AstroCafe Blog

Am stat o luna la munte, la Moieciu, la pensiunea prietenilor nostri de suflet, Vlahia Inn. E deja al 4-lea an in care merg acolo, cu diverse evenimente (tabere, workshop-uri si altele) sau doar pentru a petrece timpul, frumos. Dupa tabara "Maestrul Interior" de la finalul lunii iulie, am ramas, si am tot stat... Caci mereu mi-e greu sa ma desprind de locul acela, de aerul, muntii, pacea, culorile, dar mai ales de oamenii lui care mi-au devenit mai intai prieteni si apoi o a doua familie.

A fost o luna cat un an sau cat o viata (tabara, festivalul Vlahia, lansarea de carte a Iulianei Costiuc- o sa revin la subiectul acesta). Am simtit in toate felurile, am cazut, m-am ridicat, am crescut, m-am inaltat, m-a durut si m-am bucurat, am observat viata in felurite forme, am asistat la treziri, cresteri, transformari interioare, am cazut in mine si mi-am trait propriile salturi. E cel mai bun loc in care sa FIU, e locul care mereu ma provoaca sa ma vad in noi moduri, e locul care ma cheama, ma tine si apoi imi da drumul spre un nou eu.

In aceasta perioada, am avut zile intregi in care am stat cu lacrimi in ochi si in inima. De recunostinta si bucurie ca intr-o zi de sambata, acum 4 ani, m-am lasat purtata de intuitie spre acest loc, dupa ce mi l-a afisat Google la o simpla cautare de pensiuni potrivite pentru prima mea tabara ("Traieste viata pentru care ai fost creat"). De recunostinta pentru tot ce am creat acolo, pentru cati oameni s-au regasit si si-au atins inimile, pentru cate miracole am trait impreuna, pentru generozitatea cu care acum impartasim cu totii, pentru bucuria de a fi impreuna, pentru ca daruim si primim, pentru ca acolo am fost inspirata pentru prima data sa fac bijuterii cu mainile mele si sa imi las creativitatea  sa se manifeste si in acest mod, pentru ca acolo cant, dansez si ma joc, pentru ca ma simt acasa si eu insami. De bucurie si recunostinta ca am descoperit acest loc si acesti oameni, ca i-am lasat in viata mea si m-au lasat in viata lor. Am invatat atatea, am primit atatea! Caci da, nu numai eu v-am invatat pe voi, ci si voi pe mine... atat de multe si pretioase lucruri!

As putea scrie o carte despre experientele cu Vlahia Inn. Sunt atatea momente pretioase, atatea experiente care ne-au atins profund vietile! Vlahia Inn nu este o simpla pensiune, este o comunitate (mai tii minte, Gabi?:) ) o familie, o stare, un sentiment, un spatiu al creativitatii, un fel de-a fi in iubire. Este viata. Oricine merge acolo e atins, caci in fiecare colt e viata, e suflet. Si chiar daca nu e constient de asta, va veni o zi cand va fi.

Niciodata nu stii cine-ti poate fi Maestru...

O sa va povestesc una dintre experientele care m-au miscat profund in ultima luna. La Vlahia Inn. Despre o seara de poveste, in care o gasca frumoasa de adolescenti s-au adunat in jurul meu si al mesei rotunde (ma rog, nu e chiar rotunda) la care ma aflam (locul meu preferat in pensiune- coltisorul in care stau sa scriu, sa-mi beau cafeaua sau sa povestesc, in bar). Iulia, Andrei si prietenii lor. Au intre 13 si 15 ani. Ne-am "jucat" putin cu carti Oracol, apoi le-am vorbit despre importanta prezentului, despre iertare, compasiune, acceptare, incredere, respect de sine, transformarile din 2012... Impropriu spus "le-am vorbit", caci a fost o discutie libera, in care si ei au venit cu completari, impartasiri, intrebari. Am fost uimita de receptivitatea, disciplina si atentia lor. Am fost uimita sa descopar cate lucruri stiau sau macar intuiau deja, cata usurinta au in a intelege totul si cata reverenta manifesta. Am vorbit in cateva ore despre lucruri pe care cu adultii le parcurg in cateva zile. Wow! A fost o seara magica, pe care nu o s-o uit niciodata si care, cu siguranta, m-a schimbat.

Dragilor, (Iulia, Andrei, Sara, Andreea, Andrei N), va multumesc pentru cine sunteti si ce ati oglindit in mine. Va multumesc pentru tot ce am primit de la voi! Va apreciez din toata inima, cred in voi si va iubesc!

Draga familie Vlahia Inn (Gabi, Iuliana, Liviu, Catalin, Andrei, Iulia), ma inclin, va pretuiesc si va iubesc!

 

3 Comments

  • Gicu C. says:

    Fiecare cuvant din articol m-a miscat, si asta pentru ca am trait momente magnifice alaturi de oameni minunati in acest loc plin de iubire, in acest loc protejat de forte divine, in acest loc plin de energie. Pentru cei care mi-au fost alaturi in aceasta calatorie am doar cuvinte de lauda si imbratisari din toata inima, pentru tine Nico, pentru Cornel, nu am cuvinte in a descrie curajul pe care voi mi l-ati transmis. Abia astept sa ne revedem si… PS: gandurile mele nu mai gandesc!

  • altul says:

    la multi ani !!

  • Vlahia Inn says:

    Am fost si noi, fiecare in parte, prezenti la toate trairile, sentimentele, caderile, lacrimile, bucuriile, trezirea si transformarea despre care ai scris. Si suntem mereu malaxati de energia teribila care inunda acest loc, apoi suntem lasati sa dospim, dupa care mergem sa ne coacem… Si astfel, mai trecem o etapa, mai facem un pas spre lumea ce va sa vie. Suntem fericiti ca faceti parte din familia Vlahia Inn si ca ne insotiti pe drumul Transformarii. Va iubim, dragii nostri prieteni Nico si Cornel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*