AstroCafe Blog

Stii momentele alea in care dai ochii peste cap si spui: "vaaai, nu inteleg cum poate fi X asa!", "eu n-as face niciodata asta", cum sa faca una ca asta?" si alte asemenea? Si stii momentele in care, exact cand ti-e lumea mai draga si esti mai zen, te trezesti fix intr-o situatie similara, aplicand metode similare, facand exact ce ai spus ca nu intelegi cum e posibil?

Am patit-o de atatea ori, incat m-am lecuit aproape total de a-mi mai da cu parerea in felul asta. Am vazut totul ca pe o incercare a Lui Dumnezeu de a-mi "explica" mai pe indelete si pe intelesul meu, prin experienta directa (ca altfel, slabe sanse sa-mi intre in cap).

Cand dadeam ochii peste cap si ma miram superior, parca-L si vad ducandu-si mana la barbie, gandindu-se cum sa faca sa ma ajute sa inteleg mai bine si mai usor. :)

Pe principiul: "mai copile, vad ca tu nu intelegi, si ti-e greu, te chinuie gandul asta, esti incordat, inversunat... Cum sa fac eu sa te ajut sa te relaxezi si sa accepti? Cum sa-ti arat eu ca e posibil sa faci astfel de alegeri (precum face X acum), in anumite circumstante, si ca nu e nimic gresit sau de nefacut sau de neingaduit pe lumea asta? Cum sa te fac sa intelegi si sa accepti lumea, asa cum o inteleg si o accept eu? A, gata, stiu. Fac rost de o experienta similara, special pentru tine. Ia-o ca pe un bonus din partea mea. Apoi vei intelege, sper. Daca nu, eu am rabdare si sunt perseverent. Iti voi da astfel de experiente, pana cand intelegi. Te voi astepta pana cand vei intelege si accepta."

Si dupa aceea, vine inevitabil gandul: "nu mai judec in viata mea astfel de situatii, oameni, alegeri! M-am lecuit!" Pe principiul "niciodata sa nu spui niciodata".

Asa ca fiti atenti ce cereti fara sa va dati seama. Cand nu intelegeti, sunteti ajutati. Dar nu asa cum va asteptati. Stiti voi, nebanuite  sunt caile Domnului!

*Sursa imagine: scienceblogs.com.br

4 Comments

 • Claudia says:

  Ce adevarat……

 • Ana-Maria says:

  mi-a adus un zambet acest articol :)) foarte fain exprimat, mi-a placut mult si e de luat aminte! :)

 • Petronela says:

  Perfect incadrabil in dictonul ” Ai grija ce-ti doresti ca … s-ar putea sa ti se intample!”

 • crys says:

  Asa e,si eu am avut o experienta ca un dus rece care m-am facut sa inteleg ceea ce ii cerusem lui Dumnezeu,iar eu nu am inteles mesajul decat mult mai tarziu si am pierdut…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Next Post
»