezeu.

In prezenta lui Dumnezeu, cand constientizezi ca esti parte din El, tot ce exista e iubire. Deci fericire. Acesta este adevarul ultim, calea fundamentala, este Acasa. Orice altceva ai invatat sau crezut este doar iluzie. Si sinele tau divin stie asta. Intreaba-l, stai in tine si uita-te, simte.

Iubirea este cine esti tu sub straturile ego-ului construite cu atata grija si consum urias de energie. Este cine esti tu dincolo de minte. Chiar daca ai uitat si apoi ai uitat ca ai uitat, acum iti poti aminti. Atinge-ti inima, inchide ochii, zambeste Universului, zambeste inimii tale. Simte. Atinge adevarul, simte-te parte din Dumnezeu.

5 Comments

 • Cristina Barbu says:

  Multumesc, Scanteie Divina!!!!
  Multumesc ca m-am intalnit cu Dumnezeul din mine si cu Cel din voi!!
  Pentru prima oara, Atunci, Acolo, in spatiul nostru magic si de poveste!!!!
  Si de atunci Il simt clipa de clipa, respiratie cu respiratie!!!! Si iti sunt imens recunoscatoare pentru asta!!!!

 • Anita says:

  Multumesc!>:D<

 • Dorina says:

  Multumesc Nico! :)

 • dana says:

  E SUPERB ! USOR , USOR …CRED CA AM AJUNS SA IMI DESENEZ HARTA VIETII CU INIMA!MULTUMESC!

 • Stefan says:

  Imi place cum scrii. Cred ca toti care citesc textele tale, se simt mai linistiti, pt ca folosesti expresii care plac inimii. Insa am impresia ca din prea mult optimism, uneori scrii simple vorbe, ca sa placa celor ce citesc sau doar ca sa te relaxezi. “Dumnezeu este iubire, deci este si fericire”?! Ce bine ar fi fost sa ai dreptate. Din pacate pentru mine, eu te contrazic. Se intampla de prea multe ori, ca Dumnezeu sa fie iubire dar sa fie si multa nefericire. Daca Dumnezeu este si binele si raul, atunci ai dreptate, pot considera ca te-ai referit numai la o fata a monedei nu si la reversul ei. Dar daca Dumnezeu nu poate fi raul, atunci iubirea nu poate fi nefericire, ceea ce viata te contrazice si mai ales eu. Ca sa constientizez ca sunt parte din El, pentru a fi fericit ca tine, ar trebui ca El sa fie intai fericire pentru mine, pentru ca in intuneric, fara putina lumina, nimeni nu o sa gaseasca drumul catre El. Dumnezeu ar trebui sa stie asta. Nu sunt ateu, nu sunt rautacios si nici nu ma razvratesc impotriva lui, insa eu cred ca Dumnezeu este totul, si binele si raul, si lumina si intunericul, si viata si moartea… ca este universul, adica tot ce exista, ca nu este o entitate ci o forta fizica, naturala, normala pe care nu suntem in stare sa o intelegem si… ca nu-i pasa de oameni, ci doar de echilibrul astrelor care la randul lor au o oarecare influienta asupra noastra asa cum vantul are o influienta asupra unei insecte aflata in zbor. Oricum, citesc blogul tau cu placere :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*